Henrik Dorsin ”Slängar av sleven”

”Slängar av sleven” är Henrik Dorsins första solo-föreställning, och spelades vid tiden för hans publika genombrott i olika tv-program i mitten av 00-talet. Den här inspelningen har lite bootleg-feeling och är bara 40 minuter lång – därav priset. Den är rå och oborstad, med mycket musik och fantastisk komisk begåvning. Mycket nöje!

Av och med: Henrik Dorsin
Regi och prod: Micke Lindgren
Musiker: Fredrik Bergenstråhle, Andreas Grube, Bobo Ölander, Andreas Grill
Spellängd: 40 minuter

Kuriosa: ”Sleven” är också den enda föreställning på Scala Play som inte spelats på Scala. Likväl är den en länk i Scalas historia, såhär:
Den sattes först upp 2003 i Teater Tribunalens foajé på Hornsgatan och spelades sen på Mosebacke fram till 2006. Där lärde Henrik och Micke Lindgren känna Conrad Nyqvist, som då drev Mosebacke Etablissement. Scalas dåvarande ägare Ulla Malmsten och Åke Hugosson såg ”Sleven” och lockade över Henrik inför hans nästa solo-föreställning Godkänd Kvalitetsunderhållning. När Åke och Ulla långt senare ville lämna över Scalateatern i ny regi förenades Henrik, Micke och Conrad igen – tillsammans med Tova Nyqvist – som nya förvaltare av Scala. Lite historia för alla Scala-nagelbitare därute.

Inspelad 2005

Närmast på Scala

OWE THÖRNQVIST 95 ÅR

27 maj 18:30
Läs mer

BOMBO FICA

28 maj 19:00
Läs mer

MINUTES LTR RELEASE

29 maj 20:00
Läs mer

PetrINA

30 maj 17:30
Läs mer