Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

30 ÅR I WEST END – NU ÄR SUCCÉN HÄR!

Kvinnan i svart

The Woman in Black har gått för fulla hus på Broadway i New York och West End i London i 30 år och hittills gett 7 miljoner besökare kalla kårar. Nu kommer hon äntligen hit för skrämma livet ur dig också.

Föreställningen är baserad på Susan Hills hyllade skräcknovell ”The woman in black” och Stephen Mallatratts bearbetning för scen.

I rollerna ser vi folkkära Claes Månsson och en av Grotescos skådespelare, Rikard Ulvshammar. För regi och svensk bearbetning står Linda Hedberg.

 

Handling

Den unge advokaten Arvid Johansson reser från Stockholm till en avlägsen by i Västerbotten för att medverka vid Viola Hedenborgs begravning och ta hand om dödsboet efter henne. Men när han kommer fram märker han att så fort han nämner hennes namn så tystnar folk och undviker honom. Arvid, som under arbetet bor i den döda kvinnans ensligt belägna hus, fortsätter emellertid sitt uppdrag, men förstår snart att allt inte står rätt till. För byn visar sig ruva på en ondskefull hemlighet och snart befinner sig Arvid på en skräckfylld jakt där han inte längre kan skilja på fantasi och verklighet och där allt kretsar kring en skrämmande gestalt – kvinnan i svart.

Missa inte denna skräckupplevelse, som garanterat kommer få blodet att isa sig!

 

– Jag åkte till London och tittade på pjäsen och blev helförtjust,berättar Claes Månsson.Jag fick också tillfälle att träffa skådespelarna som berättade att det här var en av dom roligaste pjäser han spelat i, så förväntningarna är skyhöga.

-Jag tänker att det är lite likt humor på så sätt att det gäller att tajminge när rätt, sägerRikard Ulvshammar. Fast när det i humor handlar om att skämtet ska komma på rätt ställe så handlar det här om att skrämseleffekten tajmas rätt. Det ska bli roligt att få vara med och skrämmas lite.

 

Röster om “The Woman in Black”

”Guaranteed to chill the blood” /Evening Standard

 ”A real thrill of horror” /Sunday Times

”A masterpiece” /The Guardian

 

Åldersgräns: 15 år. 11 år i vuxens sällskap.

Speltid: 2h inkl paus

Klicka här för pressbilder!

Extra!! Hotellpaketserbjudande – https://www.nojesresor.se/musikal-och-show/kvinnan-i-svart/

Närmast på Scala

MAURÍCIO MEIRELLES – WEBBULLYING WITH GENERATION Z

Ikväll 20:00
Läs mer

PetrINA

23 maj 19:30
Läs mer

Simon Kolmodin Trio feat Isac Schillberg

23 maj 21:00
Läs mer

LEE SAMA

23 maj 21:00
Läs mer