Händer på våra scener

Datum & biljetter

22 okt
23 okt
23 okt
27 okt
28 okt
29 okt
30 okt
30 okt
31 okt
16 nov
17 nov
18 nov
19 nov
20 nov
20 nov
23 nov
24 nov
25 nov
26 nov
27 nov
27 nov
30 nov
01 dec
02 dec
03 dec
04 dec
04 dec
07 dec
08 dec
09 dec
10 dec
11 dec
11 dec
14 dec
15 dec
16 dec
17 dec
18 dec
18 dec
09 feb
10 feb
11 feb
12 feb
12 feb
16 feb
17 feb
18 feb
19 feb
19 feb
23 feb
24 feb
25 feb
26 feb
26 feb

ÄNTLIGEN HAR VI HAFT PREMIÄR

Scalarevyn

Tips! Det är för nuvarande högt tryck på biljetter till Scalarevyn, men på föreställningar i december- februari finns fortfarande mycket bra platser.

—————-

Varning! Det säljs nu biljetter från företag såsom Viagogo, Onewayticket och Min Upplevelse. Dessa biljetter är mer än dubbelt så dyra och till fel platser. För att undvika att bli lurad och skinnad på pengar: köp ALLTID Scalarevyns biljetter här på vår egen hemsida eller Eventim.se. Billigare ställe finns inte, vi lovar!

—————————-

Den 26 augusti 2021 var det äntligen officiell premiär för den uppmärksammade revyföreställningen “Scalarevyn”. Med den väcker Henrik Dorsin och Michael Lindgren liv i Scalateaterns klassiska revytradition tillsammans med några av Sveriges främsta musiker, skådespelare och dansare.

På scen står förutom Henrik Dorsin själv de komiska virtuoserna Vanna Rosenberg, Johan Ulveson, den i humor-sammanhang något otippade Klas Hedlund som till vardags är aktad operasångare på Kungliga Operan, samt stjärnskottet Louise Nordahl känd från TV4:s “Mumbo Jumbo”. På scen finns även en för revyn noga sammansatt orkester under ledning av kapellmästare Per Ekdahl, med bland andra jazzmusikern och grammisvinnaren Per “Texas” Johansson och violinisten och Jazzkatten-vinnaren Josefine Runsteen.

När pandemin slog till våren 2020 pågick redan repetitionerna av Scalarevyn för fullt. Den färdigrepeterade föreställningen fick till slut ställas in på obestämd tid – och teatern skulle förbli stängd i ett och ett halvt år. Ett limbo skildrades genom en meta-komisk lins i den hyllade och Kristallenprisade SVT-serien ”Premiärdatum Oklart” (SVT Play). Nu när vaccinsprutorna står som spön i backen kan Scalateatern konstatera att de överlevt krisen, och äntligen får teatern öppna upp igen.

Tyvärr är det som var kul 2020 inte lika kul hösten 2021, så Henrik Dorsin har känt sig nödgad att skriva nytt och omarbeta en stor del av materialet. Till ensemblens stora förtret är mödosamt instuderade monologer ändrade, och gamla sånger strukna till förmån för nya. Man är nu bara veckor ifrån premiär – för andra gången.

Vi ska sätta publiken i en underhållningskuvös och bjuda på ett fyrverkeri av infall, säger Henrik Dorsin. Sen om sanningen ska fram så planerade vi att fira Scalateaterns 100-års jubileum med revy för tre år sedan, men vi blev lite sena, och sen kom corona. Så vi brakar på nu istället – kom och fira Scalateaterns 104-års jubileum med oss! 

Scalateatern har en lång historia av revy. På 40- och 50-talet var teatern en av Stockholms mest självklara revyscener. Här föddes stjärnor som Anita Lindblom och Christina Schollin och en lång rad revy-ikoner gjorde massvis av föreställningar vilket befäste Scalateaterns roll som en av landets mest självklara revyscener – och nu är det dags igen!

Ensemeble 
Henrik Dorsin, Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Klas Hedlund & Louise Nordahl

Orkester
Per Ekdahl – kapellmästare och trummor, 
Per “Texas” Johansson – blås, Ulric Johansson – bas, Andreas Grube – gitarr, Vladan Wirant – piano, Josefin Runsteen – fiol, Annika Granlund – trumpet 

Dansare
Anna Ståhl, Gabriella Kaiser, Oskar Störtebecker

Manus: Henrik Dorsin , Regi: Michael Lindgren, Kompositör och arr: Per Ekdahl, Koreograf: Anna Ståhl, Scenograf: Bengt Fröderberg, Kostymdesign: Susanna Rafstedt, Artwork: Jan Lööf, Ljuddesign: Andreas Grill, Ljusdesign: Staffan Sahlström, Producent: Matilda Klein VI SOM GÖR SCALAREVYN 

Speltid: ca 3,5h inkl paus

Ett tryggt biljettköp i en otrygg tid:

Läs om våra humana biljettvillkor här

Läs mer om ett säkert besök på Scala här#scalarevyn

Vi följer aktuella restriktioner och i händelse av att restriktionerna ändras kommer vi anpassa salongsplan och placering av publiken därefter.

Läs mer om föreställningen

Pressröster

Första plats på ”Favorit just nu enligt DN:s kritiker”: ”Den som undrar exakt vad scenpubliken saknat under ett och ett…

Läs mer

Musiken från Scalarevyn

Nu finns musiken från Scalarevyn på skivan ”Musik, sång och skönsång från Scalarevyn”, utgiven av Universal Music. Upptäck, återupplev och…

Läs mer

Ladda upp med Premiärdatum Oklart

Ladda inför revyn och se vår Kristallenprisade och hyllade komediserie Premiärdatum Oklart på SVT Play. – En mockumentär tv-serie i 10 delar som…

Läs mer

Bilder

 

Läs mer

Vi som gör Scalarevyn

Manus/sångtexter: HENRIK DORSIN Kompositör/arrangör: PER EKDAHL Kompositör: GÖRAN LINDAL Regi: MICHAEL LINDGREN Koreografi: ANNA STÅHL Scenografi: BENGT FRÖDERBERG Kostymdesign och…

Läs mer

Ett tryggt biljettköp i en otrygg tid

För oss är det viktigt att du som publik ska känna dig trygg när du köper biljett till Scalarevyn. Därför…

Läs mer

Närmast på Scala

Scalarevyn

Ikväll 18:30
Läs mer

LÖNNKROGEN

Ikväll 21:00
Läs mer

Scalarevyn

23 okt 13:30
Läs mer

Scalarevyn

23 okt 18:30
Läs mer