Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

STOCKHOLMS INTERNATIONELLA POESIFESTIVAL

»Säg det snett«, är ledorden för årets Poesifestival, med inspiration från Emily Dickinson: »Tell all the truth but tell it slant«! Kom och låt dig överraskas, omskakas och förföras av den queera och skeva poesin!

20TAL bjuder in till en helkväll på Scalateaterns Stora scen för dikt, musik, dans, performance och fest.

Medverkande

Festivalen invigs av den hyllade amerikanska poeten Ada Limón, USA:s poet laureate 2022–2025.

Från USA kommer också Julian Talamantez Brolaski som är ett hett namn inom både queer poesi och countrymusik. Hen framträder både med sin lyrik och musik.

Silvana Imam, debuterar som poet i senaste numret av 20TAL och framträder denna kväll med sin lyrik från Hamletföreställningen på Kulturhuset/Stadsteatern.

Radna Fabias är poet och översättare från Curaçao, Nederländska Antillerna. År 2018 debuterade hon med diktsamlingen Habitus som tilldelades alla stora poesipriser i Nederländerna och Belgien, vilket beskrevs som »den nederländska poesins första grand slam«.

Ida Börjel, en av Sveriges mest betydande poeter, läser under kvällen. Hon har en mängd diktsamlingar bakom sig som alla uttrycker hennes lekfullhet och experimentlusta. På festivalen framför hon poesi ur sin nya bok, Omsorgslabyrinten.

David Zimmerman som 2019 gav ut den uppmärksammade lyriksamlingen Ljus och strålning kommer till Scalateatern
och läser nyskrivna dikter.

Somaya El Sousi är poet från Palestina. Hon debuterade 1998 och har publicerat fem diktsamlingar. El Sousi arbetar för närvarande på diktsamlingen En flöjt av mörker, där hon på olika vis gestaltar samkönad kärlek mellan kvinnor, i ett sammanhang där den är förbjuden

Iryna Sjuvalova är poet från Ukraina, översättare och forskare. Hon har givit ut fem diktsamlingar, och 2024 utkommer den nya boken the ending songs. Hon specialiserar sig på frågor som rör kultur och politik i Östeuropa, med fokus på Donbassområdet.

Och många fler poeter, musiker och performanceartister!

Programmet på Stora scen äger rum kl. 18.00–23.00, med två pauser.

 

Närmast på Scala

RECENSÖRERNA SKRATTAR ÅT DÖDEN

07 sep 19:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

15 sep 18:00
Läs mer

SVENSKA REVYN

18 sep 18:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

19 sep 18:30
Läs mer