Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Lilla ARP – Erik ”Kapten” Dahlbäck med vänner

UNIK UPPSTÄLLNING MED JAZZSVERIGES FRÄMSTA

Lilla ARP är en mindre uppsättning av bandet ARP som nu gör en unik föreställning i Scalas källare. ARP bestod initialt av Erik Dahlbäck, Joakim Milder, Anders Ekholm, Arne Löthman och Ulf Åkerhjelm men flertalet andra medlemmar har kommit och gått genom åren. När de nu gör en exklusiv spelning på Scalateatern så har de bantat ner antalet till en trio. Lilla Arp består av tre av Sveriges främsta jazzmusiker som tidigare spelat ihop i olika konstellationer.

Erik” Kapten” Dahlbäck – Trummor

”Kapten” kan med säkerhet nämnas som en av Sveriges främste jazztrummisar. Erik startade sin karriär som medlem i Gå Runt Show och var en av originalmedlemmarna i Fläsket Brinner. Han har bland annat spelat med Per Henrik Wallin, Roffe Eriksson, Red Mitchell samt Änglaspel för att nämna några.

Anders Ekholm – Saxofon

Med Ekholm på tenorsax kan vi inte annat än förväntas oss det allra bästa och kommer inte bli besvikna. Anders har varit verksam länge och spelat med grupperna Änglaspel, Per Henrik Wallin, Fläsket brinner, Abasch m.fl.

Peter Janson – Kontrabas

Peter har varit verksam på den svenska och internationella improvisationsscenen i över 30 år. Han har förutom sina egna projekt och ensembler spelat med Ken Vandermark, Trilok Gurtu, Per-Henrik Wallin, Roland Keijser, Mats Gustavsson, Okay Temiz, Radiojazzgruppen och Änglaspel m.fl. Han har också komponerat musik till flera teateruppsättningar, utställningar, bildspel och dokumentärfilmer.

Tid: Insläpp 19:30

Plats: Scalateaterns källare

Biljettpris: 80:- i dörren. Endast Swish.

Närmast på Scala

OWE THÖRNQVIST 95 ÅR

Ikväll 18:30
Läs mer

BOMBO FICA

28 maj 19:00
Läs mer

MINUTES LTR RELEASE

29 maj 20:00
Läs mer

PetrINA

30 maj 17:30
Läs mer