Pressmaterial till våra föreställningar

Press

 

Pressmeddelande 11 december 2019

Efter succén på Scala – nu blir det extra föreställningar och Dockhumor på turné

Petter Lennstrand och Björn Carlberg, som tillsammans brukar kalla sig Scandinavian Puppets, är Sveriges mest erfarna dockspelare för tv. De ligger bland annat bakom tv-favoriter som Operation KlottyAllram Eest och Kjell. I höst har de för första gången tagit med sina älskade figurer till teaterscenen i hyllade föreställningen Dockhumor på Scala. DN utnämnde den till “Bäst just nu” och konstaterade efter premiären att publiken tjöt “som sockeröverdoserade sexåringar på kalas” åt de folkkära dockorna. Nu är det klart att spelperioden på Scalateatern förlängs till februari och att det dessutom blir en miniturné för föreställningen i vår med kvällar på Palladium i Malmö, Stadsteatern i Lund och Lorensbergsteatern Göteborg. Biljetterna både till de nya datumen på Scalateatern och Dockhumor på turné släpps idag.

Dockhumor är hjärtlig och underhållande dockteater för vuxna med både docklegendarer kända från tv, såsom Allram Eest, Birgitta från Kjell och Renata och Margareta från Operation Klotty, men även helt nya talanger. Allt framfört med en unik teknik av de mycket skickliga dockspelarna
Petter Lennstrand och Björn Carlberg.

Allt började egentligen ganska försiktigt. Petter och Björn ville testa att göra en dockshow och bokade en handfull kvällar på Scalateatern i Stockholm. De hade aldrig gjort något liknande tidigare och behövde dels lista ut hur de skulle genomföra showen rent tekniskt, och dels se om publiken ville komma. En månad efter premiären har Dockhumor på Scala hyllats i DN och sålt över 10 000 biljetter i Stockholm och det fortsätter att ticka på. Därför blir det till våren det ytterligare föreställningar på Scalateatern och dessutom turné. De börjar lite försiktigt med tre spelorter – Malmö, Lund och Göteborg.

– Att få besöka nya teatrar och möta ny publik med våra dockor ska bli väldigt roligt. Vi siktar på ett rejält smörgåsbord av karaktärer som alla är i toppform och sugna på att visa upp sig, säger Björn Carlberg.

– Det är en härlig föreställning att spela då den är positiv och rolig, och vem som helst kan sitta i publiken! Att få göra det här är en ynnest för det är så roligt, men samtidigt tar vi det på stort allvar. Det är svår teknik, men på ett lekfullt sätt, säger Petter Lennstrand.

Förutom dock-kändisarna Allram Est, Kjell, Renata och Margareta följer även resejournalisten Hans Skägga och Gergei Basso, ståuppkomikern från Kirgovsk, med på turnén. Att turnera med denna stora, brokiga skara kommer inte bli helt enkelt. Tre orter blir en lagom test-runda för alla inblandade.

– Vår norska pianist Atle Klinke är nervös eftersom han aldrig besökt någon av de här svenska städerna förr. Han är orolig för att han ska tappa bort sig i lokaltrafiken, avslöjar Björn. Sedan har alla sina egna önskemål och krav på allt från hotellrum till valet av transportsätt. Ulf och Margareta vill flyga så mycket det går, medan Kjell vill åka kommunalt. Så det är ett jäkla sjå att hålla alla nöjda.

– Ja de är ju ytterligheter allihopa. Alla kräver särbehandling. Eller nästan alla, varken Haider eller Hans Skägga har ställt några krav vad jag vet, säger Petter. Allram propsar på en egen buss, men vill ändå ”tjinga” bästa platsen i den gemensamma. Det är rörigt för producenterna på Kahlo att få ihop. Men alla är otroligt laddade och glada över denna turne! Vi med!

Speldatum våren 2020
Fredag 3 januari Stockholm, Scalateatern
Lördag 4 januari Stockholm, Scalateatern
Torsdag 9 januari Stockholm, Scalateatern
Fredag 10 januari Stockholm, Scalateatern
Lördag 11 januari Stockholm, Scalateatern
Lördag 18 januari Stockholm, Scalateatern
Torsdag 23 januari Stockholm, Scalateatern
Fredag 24 januari Stockholm, Scalateatern
Lördag 25 januari Stockholm, Scalateatern
Torsdag 6 februari Stockholm, Scalateatern
Fredag 7 februari Stockholm, Scalateatern
Lördag 8 februari Stockholm, Scalateatern
Fredag 13 mars Malmö, Palladium
Lördag 14 mars Lund, Stadsteatern
Fredag 24 april Göteborg, Lorensbergsteatern
Lördag 25 april Göteborg, Lorensbergsteatern

Biljetter och mer information
Dockhumor på turné – biljetter via Kahlo.se/dockhumor
Dockhumor på Scala – biljetter via scalateatern.se

Föreställningen vänder sig främst till vuxna, men har man lite större barn som vill gå så är de också varmt välkomna.

Scandinavian Puppets
Petter Lennstrand har skapat och producerat många tv-program som till exempel Höjdarna, Janne och Mertzi och För alla åldrar. Hans senaste egna projekt var långfilmen Upp i det blå som hade premiär 2016. Petters mest kända skapelse är troligen figuren Allram Eest som hade en egen talkshow på SVT som hette Allra mest tecknat. Senare dök han upp i flera andra sammanhang som Melodifestivalen, julkalendern och på Grammisgalan. Petter var även med som dockspelare i den hyllade tv-serien Operation Klotty som hade premiär på SVT våren 2019. I den spelade han han bland annat Klotty själv, Margareta Cooperschmidt samt gängledaren Risto.

Björn Carlberg har länge varit verksam dockspelare och var bland annat med i julkalendernAllram’s Höjdarpaket där han spelade dockan Lipton. Han ligger även bakom kultserien Kjell som först hade premiär på ZTV men som sedan gjorde en andra säsong på SVT och en julkalender på TV4. Björns senaste projekt var den hyllade tv-serien Operation Klotty som hade premiär på SVT våren 2019. För den skrev han manus samt spelade de flesta av karaktärerna tillsammans med Petter Lennstrand.

Pressbilder och mer information
Dockhumor på turné – Kahlo.se/dockhumor
Dockhumor på Scala – scalateatern.se/kontakt/press

Producenter
Dockhumor på turné – Malin Larsson/Kahlo, [email protected]
Dockhumor på Scala – Jenny Grewdahl/Scandinavian Puppets, [email protected]

Presskontakt
Helena Iles, ILES PR
[email protected], 0739 80 52 51

Pressmeddelande 20190507 (pressbilder längre ner)

Skaparna bakom Operation Klotty, Allram Eest och Kjell gör dockshow på Scalateatern i höst

Foto: Matilda Klein

Petter Lennstrand och Björn Carlberg, som tillsammans brukar kalla sig Scandinavian Puppets, är Sveriges mest erfarna dockspelare för tv. De ligger bland annat bakom stora tv-favoriter som “Operation Klotty”, “Allram Eest” och “Kjell”. Nu är det klart att de i höst för första gången kommer att ta flera av sina mest populära karaktärer upp på scen i showen “Dockhumor på Scala med Klotty, Kjell & Allram med vänner”. Det blir en galen föreställning för den lite vuxnare publiken med premiär 7 november. Showen spelas initialt endast en handfull kvällar och biljetternas släpps i morgon onsdag 8 maj klockan 06.00.

– “Dockhumor på Scala med Klotty, Kjell & Allram med vänner” kommer bli en galen men förhoppningsvis underbar föreställning och dessutom en unik chans att för alla fans att för första gången se dessa kändisdockor live, säger Björn Carlberg.

– Planen är att vi ska ta karaktärer som vi gillar att spela och som folk tycker om och sätta dem i intressanta och hårddragna situationer på Scalas teaterscen, säger Petter Lennstrand.

– Vi kommer att blanda friskt från våra tidigare tv-produktioner. Självklart kommer många karaktärer från “Operation Klotty” vara med, men publiken får även träffa Allram Eest och några favoriter från tv-serien “Kjell”, berättar Björn Carlberg och fortsätter: Vi är väldigt glada över att vi fått loss alla dessa karaktärer från sina sammanhang och att de kan sammanföras tillsammans på scenen.

Den karaktär vars medverkan varit svårast att knäcka är Allram Eests.
– Allram har ju varit i Vegas i många år och samarbetat med både Celine Dion och Elton John. Efter alla shower törstar han nu efter att få spela drama för hemmapubliken. Därför håller vi just nu på i samråd med Allram att leta efter något stycke som kan passa honom, berättar Petter Lennstrand.

Det kommer även att bjudas på nya ansikten som till exempel resejournalisten Hans Skägga och Gergei Basso, ståuppkomikern från Kirgovsk.

Genom sina produktioner har Björn Carlberg och Petter Lennstrand bevisat att deras dockhumor inte bara är förunnat de allra minsta så när de nu intar Scalateatern i höst är det med en föreställning för den lite vuxnare publiken.

“Dockhumor på Scala med Klotty, Kjell & Allram med vänner” spelas initialt endast en handfull kvällar med premiär 7 november.

Scandinavian Puppets
Petter Lennstrand har skapat och producerat många TV-program som till exempel “Höjdarna”, “Janne och Mertzi” och “För alla åldrar”. Hans senaste egna projekt var långfilmen “Upp i det blå” som hade premiär 2016. Petters mest kända skapelse är troligen figuren Allram Eest som hade en egen talkshow på SVT som hette “Allra mest tecknat”. Senare dök han upp i flera andra sammanhang som Melodifestivalen, julkalendern och på Grammisgalan. Petter var även med som dockspelare i den hyllade tv-serien “Operation Klotty” som hade premiär på SVT våren 2019. I den spelade han han bland annat Klotty själv, Margareta Cooperschmidt samt gängledaren Risto.

Björn Carlberg har länge varit verksam dockspelare och var bland annat med i julkalendern “Allram’s Höjdarpaket” där han spelade dockan Lipton. Han ligger även bakom kultserien “Kjell” som först hade premiär på ZTV men som sedan gjorde en andra säsong på SVT och en julkalender på TV4. Björns senaste projekt var den hyllade tv-serien “Operation Klotty” som hade premiär på SVT våren 2019. För den skrev han manus samt spelade de flesta av karaktärerna tillsammans med Petter Lennstrand.

Biljetter
Släpps onsdag 8 maj kl 06.00 och säljs via www.scalateatern.se 

Kontakt
Pressfrågor
Helena Iles, ILES PR
[email protected]

Scandinavian Puppets
Jenny Grewdahl, producent

[email protected]   076-3944322

Scalateatern
Matilda Klein, producent
[email protected]

Pressbilder Jag, Pappa? Foto: Jorri

Pressmeddelande 190218

Sissela Kyle tillbaka efter tio år med listig föreställning om livet

Äntligen! Sissela Kyle ställer sig på scen med en nyskriven egen föreställning – ’Etta på listan!’ Det har gått tio år sedan succén ’Dina dagar är räknade’ spelades för 150 utsålda hus över hela Sverige och nu kan hon inte hålla sig längre.

Vad menas med ’Etta på listan!’? Jo, sedan jag var liten har jag gjort listor för allt. Sillar, killar och busslinjer – det finns alltid en etta, säger Sissela. – Att-göra-listor, inköpslistor och topplistor. Tiden är begränsad och listor har hjälpt mig att ta vara på den. 

90 minuter skratt, skoj och vemod. Manus skriver Sissela själv tillsammans med Calle Norlén. Regi av Emma Bucht.– I den här föreställningen vill jag förundras, förfäras och flamsa om åren som finns i en människa som råkar vara jag.

Premiär Stockholm: 3 oktober Scalateatern
Premiär Göteborg: 28 november Draken
Biljettsläpp 20 februari

Sissela Kyle – Etta på listan!
Av: Sissela Kyle & Calle Norlén
Regi: Emma Bucht
Kostym: Monica Nordlund
Medverkande: Sissela Kyle, Sara Niklasson

Pressbilder: www.sisselakyle.se

Presskontakt: Isabella Roos, [email protected], 070-666 010 4

Pressbilder Etta på listan!

Pressbilder Kvinnan i svart: 

Pressbilder från Sagan om Karl-Bertils julafton, fotograf Robert Eldrim:

Pressmedelande 20181112 ”Sagan om Karl-Bertils julafton hyllas”https://mailchi.mp/iles/sagan-om-karl-bertil-jonssons-julafton-hyllas?e=d4de78efa6

Pressmedelande 20181024

Tage Danielssons älskade berättelse om 14-åringen som tar från de rika och ger till de fattiga har berört generationer svenskar. Torsdag 8 november är det premiär för scenversionen “Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” på Scalateatern i Stockholm. Föreställningen är bearbetad av Henrik Dorsin, komponerad av Carl Bagge, regisserad av Anna Vnuk och produktionsdesigner är Per Åhlin. I huvudrollerna ser vi Anton Lundqvist som Karl-Bertil, Vanna Rosenberg som Den ömma modern, Peter Dalle som Tyko Jonsson och Henrik Dorsin som Berättaren. Övriga rollerna spelas av skådespelarna Katrin Sundberg, Andreas Rothlin Svensson med flera. 

Jag har utgått från både Tages saga och ifrån filmen, berättar Henrik Dorsin. Det finns till exempel formuleringar i sagan som inte är med i filmen men som kommer att finnas med i vår föreställning. Det jag uppskattar med Tages verk är att de fungerar på flera olika plan. Vissa saker förstår man kanske bara som vuxen, andra saker kanske barn tycker om mer. De flesta, oavsett ålder, uppskattar Tages texter. Det finns hela tiden en sorts barnslighet i ett vuxet, angeläget ämne. 

Henrik Dorsin gestaltar berättaren i föreställningen och står även för bearbetning av manus och sångtexter, och regissör och koreograf är Anna Vnuk. Anton Lundqvist spelar huvudrollen som Karl-Bertil Jonsson, Karl-Bertils pappa Tyko Jonsson gestaltas av Peter Dalle och Vanna Rosenberg som Den ömma modern. Övriga rollerna spelas av skådespelarna Katrin Sundberg, Andreas Rothlin Svensson med flera.

Sagan på tv är som en liten pärla som växer var gång man ser den och Tage Danielssons text är fantastisk men för mig är det Per Åhlin som är början, mitten och fortsättningen, säger Anton Lundqvist. Jag har själv tecknat och illustrerat sedan jag kunde hålla kritor och Per har varit kanske den absolut största inspirationskällan. Han målar liv. Nu får jag försöka måla honom tillbaka. 

Per Åhlin som både regisserade och animerade kortfilmen för SVT 1975, är produktionsdesigner och ansvarar för att överföra filmens atmosfär till scen tillsammans med den prisbelönta scenografen Pelle Magnestam. Scenografin i “Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” är tillverkad utifrån Pers originalteckningar för att ge föreställningen den rätta känslan.

Musiken kommer vara en viktig del av scenuppsättningen med nyskrivna sångtexter av Henrik Dorsin och musik av Carl Bagge. Musiken framförs av en orkester under ledning av den välrenommerade pianisten Carl Bagge med Per ”Texas” Johansson på träblås, Martin Höper på bas och med Per Ekdahl på trummor och slagverk. Dagen efter premiären, fredag 9 november släpps albumet “Karl-Bertil Jonssons julafton” både digitalt och i fysiskt format som innehåller alla låtar från föreställningen.

Frälsningsarmén, som omnämns i originalsagan av Tage Danielsson, är även med när Scalateatern gestaltar berättelsen. En del av teaterns intäkter går till organisationens arbete för att hjälpa utsatta människor.

I samband med föreställningen erbjuder Scalateaterns restaurang i sann ”Hasse & Tage-anda” julbord i tre olika prisklasser: ”Byrådirektör”, ”Vanligt folk” eller ”Fattig sate”.

Pressträff i Stockholm
Tisdag 30 oktober presenteras ett första smakprov från ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” och det finns möjlighet till intervjuer och fotografering med ensemblen.
Tid:
kl 10:00 (insläpp kl 09:45)
Plats: Scalateatern, Wallingatan 32, Stockholm
Osa till [email protected]

Föreställningen “Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton”
Berättaren: Henrik Dorsin
Karl-Bertil Jonsson: Anton Lundqvist
Karl-Bertils ömma moder: Vanna Rosenberg
Tyko Jonsson, Karl-Bertils stränge fader: Peter Dalle
Fru Bergdahl m fl: Katrin Sundberg
Byrådirektör H. K. Bergdahl m fl: Andreas Rothlin Svensson
Övriga medverkanden: Björn Wikström, Lisa Veronica Andersson & Isabelle Billstein

Regissör och koreograf: Anna Vnuk
Bearbetning och sångtexter: Henrik Dorsin
Kompositör: Carl Bagge
Produktionsdesigner: Per Åhlin
Scenograf: Pelle Magnestam
Musiker: Carl Bagge (piano), Martin Höper (bas), Per ”Texas” Johansson (träblås) och Per Ekdahl (trummor och slagverk)
Scenograf: Pelle Magnestam
Kostym/mask och perukdesigner: Susanna Rafstedt

Produktion: Scalateatern Produktion AB och PMJ Artistgruppen
Premiär: torsdag 8 november 2018 på Scalateatern i Stockholm
Föreställningen presenteras med tillstånd av Marlon Productions AB.

Om “Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton”
Sagan om 14-åriga Karl-Bertil Jonsson som tar paket från sitt extrajobb på posten och delar ut till de fattiga är en våra mest älskade berättelser. Boken skrevs av Tage Danielsson på beställning från bokförlaget Wahlström & Widstrand och distribuerades till förlagets vänner som en julhälsning 1964. Berättelsen publicerades därefter i Tage Danielssons bok ”Sagor för barn över 18 år”. Den animerade filmversionen, i regi av Per Åhlin, hade premiär den 24 december 1975 på TV2 och har visats varje julafton på SVT sedan dess.

Scalateatern
På Scalateaterns nöjespalats kan du äta en bit mat i restaurangen, se en teaterföreställning i salongen, ta ett glas vin i baren och spisa livejazz i källaren – allt på samma kväll.

I år firar Scalateatern 100 år och i de anrika lokalerna har legender som Jan Malmsjö, Harriet Andersson, Allan Edwall, Sif Ruud, Birgitta Andersson och Monica Zetterlund uppträtt. Sedan 2014 drivs teatern av Conrad och Tova Nyqvist tillsammans med Henrik Dorsin och Michael Lindgren och idag är Scala mycket mer än en teater.

De senaste åren har en rad hyllade föreställningar spelats på stora scenen, bland annat Henrik Dorsins enmansshow “Näktergalen från Holavedsvägen” (2014), 130 utsålda föreställningar av “Grotesco på Scala” (2015) och Lena Anderssons “Egenmäktigt förfarande” (2017). Samtidigt sjuder det av liv i källaren, där bland annat jazz- och standup-klubbar huserar sida vid sida med brasilianska och kubanska kvällar. Och vill man göra det till en riktig helkväll går det utmärkt att inleda eller avsluta i restaurangen och baren.

Biljetter
Biljetter till ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” finns att köpa via www.scalateatern.se eller biljettkassan på Wallingatan 32, telefon 08-14 35 75. Julbord bokas i samband med biljetten och finns i tre olika priskategorier: “Fattig sate”, “Vanligt folk” eller “Byrådirektör”.

Biografier och pressbilder
Finns att ladda ner via www.scalateatern.se

Presskontakt
Ellinor Wannmyr/ILES PR
[email protected]
073 908 12 83

Scalateatern
Matilda Klein/Producent Scalateatern
[email protected]
070 787 89 12

Biografier

Henrik Dorsin

Henrik Dorsin är en av Sveriges mest älskade komiker och skådespelare. Han är kanske mest känd för sin roll som Ove i tv-serien och långfilmen “Solsidan” och som en av medlemmarna i hyllade humorgruppen Grotesco. Henrik har spelat i åtskilliga scenföreställningar, så som musikalerna “Gentlemannen”, ”Spamalot” och ”I hetaste laget” på Oscarsteatern, operetten “Glada änkan” på Kungliga Operan”, ”Grotesco på Scala – Ennäradödenrevy” på Scalateatern och på Sverigeturné och den egna föreställningen ”Näktergalen från Holavedsvägen”. Henrik Dorsin har även medverkat i filmer och serier så som ”Grotescos sju mästerverk” på SVT, “Krakel Spektakel”, “Min så kallade pappa” och “LasseMajas Detektivbyrå – Skuggor över Valleby”. Både 2016 och 2017 Guldbagge-nominerades han för “Bästa manliga biroll” för sina insatser i långfilmerna “Flykten till framtiden” respektive “Flocken” och 2014 utsågs han till ”Årets manliga skådespelare” på Kristallengalan.

Anna Vnuk

Dansaren, koreografen och regissören Anna Vnuk slog igenom 2003 med dansshowen ”Solofestival med mig själv” och har arbetat inom dans, musikal och teater på bland annat Scalateatern, Dramaten, Stadsteatern och för Riksteatern. Sedan genombrottet har hon gjort flera hyllade föreställningar som till exempel ”Skaka galler”, “Anna Vnuk sätter upp Cats”, “Kära medborgare” och “Hårdare snabbare Anna Vnuk”. Hon har även regisserat ”Grotesco på Scala – ennäradödenrevy” på Scalateatern och koreograferat och spelat i “Grotescos sju underverk” som sändes på SVT hösten 2017. Hon har skrivit, regisserat och spelat i “Hela familjen” på Skärholmen-Stadsteatern och 2018 gör Anna Vnuk Dramaten-debut med föreställningen “Den kungligaste teatern” samt regisserar youtubern Keyyos scenföreställning “Ryssen kommer”.

Per Åhlin

Per Åhlin är en av Sveriges mest framstående filmskapare och animatörer. Han har sedan slutet av 1960-talet varit ledande inom svensk filmanimation, som regissör, animatör och designer. Flera generationer har vuxit upp med hans verk och hans filmer har blivit en del av Sveriges kulturarv. Genom åren har han samarbetat med bland andra Tage Danielsson, Hasse Alfredson och Beppe Wolgers, och ”Dunderklumpen!”, ”Karl-Bertil Jonssons julafton” och ”Resan till Melonia” är bara några av de historier som genom Per Åhlins animationer blivit till film. Hans insatser har lett till en mängd priser, bland annat två guldbaggar för “Dunderklumpen!” respektive “Resan till Melonia” samt Gullspiran och Tage Danielsson-priset.

Anton Lundqvist

Anton Lundqvist har arbetat som skådespelare sedan barnsben och debuterade som 14-åring med huvudrollen i långfilmen ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö”. Sedan dess har han medverkat i en rad teater-, film- och tv-produktioner såsom ”The Book of Mormon” på Chinateatern, ”Svarte orm” på Intiman, ”Sweeney Todd”, ”Blodsbröder” och ”Peter Pan” på Stockholms Stadsteater samt i ”Romeo & Julia” och ”Grease” på Göta Lejon. Han har även spelat i långfilmerna ”En underbar jävla jul” och ”I nöd eller lust” samt SVT:s “Bron” och TV4:s “Syrror”. 2017 belönades Anton Lundqvist med ett av Sveriges främsta scenkonst-priser, Såstaholms Pris till Höstsols minne. Juryn ansåg att han ”med lätthet och elegans, perfekt prickar in slapstickkomik med största allvar, och på högsta nivå”.

Vanna Rosenberg

Vanna Rosenberg är en av våra mest älskade skådespelare. Många förknippar henne med den populära humorkollektivet “Kvarteret Skatan” där hon bland annat spelade rollen som Frida i tv-serien som sändes i SVT, i scenversionen ”Kvarteret Skatan: I nöd och lust” på Rival, samt i långfilmen “Kvarteret Skatan reser till Laholm”. Vanna Rosenberg har även medverkat i många scenproduktioner på Stockholms stadsteater, bland annat i “Våra drömmars stad”, ”Sweeney Todd”, ”Cockfight”, ”En fröjdefull jul”, ”Drottning Kristina”, “Köp hjärtan” och ”Figaros bröllop”. På scen har hon också spelat ”Oscarsrevyn” på Oscarsteatern, ”Det flygande barnet” på Orionteatern, ”Treater” på Intiman, ”Nya drygare Uggla” på Börsen och ”Spelman på taket” på Scalateatern. Vanna Rosenberg har även medverkat  i en mängd tv- och filmproduktioner som dokumentärserien ”Brevet till farmor”, serierna ”Saknad”, ”30 grader i februari”, ”Arne Dahl”, ”Livet i Fagervik”, samt långfilmerna “Vilken jävla cirkus”, ”Krakel Spektakel”, ”Hur många kramar finns det i världen?”, ”Hur många lingon finns det i världen?” och ”Bröderna Karlsson”.

Peter Dalle

Peter Dalle är skådespelare, manusförfattare och regissör och har varvat de olika yrkesrollerna under hela sin karriär. Som skådespelare slog han igenom i tv-serien “Goda Grannar” och i humorserien “Lorry”, och som regissör med filmerna ”Drömkåken” och ”Ogifta par – en film som skiljer sig”. Han har också satt upp åtskilliga pjäser på Dramaten, belönats med Karamelodiktstipendiet 1995, en Guldbagge för bästa manus för “Yrrol” tillsammans med Rolf Börjlind 1994 samt en Guldbagge för bästa manliga biroll 2011 för “Himlen är oskyldigt blå”. På senare år har Peter Dalle skrivit och regisserat alltmer, bland annat den svensk-tyska långfilmen “En fiende att dö för” och kommande “Lyrro – ut&invandrarna”. Nyligen har han även spelat i SVT:s dramaserier “Vår tid är nu” och “Fröken Frimans krig” samt långfilmerna “Korparna”, “Snömannen” och “Kärlek deluxe”. Förra året framförde han showen ”Körberg & Dalle” tillsammans med Tommy Körberg på Intiman i Stockholm som sedan åkte på turné över landet.

Katrin Sundberg

Skådespelaren Katrin Sundberg är för många förknippad för rollen som “Häxan Surtant” på Barnkanalen som Kristallen-belönats för bästa barnprogram. Hon arbetar också som regissör, manusförfattare och koreograf och har spelat i en mängd föreställningar, musikaler och filmer. På scen medverkade hon senast i musikalen ”Bullets over Broadway” på Göta Lejon och på tv i serierna ”Syrror” och ”Boy Machine”. Hon har även spelat i pjäserna ”Kvinnor över 40 vad ska man med dem till?” och ”Skvaller” på Uppsala Stadsteater och dessförinnan i musikalerna ”Flashdance”, ”Dirty Dancing” och ”Hairspray” på Chinateatern i Stockholm. Som regissör har Katrin Sundberg bland annat regisserat produktioner med Jerry Williams, Lill-Babs och Kalle Moraeus & Bengan Jansson men också flera föreställningar med sig själv i huvudrollen. 2017 skrev hon manus till föreställningen ”Gråt” som spelades på Södra Teatern och Kulturhuset Stadsteatern och 2018 ses hon spela rollen som rektor i långfilmen i ”LasseMajas detektivbyrå – Det första mysteriet”.

Andreas Rothlin Svensson

Andreas Rothlin Svensson tillhör Dramatens fasta ensemble och debuterade där 2007 i Marianne Lindberg De Geers “Jag tänker på mig själv”. Han har även spelat i ”Anna Karenina”, “Vögelein”, “Don Carlos – kronprins av Spanien”, “Körsbärsträdgården”, ”Utvandrarna”och “Främmande språk” m.m. Under 2018 medverkar han i Dramatens hyllade uppsättning av Ibsens “Peer Gynt” på Dramaten. Andreas har också medverkat i många tv-produktioner såsom SVT:s “Vår tid är nu”, “Innan vi dör”, “Fröken Frimans krig”, “Blå ögon” och TV4:s “Finaste familjen”.

 

Närmast på Scala

Dockhumor på Scala

29 feb 19:00
Läs mer

THE NEON ROMEOZ

29 feb 21:00
Läs mer

The Ukulele Orchestra of Great Britain

02 mar 19:00
Läs mer

SCALA KOMEDI

02 mar 19:30
Läs mer