Händer på våra scener

Datum & biljetter

20 okt fredag fre
Läs mer Ej förköp

Svenska Folkjazzkvartetten

Det råa vemodiga svängiga och vackra från både jazzen och svenska folkmusiken smälter samman till en enastående och kraftfull enhet. Tonspråket från folkmusiken färgar improvisationerna, och improvisationen ger liv till låtspelet och stämmorna.
Inspirationen från John Coltrane och Albert Ayler liksom Gössa Anders och Hjort Anders lyser igenom. Färgat av kvartettens egna röster, historia och tonspråk sätts musiken i ett nytt ljus.
Svenska Folkjazzkvartettens idé om att kombinera jazz och folkmusik må vara gammal, och har många svenska jazzmusiker som föregångare. Men sällan har musiken hörts på detta vis.

Isak och Jonas har under lång tid spelat svensk folkmusik ihop på klarinett och saxofon. De har sökt bland gamla inspelningar och träffat många äldre spelmän för att lära sig traditionen och hitta andra sätt att spela dessa låtar. Jonas växte upp med folkmusiken i hemmet och Isak är en stark figur på improvisationsmusikscenen i stockholm. De båda står nu lika stadigt i jazzen som folkmusiken.
Tillsammans med Anton Jonsson och Vilhelm Bromander, som båda har sin bakgrund inom jazz och friimproviserad musik, har de utvecklat ett djupt kommunikativt samspel och personligt sätt att ta sig an denna musik, med stor respekt för de olika traditionernas historia och rikedom.
Det är en enorm energi i musiken som rör sig mellan det djupaste innerliga vemodet, den gladaste dansmusiken och hårdaste frijazzen.

Lineup:
Jonas Liljeberg – sax, klarinett,
Isak Hedtjärn – klarinett,
Vilhelm Bromander – bas,
Anton Jonsson – trummor

Dörrar 20:00
På scen 20:30

Entré 150/100:-

Närmast på Scala

KLUBB UTLOPP

05 okt 19:00
Läs mer

EN KVÄLL I SVEN-BERTILS ANDA

05 okt 19:00
Läs mer

MIR/BRODIN

05 okt 21:00
Läs mer

Gud förbannat vilken jävla SHOW! Med Leif & Billy

06 okt 19:00
Läs mer