Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

CLUB PLATYPUS & LOUD GRRRL STHLM PRESENTERAR

STEALING SHEEP + DOG RALLY

STEALING SHEEP är en trio från UK som består av Emily Lansley (gitarr, sång), Rebecca Hawley (synth, sång) och Lucy Mercer (slagverk, sång). De träffades 2010 på ett cafe i hemstaden Liverpool och över en kopp te bestämde de sig att starta ett band ihop . Samma sommar började de skriva låtar och repa ihop och inom kort gav de ut sin debut-EP.

Deras unika sound började strax uppmärksammas av inflytelserika radiopratare, som t.ex Jarvis Cocker (Pulp) samt i brittisk och internationell musikpress. Turnéer tillsammans med artister som S:t Vincent och Django Django samt stora festivalspelningar följde och de blev sedan signerade av Heavenly Records, som gav ut deras fullängdsdebut under 2012.

Deras musik har beskrivits som elektronisk voodoo-pop, folk-tronica, kraut-inspirerad danspop med medeltidsharmonier, hypnotisk psykedelia, men samtidigt lättillgängligt. Alla dessa beskrivningar stämmer och tillsammans med deras vackra sångröster (de sjunger trestämmigt) har de hittat ett helt eget sound, även om man kan hitta spår av Broadcast, Stereolab, Nico m.fl. i musiken.

De har hittills släppt två fullängdare och senare under 2018 kommer deras nya skiva.

Detta är STEALING SHEEPS första spelning i Sverige.

www.facebook.com/stealingsheep/

Förband är DOG RALLY från Stockholm. Trots sina unga år är de influerade av 70-talspunken och deras debutsingel, I Want it Bad, ekar tydligt av X-Ray Spex.

www.facebook.com/dograllyband/

Biljetter: 150:- + förköp (länk till förköp kommer snart)
Åldersgräns: 18 år

Närmast på Scala

OWE THÖRNQVIST 95 ÅR

27 maj 18:30
Läs mer

BOMBO FICA

28 maj 19:00
Läs mer

MINUTES LTR RELEASE

29 maj 20:00
Läs mer

PetrINA

30 maj 17:30
Läs mer