Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Spottiswoode in Stockholm – solo

Jonathan Spottiswoode är frontman, sångare och låtskrivare i Spottiswoode & his enemies, ett band som i mer än 20 år varit en institution i New Yorks musikliv, som återkommande akt på bl a legendariska klubbar som Fez och The Living Room. Tillbaka i London sedan några år får Spottiswoode klara sig utan sina käraste ”fiender” när han spelar på den här sidan Atlanten, men trots de geografiska utmaningarna finns bandet kvar, och de släppte sin senaste hyllade cd – Lost In The City – för ett knappt år sedan.

Som final på en liten miniturné i och runt Köpenhamn helgen innan tar han omvägen hem via Stockholm och ger oss äntligen chansen att höra honom spela för första gången i Sverige. Det kommer bli en intim solokonsert med en samling sånger i bagaget som de flesta låtskrivare skulle offra sin vänstra arm för… När journalister har försökt beskriva musiken har de namedroppat Leonard Cohen, Ray Davies, Tom Waits, Nick Cave, David Bowie, Randy Newman… Lägg därtill Jaques Brel och Roger Waters så blir det väl ännu mer förvirrande? Nej, det är inte så lätt att kategorisera Spottiswoodes extremt eklektiska låtkatalog – men sångerna är ändå alltid igenkännbara som hans egna, oavsett vad de handlar om eller hur de låter.
Eller, som han något mer kortfattat formulerar det:
”Spottiswoode’s Swedish debut. A solo concert featuring guitar, piano and mixed emotions.”

https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2FSpottiswoode.com%2F%3Ffbclid%3DIwAR3WbrCKXtHdD-AkIqQNEiyWPs39IM6F3NiRJFma4s8aFpB3oeIzv5N7UxM&h=AT1o7IRrgWexrEwatSfFewNWyfBJOeOBtb_-sRV7JzjNTZUCXWGJo4hQvrhLK9IKsu7UWWaO07TEwKxgKDderZ_p9-GLvT1AdYFFExccEubnLUEdDRPbgGhvdQeM0VNnZa6f

Tid: Insläpp 20.00, konsertstart TBA – kom i tid!
Plats: Scalateaterns källare
Biljetter à 120 kr i dörren, cash eller swish
Bar finns.

Närmast på Scala

LILL-ELVIS

Ikväll 21:00
Läs mer

A TRUE ROCKN ROLL CHRISTMAS MED THE BOPPERS OCH…

09 dec 19:00
Läs mer

LA FIESTA CONTINÚA

09 dec 21:00
Läs mer

LARS CHRISTMAS 30 ÅR – OCH LITE TILL

11 dec 19:00
Läs mer