Händer på våra scener

Datum & biljetter

26 aug
27 aug
28 aug
28 aug
02 sep
03 sep
04 sep
Läs mer Slutsåld
04 sep
08 sep
09 sep
10 sep
11 sep
11 sep
Läs mer Slutsåld
12 sep
Läs mer Slutsåld
15 sep
16 sep
17 sep
Läs mer Slutsåld
18 sep
18 sep
Läs mer Slutsåld
19 sep
22 sep
23 sep
24 sep
25 sep
Läs mer Slutsåld
25 sep
29 sep
30 sep
01 okt
02 okt
02 okt
06 okt
07 okt
08 okt

Scalarevyn

Henrik Dorsin och Michael Lindgren väcker liv i Scalateaterns klassiska revytradition 

Scalateatern presenterar sin största satsning i modern historia – “Scalarevyn”. Här väcks  återigen liv i Scalateaterns klassiska revytradition som frodades på 40- och 50-talet. Bakom comebacken står Henrik Dorsin och Michael Lindgren som arbetar tillsammans igen för första gången sedan tv-succén Grotescos sju mästerverk” (2017). 

Michael Lindgren regisserar revyn och Henrik Dorsin skriver manus och spelar i föreställningen. På scen får Henrik sällskap av en ensemble handplockad av honom själv – Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Klas Hedlund och Louise Nordahl, samt en orkester under ledning av Per Ekdahl. 

På 40- och 50-talen var Scalateatern en av Stockholms självklara revyscener och här föddes stjärnor som Anita Lindblom, Carl-Gustaf Lindstedt och Christina Schollin. Typiskt för revyeran var kvartersteatrarna som nästintill fanns i varje hörn. På dessa bjöds det på revy minst en gång om året under storhetsperioden, men när televisionen gjorde sitt intåg i stockholmarnas liv började intresset falna. Huvudstadsborna svek revyteatrarna och förpassade denna konstform till historiens sophög. Nu är det dags för upprättelse. 

Henrik Dorsin står för revyns manus. Materialet är nyskrivet men tar avstamp i den gamla underhållningsformen, som alltid legat honom varmt om hjärtat. Ända sedan Henrik Dorsin och Michael Lindgren tog över Scalateatern tillsammans med Conrad och Tova Nyqvist 2014 har ett återupprättande av Scalarevyn varit ett av målen. Nu blir “Scalarevyn” deras största satsning i Scalateaterns moderna historia. 

– I en polariserad och modern tid gör vi oss äntligen redo för en högst omodern och bespottad underhållningsform – revy! Vi gör det som en ren provokation mot reklam-Stockholm, säger Michael Lindgren. “Scalarevyn” ska bli en generös föreställning präglad av spelglädje och genuinitet. Min plan är att skapa en härjig stämning i Scalas intima teaterrum, låta världar krocka, generationer mötas och sanslöst trams blandas med musik och samhällsengagemang. 

– Vi ska sätta publiken i en underhållningskuvös och bjuda på ett fyrverkeri av infall, säger Henrik Dorsin. Sen om sanningen ska fram så planerade vi att fira Scalateaterns 100-års jubileum med revy för två år sedan, men vi blev lite sena. Så vi brakar på nu istället – kom och fira Scalateaterns 103-års jubileum med oss! 

Till sin hjälp tar Michael Lindgren och Henrik Dorsin några av Sveriges främsta musiker, skådespelare och sångare. Medverkar på revyscenen gör Johan Ulveson, senast i “I väntan på Godot” på Dramaten, Vanna Rosenberg, nyligen i “Häxorna i Eastwick” på Cirkus, Klas Hedlund, senast i “Candide” och snart också i “Flickan från västern” på Kungliga Operan och Louise Nordahl från TV4:s “Mumbo Jumbo”. På scen kommer det även finnas en för revyn noga sammansatt orkester under ledning av kapellmästare Per Ekdahl, med bland andra jazzmusikern och grammisvinnaren Per “Texas” Johansson och violinisten och Jazzkatten-vinnaren Josefine Runsteen. 

Ensemeble 
Henrik Dorsin
Johan Ulveson

Vanna Rosenberg

Klas Hedlund

Louise Nordahl

Orkester
Per Ekdahl – kapellmästare och trummor

Per “Texas” Johansson – blås

Ulric Johansson – bas

Andreas Grube – gitarr

Vladan Wirant – piano

Josefin Runsteen – fiol

Annika Granlund – trumpet
 

Baletten
Anna Ståhl
Gabriella Kaiser
Oskar Störtebecker

Manus: Henrik Dorsin 
Regi: Michael Lindgren
Kompositör och arr: Per Ekdahl

Koreograf: Anna Ståhl

Scenograf: Bengt Fröderberg

Kostymdesign: Susanna Rafstedt

Artwork: Jan Lööf

Ljuddesign: Andreas Grill

Ljusdesign: Staffan Sahlström

Producent: Matilda Klein
 

Speltid: ca 3,5h inkl paus

#scalarevyn

Läs mer om föreställningen

Ett tryggt biljettköp i en otrygg tid

För oss är det viktigt att du som publik ska känna dig trygg när du köper biljetter till Scalarevyn. Därför…

Läs mer

Vi som gör Scalarevyn…

Ensemble: Henrik Dorsin, Johan Ulveson,Vanna Rosenberg, Klas Hedlund, Louise Nordahl Orkester: Per Ekdahl – kapellmästare och trummor, Per “Texas” Johansson – blås,…

Läs mer

Närmast på Scala

Scalarevyn

26 aug 18:30
Läs mer

Scalarevyn

27 aug 18:30
Läs mer

Scalarevyn

28 aug 13:30
Läs mer

Scalarevyn

28 aug 18:30
Läs mer