Letar du efter något?
Pressmaterial till våra föreställningar
Nu öppnar Scalateatern trängselfri förhandshöst med Scalarevyn – smygpremiär i morgon! Läs mer här.
Scalateatern presenterar sin största satsning i modern historia. Den 17 september 2020 är det premiär för ”Scalarevyn” och med den väcks det återigen liv i Scalateaterns klassiska revytradition som frodades på 40- och 50-talet. Bakom comebacken står Henrik Dorsin och Michael Lindgren som arbetar tillsammans igen för första gången sedan tv-succén “Grotescos sju mästerverk” (2017). Michael Lindgren regisserar revyn och Henrik Dorsin skriver manus och spelar i föreställningen. På scen får Henrik sällskap av en ensemble handplockad av honom själv – Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Ingela Olsson, Klas Hedlund och Louise Nordahl, samt en jazzorkester under ledning av Per Ekdahl. För föreställningens artwork står Jan Lööf. Biljetterna till ”Scalarevyn” släpps fredag 6 mars klockan 9.00.
– I en polariserad och modern tid gör vi oss äntligen redo för en högst omodern och bespottad underhållningsform – revy! Vi gör det som en ren provokation mot reklam-Stockholm, säger Michael Lindgren. “Scalarevyn” ska bli en generös föreställning präglad av spelglädje och genuinitet. Min plan är att skapa en härjig stämning i Scalas intima teaterrum, låta världar krocka, generationer mötas och sanslöst trams blandas med musik och samhällsengagemang.
– Vi ska sätta publiken i en underhållningskuvös och bjuda på ett fyrverkeri av infall, säger Henrik Dorsin. Sen om sanningen ska fram så planerade vi att fira Scalateaterns 100-års jubileum med revy för två år sedan, men vi blev lite sena. Så vi brakar på nu istället – kom och fira Scalateaterns 102-års jubileum med oss!
Till sin hjälp tar Michael Lindgren och Henrik Dorsin några av Sveriges främsta musiker, skådespelare och sångare. Medverkar på revyscenen gör Johan Ulveson, även aktuell i “Röde Orm” på Dramaten i vår, Ingela Olsson, även aktuell i “Kvinnostaden” på Dramaten i vår, Vanna Rosenberg, just nu aktuell i “Häxorna i Eastwick” på Cirkus, Klas Hedlund, aktuell i “Candide” och snart också i “Flickan från västern” på Kungliga Operan och Louise Nordahl från TV4:s “Mumbo Jumbo”. På scen kommer det även finnas en för revyn noga sammansatt orkester under ledning av kapellmästare Per Ekdahl, med bland andra jazzmusikern och grammisvinnaren Per “Texas” Johansson och violinisten och Jazzkatten-vinnaren Josefin Runsteen.
Henrik Dorsin står för revyns manus. Materialet är nyskrivet men tar avstamp i den gamla underhållningsformen, som alltid legat honom varmt om hjärtat. Ända sedan Henrik Dorsin och Michael Lindgren tog över Scalateatern tillsammans med Conrad och Tova Nyqvist 2014 har ett återupprättande av Scalarevyn varit ett av målen. Nu blir “Scalarevyn” den största satsningen i Scalateaterns moderna historia.
På 40- och 50-talen var Scalateatern en av Stockholms självklara revyscener och här föddes stjärnor som Anita Lindblom, Carl-Gustaf Lindstedt och Christina Schollin. Typiskt för revyeran var kvartersteatrarna som nästintill fanns i varje hörn. På dessa bjöds det på revy minst en gång om året under storhetsperioden, men när televisionen gjorde sitt intåg i stockholmarnas liv började intresset falna. Huvudstadsborna svek revyteatrarna och förpassade denna konstform till historiens sophög. Nu är det dags för hämnd.
“Scalarevyn” har premiär på Scalateatern i Stockholm 17 september 2020 och spelas hela hösten.
Ensemble
Henrik Dorsin
Johan Ulveson
Vanna Rosenberg
Ingela Olsson
Klas Hedlund
Louise Nordahl
Orkester
Per Ekdahl – kapellmästare och trummor
Per “Texas” Johansson – blås
Ulric Johansson – bas
Andreas Grube – gitarr
Vladan Wirant – piano
Josefin Runsteen – fiol
Annika Granlund – trumpet
Manus: Henrik Dorsin
Regi: Michael Lindgren
Kompositör och arr: Per Ekdahl
Artwork: Jan Lööf
Scenograf: Bengt Fröderberg
Kostymdesign: Susanna Rafstedt
Ljusdesign: Staffan Sahlström
Ljuddesign: Andreas Grill
Koreograf: Anna Ståhl
Om Henrik Dorsin
Henrik Dorsin är en av landets populäraste komiker. Han är bland annat känd från den klassiska rollen som Ove Sundberg i tv-serierna “Solsidan” och “Kontoret” och från hyllade humorgruppen Grotesco, som han var med och bildade 2006 och som rönt framgång både som tv-serie och som turnerande föreställning. Henrik Dorsin har även medverkat i en rad filmer och Guldbaggenominerades för sina insatser i ”Flocken” och ”Flykten till framtiden”. På scen har han regisserats av Gösta Ekman på Dramaten i pjäsen “Främmande språk”, spelat musikaler såsom “Spamalot”, “I hetaste laget” och “Singing in the rain” och gjort stor succé på Kungliga Operan med “Glada änkan”, som han både gjorde en bearbetning av och spelade en av de stora rollerna i. Henrik Dorsin har belönats med tv-priset Kristallen för bästa manliga huvudroll två gånger (för rollen som Ove i ”Solsidan” och för “Grotescos sju mästerverk”), Povel Ramels Karamelodiktstipendium, Expressens satirpris Ankan, Hasse Ekman- och Karl Gerhard-stipendiet och har varit julvärd i SVT och ”Sommar”-värd i P1. I vår filmar Henrik Dorsin med Ruben Östlund och i höst gör han rollen som Sickan i Tomas Alfredsons nya filmatisering av Jönssonligan.
Om Michael Lindgren
Regissören, producenten och skådespelaren Michael Lindgren har stått på scen och skapat föreställningar sedan han gick på lågstadiet. Genombrottet kom 2007 med Grotescos tv-debut, humorkollektivet som han var med och startade året innan, och därefter följde ytterligare två hyllade tv-säsonger och succé med scenföreställningen “Grotesco på Scala – ennäradödenrevy”. I rollen som sin Grotesco-karaktär Dj Trexx hamnade Michael Lindgren också i internationellt strålkastarljus med låten ”Tingeling” som framfördes i ett pausnummer i Melodifestivalen och rönte stor uppmärksamhet. Som regissör ligger Michael Lindgren bakom tv-serier som “Kontoret” och ”Boy Machine” och såklart många Grotesco-avsnitt, som flerfaldigt prisbelönta ”Flyktingkrisen – en musikal”. Han är också hjärnan bakom SVT:s kristallenbelönade satirprogram ”Svenska Nyheter”. Som skådespelare har han gjort roller i SVT:s julkalender, komediserien “Andra åket”, tv-dramat “Våra vänners liv” och “Allt jag inte minns” och i filmer som Johan Klings ”Darling” och Rojda Sekersöz ”Dröm vidare”. I höst har Michael Lindgrens regidebut på vita duken premiär – “Berts dagbok”.
Om Scalateatern
Scalateatern är en av Stockholms äldsta privatteatrar. 2018 firade teatern 100 år och i de anrika lokalerna har legendarer som Jan Malmsjö, Harriet Andersson, Allan Edwall, Sif Ruud, Birgitta Andersson och Monica Zetterlund uppträtt. Idag är Scalateatern mycket mer än en teater.
2014 övertogs Scala av Conrad och Tova Nyqvist, Henrik Dorsin och Michael Lindgren. Den nya eran inleddes med Henrik Dorsins hyllade enmansshow “Näktergalen från Holavedsvägen”. Därefter följde 130 utsålda föreställningar av “Grotesco på Scala” (2015).
I januari 2017 hade Scalateatern premiär för sin första egna produktion; en teateruppsättning av Lena Anderssons hyllade roman “Egenmäktigt förfarande”, som gick för fulla hus hela våren. Scalateatern har också haft stora framgångar med den egna produktionen ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” (2018) samt ”Dockhumor på Scala”, en samproduktion med Scandinavian Puppets (2019/2020). Sedan dess har det spelats konserter, standup-föreställningar och mer omfattande gästspel på teatern som Pluras ”En man av hjärtat”, Jerry Williams ”Man måste få lira”, “Den tatuerade änkan” med Ann Petrén och Björn Kjellman, Fredrik Lindströms ”Samkväm” och William Spetz ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?”.
Parallellt med föreställningarna på stora scenen har Scalateatern renoverats och byggts om i de kringliggande lokalerna och återskapat inredningen som den hade kunnat se ut på 20-50-talet. Nu har Scala en restaurang och bar och på sommaren görs den lilla piazza om till uteservering. I källaren, där det byggts en ny scen med drygt 100 platser, händer det olika saker varje kväll. Här huserar bland annat jazzklubben “Lönnkrogen”, standupklubben “Scala komedi” och både en kubansk och en brasiliansk klubb.
Ett axplock ur Scalateaterns historia
1918 – Invigs under namnet Pallasteatern
1933 – Döps om till Vaudeville-teatern
1934 – Blir biograf under namnet Carlton
1941 – Byter namn till Scalateatern när Sandrew tar över lokalen
1946 – Scalarevyn – vi på Wallingatan
1947 – Scalarevyn – vi är ganska franska
1949 – Scalarevyn- vi skrattar igen
1950 – Scalarevyn – komik på liten gata, med Git Gay och Martin Ljung
1951 – Scalarevyn – vi valsar igen
1952 – Scalarevyn – här håller vi hus
1953 – Scalarevyn – Robinson crazy med Carl-Gustaf Lindstedt
1954 – Scalarevyn – Scala i gala
1968 – ”Hår” med Ulf Brunnberg och Bill Öhrström
1974 – Fria Proteatern övertar Scalateatern och sätter upp ungefär 30 föreställningar
1980 – ”Draken” med Tomas Bolme och Anki Larsson
1983 – ”Sköna Helena” med Mia Benson och Johan Karlberg
1990 – Stockholms Kulturförvaltning driver teatern som gästspelsscen
1994 – Ulla Malmsten och Åke Hugoson tar över Scalateatern och glädjer människor i 20 år med teateruppsättningar och även musiker som Peter Carlsson och Blå Grodorna, Lill-Babs, Georgie Fame, Brian Adams och många många fler.
2014 – Henrik Dorsin, Michael Lindgren, samt Conrad och Tova Nyqvist blir nya ägare
2015 – ”Grotesco på Scala – En näradödenrevy”
2017 – “Egenmäktigt förfarande” med Krister Henriksson och Jessica Liedberg
2018 – Scalateatern fyller 100 år och på julen spelas Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton
2019 – Sissela Kyles ”Etta på Listan” och ”Dockhumor på Scala”
2020 – Scalarevyn premiär 17 september
Biljetter
Biljetterna släpps fredag 6 mars klockan 9.00 och säljs via scalateatern.se
Pressbilder
https://www.scalateatern.se/kontakt/press/
Presskontakt
Aida Amoli/ILES PR
079 076 1312
Scalateatern
Matilda Klein/Producent Scalateatern
070 787 8912
Pressmeddelande 11 december 2019
|
|
|
||||||
|
Pressbilder Jag, Pappa? Foto: Jorri
Pressmeddelande 190218
Sissela Kyle tillbaka efter tio år med listig föreställning om livet
Äntligen! Sissela Kyle ställer sig på scen med en nyskriven egen föreställning – ’Etta på listan!’ Det har gått tio år sedan succén ’Dina dagar är räknade’ spelades för 150 utsålda hus över hela Sverige och nu kan hon inte hålla sig längre.
– Vad menas med ’Etta på listan!’? Jo, sedan jag var liten har jag gjort listor för allt. Sillar, killar och busslinjer – det finns alltid en etta, säger Sissela. – Att-göra-listor, inköpslistor och topplistor. Tiden är begränsad och listor har hjälpt mig att ta vara på den.
90 minuter skratt, skoj och vemod. Manus skriver Sissela själv tillsammans med Calle Norlén. Regi av Emma Bucht.– I den här föreställningen vill jag förundras, förfäras och flamsa om åren som finns i en människa som råkar vara jag.
Premiär Stockholm: 3 oktober Scalateatern
Premiär Göteborg: 28 november Draken
Biljettsläpp 20 februari
Sissela Kyle – Etta på listan!
Av: Sissela Kyle & Calle Norlén
Regi: Emma Bucht
Kostym: Monica Nordlund
Medverkande: Sissela Kyle, Sara Niklasson
Pressbilder: www.sisselakyle.se
Presskontakt: Isabella Roos, [email protected], 070-666 010 4
Pressbilder Etta på listan!
Pressbilder Kvinnan i svart:
Pressbilder från Sagan om Karl-Bertils julafton, fotograf Robert Eldrim:
Pressmedelande 20181112 ”Sagan om Karl-Bertils julafton hyllas”: https://mailchi.mp/iles/sagan-om-karl-bertil-jonssons-julafton-hyllas?e=d4de78efa6
Tage Danielssons älskade berättelse om 14-åringen som tar från de rika och ger till de fattiga har berört generationer svenskar. Torsdag 8 november är det premiär för scenversionen “Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” på Scalateatern i Stockholm. Föreställningen är bearbetad av Henrik Dorsin, komponerad av Carl Bagge, regisserad av Anna Vnuk och produktionsdesigner är Per Åhlin. I huvudrollerna ser vi Anton Lundqvist som Karl-Bertil, Vanna Rosenberg som Den ömma modern, Peter Dalle som Tyko Jonsson och Henrik Dorsin som Berättaren. Övriga rollerna spelas av skådespelarna Katrin Sundberg, Andreas Rothlin Svensson med flera.
– Jag har utgått från både Tages saga och ifrån filmen, berättar Henrik Dorsin. Det finns till exempel formuleringar i sagan som inte är med i filmen men som kommer att finnas med i vår föreställning. Det jag uppskattar med Tages verk är att de fungerar på flera olika plan. Vissa saker förstår man kanske bara som vuxen, andra saker kanske barn tycker om mer. De flesta, oavsett ålder, uppskattar Tages texter. Det finns hela tiden en sorts barnslighet i ett vuxet, angeläget ämne.
Henrik Dorsin gestaltar berättaren i föreställningen och står även för bearbetning av manus och sångtexter, och regissör och koreograf är Anna Vnuk. Anton Lundqvist spelar huvudrollen som Karl-Bertil Jonsson, Karl-Bertils pappa Tyko Jonsson gestaltas av Peter Dalle och Vanna Rosenberg som Den ömma modern. Övriga rollerna spelas av skådespelarna Katrin Sundberg, Andreas Rothlin Svensson med flera.
– Sagan på tv är som en liten pärla som växer var gång man ser den och Tage Danielssons text är fantastisk men för mig är det Per Åhlin som är början, mitten och fortsättningen, säger Anton Lundqvist. Jag har själv tecknat och illustrerat sedan jag kunde hålla kritor och Per har varit kanske den absolut största inspirationskällan. Han målar liv. Nu får jag försöka måla honom tillbaka.
Per Åhlin som både regisserade och animerade kortfilmen för SVT 1975, är produktionsdesigner och ansvarar för att överföra filmens atmosfär till scen tillsammans med den prisbelönta scenografen Pelle Magnestam. Scenografin i “Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” är tillverkad utifrån Pers originalteckningar för att ge föreställningen den rätta känslan.
Musiken kommer vara en viktig del av scenuppsättningen med nyskrivna sångtexter av Henrik Dorsin och musik av Carl Bagge. Musiken framförs av en orkester under ledning av den välrenommerade pianisten Carl Bagge med Per ”Texas” Johansson på träblås, Martin Höper på bas och med Per Ekdahl på trummor och slagverk. Dagen efter premiären, fredag 9 november släpps albumet “Karl-Bertil Jonssons julafton” både digitalt och i fysiskt format som innehåller alla låtar från föreställningen.
Frälsningsarmén, som omnämns i originalsagan av Tage Danielsson, är även med när Scalateatern gestaltar berättelsen. En del av teaterns intäkter går till organisationens arbete för att hjälpa utsatta människor.
I samband med föreställningen erbjuder Scalateaterns restaurang i sann ”Hasse & Tage-anda” julbord i tre olika prisklasser: ”Byrådirektör”, ”Vanligt folk” eller ”Fattig sate”.
Pressträff i Stockholm
Tisdag 30 oktober presenteras ett första smakprov från ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” och det finns möjlighet till intervjuer och fotografering med ensemblen.
Tid: kl 10:00 (insläpp kl 09:45)
Plats: Scalateatern, Wallingatan 32, Stockholm
Osa till [email protected]
Föreställningen “Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton”
Berättaren: Henrik Dorsin
Karl-Bertil Jonsson: Anton Lundqvist
Karl-Bertils ömma moder: Vanna Rosenberg
Tyko Jonsson, Karl-Bertils stränge fader: Peter Dalle
Fru Bergdahl m fl: Katrin Sundberg
Byrådirektör H. K. Bergdahl m fl: Andreas Rothlin Svensson
Övriga medverkanden: Björn Wikström, Lisa Veronica Andersson & Isabelle Billstein
Regissör och koreograf: Anna Vnuk
Bearbetning och sångtexter: Henrik Dorsin
Kompositör: Carl Bagge
Produktionsdesigner: Per Åhlin
Scenograf: Pelle Magnestam
Musiker: Carl Bagge (piano), Martin Höper (bas), Per ”Texas” Johansson (träblås) och Per Ekdahl (trummor och slagverk)
Scenograf: Pelle Magnestam
Kostym/mask och perukdesigner: Susanna Rafstedt
Produktion: Scalateatern Produktion AB och PMJ Artistgruppen
Premiär: torsdag 8 november 2018 på Scalateatern i Stockholm
Föreställningen presenteras med tillstånd av Marlon Productions AB.
Om “Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton”
Sagan om 14-åriga Karl-Bertil Jonsson som tar paket från sitt extrajobb på posten och delar ut till de fattiga är en våra mest älskade berättelser. Boken skrevs av Tage Danielsson på beställning från bokförlaget Wahlström & Widstrand och distribuerades till förlagets vänner som en julhälsning 1964. Berättelsen publicerades därefter i Tage Danielssons bok ”Sagor för barn över 18 år”. Den animerade filmversionen, i regi av Per Åhlin, hade premiär den 24 december 1975 på TV2 och har visats varje julafton på SVT sedan dess.
Scalateatern
På Scalateaterns nöjespalats kan du äta en bit mat i restaurangen, se en teaterföreställning i salongen, ta ett glas vin i baren och spisa livejazz i källaren – allt på samma kväll.
I år firar Scalateatern 100 år och i de anrika lokalerna har legender som Jan Malmsjö, Harriet Andersson, Allan Edwall, Sif Ruud, Birgitta Andersson och Monica Zetterlund uppträtt. Sedan 2014 drivs teatern av Conrad och Tova Nyqvist tillsammans med Henrik Dorsin och Michael Lindgren och idag är Scala mycket mer än en teater.
De senaste åren har en rad hyllade föreställningar spelats på stora scenen, bland annat Henrik Dorsins enmansshow “Näktergalen från Holavedsvägen” (2014), 130 utsålda föreställningar av “Grotesco på Scala” (2015) och Lena Anderssons “Egenmäktigt förfarande” (2017). Samtidigt sjuder det av liv i källaren, där bland annat jazz- och standup-klubbar huserar sida vid sida med brasilianska och kubanska kvällar. Och vill man göra det till en riktig helkväll går det utmärkt att inleda eller avsluta i restaurangen och baren.
Biljetter
Biljetter till ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” finns att köpa via www.scalateatern.se eller biljettkassan på Wallingatan 32, telefon 08-14 35 75. Julbord bokas i samband med biljetten och finns i tre olika priskategorier: “Fattig sate”, “Vanligt folk” eller “Byrådirektör”.
Biografier och pressbilder
Finns att ladda ner via www.scalateatern.se
Presskontakt
Ellinor Wannmyr/ILES PR
[email protected]
073 908 12 83
Scalateatern
Matilda Klein/Producent Scalateatern
[email protected]
070 787 89 12
Henrik Dorsin
Henrik Dorsin är en av Sveriges mest älskade komiker och skådespelare. Han är kanske mest känd för sin roll som Ove i tv-serien och långfilmen “Solsidan” och som en av medlemmarna i hyllade humorgruppen Grotesco. Henrik har spelat i åtskilliga scenföreställningar, så som musikalerna “Gentlemannen”, ”Spamalot” och ”I hetaste laget” på Oscarsteatern, operetten “Glada änkan” på Kungliga Operan”, ”Grotesco på Scala – Ennäradödenrevy” på Scalateatern och på Sverigeturné och den egna föreställningen ”Näktergalen från Holavedsvägen”. Henrik Dorsin har även medverkat i filmer och serier så som ”Grotescos sju mästerverk” på SVT, “Krakel Spektakel”, “Min så kallade pappa” och “LasseMajas Detektivbyrå – Skuggor över Valleby”. Både 2016 och 2017 Guldbagge-nominerades han för “Bästa manliga biroll” för sina insatser i långfilmerna “Flykten till framtiden” respektive “Flocken” och 2014 utsågs han till ”Årets manliga skådespelare” på Kristallengalan.
Anna Vnuk
Dansaren, koreografen och regissören Anna Vnuk slog igenom 2003 med dansshowen ”Solofestival med mig själv” och har arbetat inom dans, musikal och teater på bland annat Scalateatern, Dramaten, Stadsteatern och för Riksteatern. Sedan genombrottet har hon gjort flera hyllade föreställningar som till exempel ”Skaka galler”, “Anna Vnuk sätter upp Cats”, “Kära medborgare” och “Hårdare snabbare Anna Vnuk”. Hon har även regisserat ”Grotesco på Scala – ennäradödenrevy” på Scalateatern och koreograferat och spelat i “Grotescos sju underverk” som sändes på SVT hösten 2017. Hon har skrivit, regisserat och spelat i “Hela familjen” på Skärholmen-Stadsteatern och 2018 gör Anna Vnuk Dramaten-debut med föreställningen “Den kungligaste teatern” samt regisserar youtubern Keyyos scenföreställning “Ryssen kommer”.
Per Åhlin
Per Åhlin är en av Sveriges mest framstående filmskapare och animatörer. Han har sedan slutet av 1960-talet varit ledande inom svensk filmanimation, som regissör, animatör och designer. Flera generationer har vuxit upp med hans verk och hans filmer har blivit en del av Sveriges kulturarv. Genom åren har han samarbetat med bland andra Tage Danielsson, Hasse Alfredson och Beppe Wolgers, och ”Dunderklumpen!”, ”Karl-Bertil Jonssons julafton” och ”Resan till Melonia” är bara några av de historier som genom Per Åhlins animationer blivit till film. Hans insatser har lett till en mängd priser, bland annat två guldbaggar för “Dunderklumpen!” respektive “Resan till Melonia” samt Gullspiran och Tage Danielsson-priset.
Anton Lundqvist
Anton Lundqvist har arbetat som skådespelare sedan barnsben och debuterade som 14-åring med huvudrollen i långfilmen ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö”. Sedan dess har han medverkat i en rad teater-, film- och tv-produktioner såsom ”The Book of Mormon” på Chinateatern, ”Svarte orm” på Intiman, ”Sweeney Todd”, ”Blodsbröder” och ”Peter Pan” på Stockholms Stadsteater samt i ”Romeo & Julia” och ”Grease” på Göta Lejon. Han har även spelat i långfilmerna ”En underbar jävla jul” och ”I nöd eller lust” samt SVT:s “Bron” och TV4:s “Syrror”. 2017 belönades Anton Lundqvist med ett av Sveriges främsta scenkonst-priser, Såstaholms Pris till Höstsols minne. Juryn ansåg att han ”med lätthet och elegans, perfekt prickar in slapstickkomik med största allvar, och på högsta nivå”.
Vanna Rosenberg
Vanna Rosenberg är en av våra mest älskade skådespelare. Många förknippar henne med den populära humorkollektivet “Kvarteret Skatan” där hon bland annat spelade rollen som Frida i tv-serien som sändes i SVT, i scenversionen ”Kvarteret Skatan: I nöd och lust” på Rival, samt i långfilmen “Kvarteret Skatan reser till Laholm”. Vanna Rosenberg har även medverkat i många scenproduktioner på Stockholms stadsteater, bland annat i “Våra drömmars stad”, ”Sweeney Todd”, ”Cockfight”, ”En fröjdefull jul”, ”Drottning Kristina”, “Köp hjärtan” och ”Figaros bröllop”. På scen har hon också spelat ”Oscarsrevyn” på Oscarsteatern, ”Det flygande barnet” på Orionteatern, ”Treater” på Intiman, ”Nya drygare Uggla” på Börsen och ”Spelman på taket” på Scalateatern. Vanna Rosenberg har även medverkat i en mängd tv- och filmproduktioner som dokumentärserien ”Brevet till farmor”, serierna ”Saknad”, ”30 grader i februari”, ”Arne Dahl”, ”Livet i Fagervik”, samt långfilmerna “Vilken jävla cirkus”, ”Krakel Spektakel”, ”Hur många kramar finns det i världen?”, ”Hur många lingon finns det i världen?” och ”Bröderna Karlsson”.
Peter Dalle
Peter Dalle är skådespelare, manusförfattare och regissör och har varvat de olika yrkesrollerna under hela sin karriär. Som skådespelare slog han igenom i tv-serien “Goda Grannar” och i humorserien “Lorry”, och som regissör med filmerna ”Drömkåken” och ”Ogifta par – en film som skiljer sig”. Han har också satt upp åtskilliga pjäser på Dramaten, belönats med Karamelodiktstipendiet 1995, en Guldbagge för bästa manus för “Yrrol” tillsammans med Rolf Börjlind 1994 samt en Guldbagge för bästa manliga biroll 2011 för “Himlen är oskyldigt blå”. På senare år har Peter Dalle skrivit och regisserat alltmer, bland annat den svensk-tyska långfilmen “En fiende att dö för” och kommande “Lyrro – ut&invandrarna”. Nyligen har han även spelat i SVT:s dramaserier “Vår tid är nu” och “Fröken Frimans krig” samt långfilmerna “Korparna”, “Snömannen” och “Kärlek deluxe”. Förra året framförde han showen ”Körberg & Dalle” tillsammans med Tommy Körberg på Intiman i Stockholm som sedan åkte på turné över landet.
Katrin Sundberg
Skådespelaren Katrin Sundberg är för många förknippad för rollen som “Häxan Surtant” på Barnkanalen som Kristallen-belönats för bästa barnprogram. Hon arbetar också som regissör, manusförfattare och koreograf och har spelat i en mängd föreställningar, musikaler och filmer. På scen medverkade hon senast i musikalen ”Bullets over Broadway” på Göta Lejon och på tv i serierna ”Syrror” och ”Boy Machine”. Hon har även spelat i pjäserna ”Kvinnor över 40 vad ska man med dem till?” och ”Skvaller” på Uppsala Stadsteater och dessförinnan i musikalerna ”Flashdance”, ”Dirty Dancing” och ”Hairspray” på Chinateatern i Stockholm. Som regissör har Katrin Sundberg bland annat regisserat produktioner med Jerry Williams, Lill-Babs och Kalle Moraeus & Bengan Jansson men också flera föreställningar med sig själv i huvudrollen. 2017 skrev hon manus till föreställningen ”Gråt” som spelades på Södra Teatern och Kulturhuset Stadsteatern och 2018 ses hon spela rollen som rektor i långfilmen i ”LasseMajas detektivbyrå – Det första mysteriet”.
Andreas Rothlin Svensson
Andreas Rothlin Svensson tillhör Dramatens fasta ensemble och debuterade där 2007 i Marianne Lindberg De Geers “Jag tänker på mig själv”. Han har även spelat i ”Anna Karenina”, “Vögelein”, “Don Carlos – kronprins av Spanien”, “Körsbärsträdgården”, ”Utvandrarna”och “Främmande språk” m.m. Under 2018 medverkar han i Dramatens hyllade uppsättning av Ibsens “Peer Gynt” på Dramaten. Andreas har också medverkat i många tv-produktioner såsom SVT:s “Vår tid är nu”, “Innan vi dör”, “Fröken Frimans krig”, “Blå ögon” och TV4:s “Finaste familjen”.