Senaste nytt

Om skådespelaren Andreas T Olsson

Skådespelaren och dramatikern Andreas T Olsson utbildade sig vid Teaterhögskolan i Stockholm 2010-2013 där han skrev och spelade monologen Sufflören som hösten 2013 fick nypremiär på Dramaten och blev en mångårig succé. Numer är Andreas del av Dramatens fasta ensemble och har bland annat medverkat i uppsättningar som Tre systrar, Trettondagsafton, När det kommer till kritan och Improvisation på slottet som han också regisserade.

Förutom Sufflören har Andreas också skrivit relationskomedin Taxi för SVT, romanen Sista gästen (Natur & Kultur) och gjort nybearbetning av Orfeus i underjorden för Malmö Opera. 208 tilldelades han Karl Gerhard Stipendiet 2019 fick han Lena Nyman-priset.

Andreas T Olsson är även verksam som satiriker/skribent i olika medier. Han har satt upp en rad kabaréer och gjort ett tiotal programserier för Sveriges Radio. Han har medverkat i produktioner som Glada änkan (Kungliga Operan), Den sista kabarén (Kulturhuset Stadsteatern) och Bröllop, dop och begravning (TV4/Cmore).

Närmast på Scala

LILL-ELVIS

Ikväll 21:00
Läs mer

A TRUE ROCKN ROLL CHRISTMAS MED THE BOPPERS OCH…

09 dec 19:00
Läs mer

LA FIESTA CONTINÚA

09 dec 21:00
Läs mer

LARS CHRISTMAS 30 ÅR – OCH LITE TILL

11 dec 19:00
Läs mer