Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Swing Magnifique

Swing Magnifique som bildades 2007, är utmärkta representanter för Jazz Manouche (eller Gypsy Swing), den europeiska jazzstil som för alltid kommer att vara förknippad med gitarrlegenden Django Reinhardt och violinisten Stéphane Grappelli och deras grupp Hot Club de France (Franska Hotkvintetten) som bildades i Paris 1934.

Jazz Manouche kan närmast beskrivas som en kombination av fransk och amerikansk 30-talsjazz och eldig, traditionell romsk musik. Resultatet blir en intensiv, energisk, glad, och ibland vemodig musik som inte lämnar någon oberörd. Virtuost solospel och ett otroligt sväng är de viktigaste ingredienserna inom Jazz Manouche och Swing Magnifique har båda delarna.

Repertoaren är delvis hämtad från Djangos klassiska inspelningar, men med en sångerska i bandet skapar man sin egen unika stil genom att kombinera dessa med jazzstandards, franska schlagers och egna kompositioner, allt framfört i Djangos omisskännliga stil. Bandets instrumentala sättning är klassisk för stilen: två akustiska gitarrer, violin och kontrabas.

Swing Magnifique bildades 2007 och har spelat på många jazzklubbar i Sverige och även framträtt i Ryssland.

De har deltagit i den svenska Django Reinhardt-festivalen hela sex gånger.

Swing Magnifique är:

Josefin Peters – sång
Tom Buhre – gitarr
Gard Nergaard – violin
Åke Jonsson – gitarr
Filip Berglund – kontrabas

På scen 20.00
Entré bidrag via swish!

Närmast på Scala

RECENSÖRERNA SKRATTAR ÅT DÖDEN

07 sep 19:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

15 sep 18:00
Läs mer

SVENSKA REVYN

18 sep 18:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

19 sep 18:30
Läs mer