Pressmaterial FRÅN SCALATEATERN

Press

Foto: Robert Eldrim
Foto: Robert Eldrim
Foto: Robert Eldrim
Foto: Robert Eldrim
Foto: Robert Eldrim
Foto: Robert Eldrim
Foto: Robert Eldrim

 

SVENSKA REVYN – EN NATIONELL ANGELÄGENHET

Där Henrik Dorsins förra revy tog avstamp i den gamla svenska revyformen kommer detta nya spektakel istället inspireras av nationalromantik, folkkultur och svenska värderingar. Föreställningen har i all svensk enkelhet fått namnet ”Svenska revyn”.

Premiären står att vänta i september och precis som i “Scalarevyn” får Henrik Dorsin sällskap på scen av sina gamla polare Vanna Rosenberg och Johan Ulveson. Utöver dessa tre har man, för att förse revyn med en högklassig musikalisk skrud, bildat ”Svenska Sånggruppen AB” med fem fullblodsproffs ur det svenska musikundret med sin bakgrund i både jazz, rock´n´roll, pop och soulsvängen, men framförallt kommunala musikskolan. Allihop backas upp av, det sex man starka, “Jävla Livgardes Paradorkester” under ledning av tamburmajor Per Ekdahl som även står för helt nyskriven musik till förställningen. Ansvarig för att sy ihop det hela enligt korrekt svensk standard blir regissör och koreograf Anna Ståhl.

”Svenska Revyn” är en revy med den blygsamma förhoppningen att samla det svenska folket, få dem att gå man ur huse för att försäkra sig om en biljett, sätta sina svenska skrattmuskler i arbete, för att slutligen när föreställningen är över resa sig som en person och kräva att detta blir en självklar del av den svenska revykanon. För att tala klarspråk: denna revy är en nationell angelägenhet! Typ. Eller det kanske är att ta i? Vilka tror vi att vi är egentligen? Förlåt.

Men oavsett om du gillar svensk natur, Carl Larsson och studentsångare eller jante, kollektivavtal och helgfylla så är du hjärtligt välkommen till Scalateatern i höst.

– Jag vill väcka Grindslanten till liv. Jag vill låta de blågula fanorna fläkta oss friska till tonerna av dragspel, fiol och flöjt. Jag vill dansa allt från hambo och jitterbugg till oxdans och trollrock medan vi tronar på minnet från fornstora dar. Jag vill bjuda på ett fyrverkeri av röda stugor och daggstänkta berg tills det fullkomligen sprutar granbarr och furuspån ur öronen på publiken. Men framförallt – och den egentliga anledningen till varför jag gör det här; jag vill se Johan Ulveson i folkdräkt. Vill inte ni?, säger Henrik Dorsin och läppjar på ett glas fesljummen punsch.

PREMIÄR

“Svenska revyn” har premiär på Scalateatern söndagen den 15 september kl 18.00

Speltid: 3 h inklusive paus

Rekommenderad ålder: 10 år

Medverkande: Henrik Dorsin, Vanna Rosenberg, Johan Ulveson, Annika Granlund Jonsson, Andreas Grube/Niklas Gabrielsson, Emmalisa Hallander, Dennis Quintero, Sofia Jung, Per Ekdahl, Per Texas Johansson, Ulric Johansson, Lisa Bodelius, Josefin Runsteen, Vladan Wirant

Idé, manus och sångtextförfattare: Henrik Dorsin
Kompositör, kapellmästare, arrangör: Per Ekdahl
Regi och koreografi: Anna Ståhl
Scenografi: Bengt Fröderberg
Kostym: Clara Ahlström och Leffe Kronlöf
Peruk och mask: Sara Klänge
Ljusdesign och ljusoperatör: Stizze Larsson
Videodesign och animationer: David Giese
Vocal Director: Annika Granlund Jonsson
Regiassistent: Amanda Davin
Teknisk samordnare: Kristian Nielsen
Ljudtekniker: Niklas Nordström och Sabina Donsér

Artwork och pressbilder: Robert Eldrim
Gruppbild: Alvin Ågren

Recensenterna om “Scalarevyn”
“Scalarevyn” som hade premiär 2021 kallades ett “fyndigt fyrverkeri” (Aftonbladet), “lyxig” (Kulturnytt i P1) och “en blivande “klassiker” (Svenska Dagbladet) och föreställningens stjärnor Henrik Dorsin, Vanna Rosenberg och Johan Ulveson höjdes till skyarna för sina insatser:

“Vanna Rosenberg är en underbar primadonna. Henrik Dorsin och Johan Ulveson är fantastiskt roliga. Till och med när de dansar.”
Aftonbladet

”När Vanna Rosenbergs cubanska diva med fruktkorg i håret gnabbas kärleksfullt med Henrik Dorsins odräglige bandledare är det som att se Lena Nyman gnabbas med Gösta Ekman i Svea Hund.”
Expressen

“Dorsin och Ulveson är geniala på Scala”
Svenska Dagbladet

Vanna Rosenberg, föreställningens absolut klarast lysande stjärna, inte bara fungerar. Hon framför ett briljant divanummer där ”Vanna, paranta Vanna, som står klar och klädd och lyser starkt som en uppvärmd led” med knivskarp porträttlikhet slungar oss rakt tillbaka till ett 40-tal där man hade cocktail i näven och väste fram s:en och t:en i sångerna. Rosenberg visar samma tajmning, sångregister och liksom glimt i hela sitt kroppsspråk i princip vad hon än gör: latinosångerska eller pekingoperagumma.
Dagens Nyheter

Presskontakt
Helena Iles, ILES PR
[email protected]

Producent
Sara Huss Kleimar
[email protected]

HENRIK DORSIN – MANUSFÖRFATTARE OCH SKÅDESPELARE
Henrik Dorsin är aktuell som Ove Sundberg i den senaste säsongen av ”Solsidan” på TV4 samt i rollen som Vätten i julkalendern ”Trolltider – legenden om Bergatrollet” på SVT. 2024 får vi se honom i den nya serien ”Vargasommar” på TV4 och till hösten i “Svenska revyn” på Scalateatern. På bio såg vi senast Henrik i Ruben Östlunds långfilm ”Triangle of Sadness” (vilken belönades med Guldpalmen i Cannes samt Oscarnominerades) och i komedin ”Året jag slutade prestera och började onanera”. På scen medverkade han senast i ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” i Filadefiakyrkan samt i ”Scalarevyn” på Scalateatern i Stockholm. Henrik har också spelat med i scenproduktioner som bl a “Gentlemannen”, ”Spamalot”, ”My Fair Lady”, ”Singin’ in the Rain” och ”I hetaste laget” på Oscarsteatern, “Glada änkan” på Kungliga Operan”, ”Grotesco på Scala – Ennäradödenrevy” på Scalateatern, ”Främmande språk” på Dramaten (i regi av Gösta Ekman), ”Muntergökarna” på China-Teatern och i egna föreställningar som t ex ”Näktergalen från Holavedsvägen” och ”Godkänd kvalitetsunderhållning”. Henrik Guldbaggenominerades för sina rollprestationer i långfilmerna “Flykten till framtiden” och “Flocken” och utsågs till ”Årets manliga skådespelare” på Kristallengalan för sina insatser i ”Solsidan” och ”Grotescos sju mästerverk”. Han har även varit med i filmer som t ex “Se upp för Jönssonligan” och “Min så kallade pappa” och i TV-serier som ”Premiärdatum oklart”, ”Boy Machine” och ”Kontoret”. Han har erhållit Expressens satirpris Ankan, Hasse Ekman-, Karl Gerhard- och Thore Skogman-stipendiet, KaRAMELodiktstipendiet, Stockholms stads kulturpris och Tage Danielssons pris.

VANNA ROSENBERG – SKÅDESPELARE
Vanna Rosenberg är aktuell med långfilmen ”Knyckertz & snutjakten” på bio och i mars 2024 i rollen som Anna-Lisa Björling i Björn Runges pjäs ”Jussi” på Kulturhuset Stadsteatern. Till hösten spelar hon “Svenska revyn” på Scalateatern. Senast såg vi Vanna i TV-serierna ”One More Time” på Netflix och i ”Familjen Andersson” på SVT och dessförinnan i julkalendern ”En hederlig jul med Knyckertz”. Tidigare i år har Vanna regisserat pjäsen ”Köp hjärtan” (baserad på sitt och Jonna Nordenskiölds manus) på Norrbottensteatern och Vannas senaste bok, ”Stjärntecknarna”, illustrerad av Cecilia Heikkilä, gavs ut i januari. I november erhöll Vanna War Child Award ”för sina enastående insatser för att göra livet vackrare och bättre för världens barn”. Vanna har medverkat i många produktioner på Kulturhuset Stadsteatern, bl a i “”Köp hjärtan”, Våra drömmars stad”, ”Sweeney Todd”, ”Cockfight”, ”En fröjdefull jul”, ”Drottning Kristina”, “Köp hjärtan” och ”Figaros bröllop”. På scen har vi också sett henne i ”Scalarevyn” och ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton” på Scalateatern (den sistnämnde även i Filadelfiakyrkan), ”Häxorna i Eastwick” på Cirkus, ”Hugh och Nancys många världar” på Dramaten, ”Oscarsrevyn” och ”Maken till fruar” (för vilken hon belönades med Guldmasken) på Oscarsteatern, ”Kvarteret Skatan: I nöd och lust” på Rival, ”Det flygande barnet” på Orionteatern, ”Treater” på Intiman och ”Nya drygare Uggla” på Börsen m m. Vanna Rosenberg har också spelat med i TV- och filmproduktioner som t ex “Premiärdatum oklart”, ”Udda veckor”, “Sommaren med släkten”, ”Helt perfekt”, ”Saknad”, ”30 grader i februari”, ”Kvarteret Skatan”, ”Arne Dahl”, ”Livet i Fagervik”, dokumentärserien ”Brevet till farmor” samt i långfilmerna ”Tills solen går upp”, ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton”, “Vilken jävla cirkus”, ”Krakel Spektakel”, ”Hur många kramar finns det i världen?”, ”Hur många lingon finns det i världen?”, “Kvarteret Skatan reser till Laholm”, ”Bröderna Karlsson” och ”Agnes Cecilia”. Vanna har dessutom skrivit boken ”Singers melodi”, även den illustrerad av Cecilia Heikkilä.

JOHAN ULVESON – SKÅDESPELARE
Johan Ulveson har belönats med DN:s kulturpris (för ”ett brett sceniskt snille”), Karamelodiktstipendiet och Svenska Dagbladets Thaliapris. Under hösten har vi sett honom som den ryske tonsättaren Dmitrij Sjostakovitj i monologen ”Tidens larm” på Folkoperan och till våren står Johan på Dramatens scen i föreställningen ”Liv och död Strömquist”. Johan är aktuell med långfilmen ”Ett sista race” på bio, ”LOL: Skrattar bäst som skrattar sist” på Amazon Prime och i serien ”Jana – Märkta för livet”. 2024 får vi även se honom som Skalle-Per i serien ”Ronja Rövardotter” och i “Svenska revyn” på Scalateatern till hösten. Under de senaste åren så har vi sett honom i TV-serier som ”Äntligen”, ”Premiärdatum oklart”, ”Älska mig”, ”Bonusfamiljen”, ”Helt perfekt” och ”Det som göms i snö” samt i långfilmer som ”Länge leve bonusfamiljen”, ”En del av mitt hjärta” och ”Lyrro – ut & invandrarna”. och ”Suedi”. Han har också lånat ut sin röst till Kråkan i filmerna om ”Mamma Mu” och till Skalman i filmerna om ”Bamse”. På scen har vi tidigare sett honom på scen i bl a ”Revisorn” på Boulevardteatern, ”Tingel Tangel” på Tyrol, ”Knäpp igen!”, ”I hetaste laget” och ”UgglaRheborgUlveson” på Cirkus, ”Guys and Dolls” på Oscarsteatern, ”Elling” på Vasateatern, ”Gröna hissen” på Fredriksdalsteatern, ”Riktiga män” på Maximteatern, ”Treater” på Intiman och ”Tartuffe” på Göteborgs Stadsteater samt i ”I väntan på Godot”, ”Hamlet” och ”Stolarna” på Dramaten. På TV har han medverkat i bl a ”Livet i mattelandet”, ”Solsidan”, ”Familjen Holstein-Gottorp”, ”Pappas pengar”, ”Våra vänners liv”, ”LasseMajas detektivbyrå”, ”Ulveson & Herngren”, “c/o Segemyhr”, ”Bert”, ”Heja Björn”, ”Män emellan”, ”Persons parfymeri”, ”Jävla Kajsa” och “Affären Ramel”. Johan har dessutom varit med i sex julkalendrar: ”Selmas saga”, ”En riktig jul”, ”Kaspar i Nudådalen”, ”Jul i Kapernaum”, ”Gubben Pettson: Tomtemaskinen” och ”T. Sventon praktiserande privatdetektiv”.

ANNA STÅHL – REGISSÖR OCH KOREOGRAF
Anna är utbildad vid Royal Academy of Dancing (RAD) i London och vid Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm. 2024 är Anna aktuell med “Kretsen – om Hilma af Klint” på Kulturhuset Stadsteatern, som hon regisserat. Hon medverkar också i en dansfilm för SVT samt regisserar och koreograferar “Svenska revyn” på Scalateatern till hösten. Hon har bl a skrivit, regisserat, koreograferat och spelat ”Hedy – geniet och skönheten” på Kulturhuset Stadsteatern och regisserat och koreograferat Lisa Nilssons föreställning “Lisa – Kvinnan som är jag”. Föreställningar hon har koreograferat innefattar bl a ”Scalarevyn”, “Krilon” och “The Laramie project” på Kulturhuset Stadsteatern, “Figaros bröllop” på Dramaten, SVT:s trettondagskonserter och P3 Guldgalan. Hon har också arbetat med produktionen av Eurovision song contest 2016. Som dansare och sångerska har hon medverkat i bl a “Scalarevyn”, “Aladdin”, “The king and I” och “Camelot” i London, i Melodifestivalen 2020, långfilmen “En del av mitt hjärta” och i föreställningarna “I love musicals” på Ullevi, “Mamma mia the party” på Tyrol och “De tre musketörerna” och “Chicago” på Kulturhuset Stadsteatern. Hon har körat med bl a Lisa Nilsson, Zara Larsson, Dionne Warwick, Orup, Tomas Ledin, Carola, Eva Dahlgren, Tommy Körberg, Helene Sjöholm och Molly Sandén.

PER EKDAHL – KOMPOSITÖR, ARRANGÖR OCH KAPELLMÄSTARE
Kompositören, arrangören, kapellmästaren och musikern Per Ekdahl verkar inom ett brett musikaliskt spektrum – från trumspel på olika jazzklubbar via arrangemangsuppdrag för landets symfoniorkestrar till musik för teater och film.
Per driver tillsammans med Carl Bagge storbandet Ekdahl-Bagge Big Band. Bandet släppte debutalbumet New Thing 2017 och Dance Music (Live At Fasching) med specialkomponerad musik av Georg Riedel 2021.
2021-22 var Per kapellmästare på Scalarevyn på Scalateatern, där han också komponerade och arrangerade musiken till föreställningen. De senaste åren har Per varit avsändare för de flesta arrangemang på Benjamin Ingrossos – Live At Konserthuset Stockholm (with The Royal Stockholm Philharmonic) och på Håkan Hellströms skiva Illussioner med Göteborgssymfonikerna. Han skymtades även som dirigent för Göteborgsoperans Orkester vid Håkan Hellströms fyra Ullevi-konserter 2022. Per producerade och arrangerade musiken på Anne Sofie von Otters album Douce France, som 2015 belönades med en Grammy Award. Hans symfoniska arrangemang av Django Reinhardts musik – projektet Symphonic Django – har framförts av ledande orkestrar i bl a Paris, London och USA. Bland Pers tidigare uppdragsgivare som arrangör kan nämnas Avishai Cohen, Robyn, Avishai Cohen, Nik Kershaw, Melody Gardot, Stephen Simmonds, Laura Pausini, Ane Brun och Sofia Karlsson, m.fl. Per var även kompositör till långfilmen Lyckligare kan ingen vara och spelade trummor och slagverk i jazzorkestern i Scalateaterns uppsättning av Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton.

ANNIKA GRANLUND JONSSON – VOCAL DIRECTOR OCH SÅNGARE
Annika Granlund Jonsson har frilansat som sångerska och musiker i många år och är en av Sveriges mest anlitade. Hon har jobbat med flertalet svenska artister och turnerat med bl.a. Lisa Nilsson, Tommy Körberg och Magnus Uggla för att nämna några. Hon producerar, arrangerar och skriver musik och vi har bland annat sett henne som Musical Director i Glada Hudikteaterns film ”Catwalk”. Annika har spelat med Håkan Hellström sedan 2013, hon spelade trumpet och sjöng i Scalarevyn under åren 2020-2022, och under de senaste nio somrarna har vi mött henne i tv-rutan som en av medlemmarna i husbandet i ”Allsång på Skansen”. Annika är född och uppvuxen i Västerbotten och har, trots sina många år i Stockholm, fortfarande kvar sin dialekt.

Kända citat från Granlund:
”Rökt röding är godare än godis”

ANDREAS GRUBE – VOKALIST
Andreas Grube är musiker, sångare, låtskrivare, och producent med lång erfarenhet av allt från TV- och filmmusik till shower och liveturnéer. Som musikalisk medlem i humorkollektivet Grotesco har han varit med och skrivit musiken till gruppens tre TV-säsonger, och han var också kompositör och kapellmästare för succéföreställningen ”Grotesco på Scala – En näradödenrevy”. Andreas har även varit kapellmästare och kompositör för såväl flera av Henrik Dorsins soloföreställningar – som “Näktergalen från Holavedsvägen” och “Godkänd kvalitetsunderhållning” – som en rad andra ståupp-shower och teaterföreställningar, t ex ”Mänskligheten” med Fredrik Lindström och ”Art” med Per Andersson, Henrik Schyffert och Johan Rheborg. Förutom sitt musikaliska värv är Andreas också en av Sveriges mest kända och väletablerade vinskribenter, som regelbundet syns i spalterna i bland annat Svenska Dagbladet, Wine Table och Allt om Vin.

DENNIS QUINTERO – VOKALIST
Dennis Quintero, känd som den karismatiska sångaren och gitarristen i TT Grace, har haft en musikalisk resa som sträcker sig över två årtionden. Med TT Grace byggde Dennis en stark fanbase och levererade minnesvärda liveframträdanden. Musiken har strömmats över 10 miljoner gånger och de har spelat på allt från den lokala pizzerian till arenor med upp till 10 000 personer i publiken.
För två år sedan, efter att ha tillbringat 20 år tillsammans med TT Grace, tog Dennis steget in i en solokarriär. Som soloartist har Dennis Quintero släppt sex singlar; både renodlad doo-wop och mörkare Johnny-Cashdoftande musik som visar upp hans mångsidiga talanger. Hans framträdanden sprudlar alltid av glädje och ett jävlar anamma oavsett om han spelar på en rockabillyfestival, under dansbandsveckan i Malung eller på en bilträff.
– Vi är inte ett typiskt dansband och inte ett typiskt rockabilly-band. Men dansarna verkar gilla oss och det är fantastiskt roligt att spela vid ett dansgolv, säger Dennis.
Ensam på scenen eller som del av ett band – Dennis tar alltid sin självklara plats med sin karisma och sitt artisteri! För några år sen antog Dennis en ny utmaning genom att bli en del av det mycket respekterade The Boppers. Hans energi och entusiasm på scenen har tillfört gruppen en ”vitamininjektion” och ytterligare stärkt deras position som en av Sveriges mest älskade musikgrupper. Dennis Quintero är inte bara artist, han jobbar även som resurspedagog för barn med neuropsykiatriska diagnoser. Han känner igen sig i de här barnen eftersom hans egen skolgång var trasslig:
– I årskurs åtta hade jag inte ett enda godkänt betyg, men då blev vaktmästaren på min skola min resurspedagog, berättar Dennis. Jag klarade skolan och kom in på gymnasiet. Han lärde mig även spela gitarr. Utan honom skulle jag nog inte sitta här. Därför vill jag kombinera musiken så långt det går, med att hjälpa andra unga.
Under 2024 planerar Dennis Quintero flera låtsläpp, medverkan i teaterproduktion och turné!

SOFIA JUNG – VOKALIST
Sofia Jung är sångerska och musikalartist utbildad på Performing Art School i Göteborg 2008-2011.
Hon inledde sin karriär som showartist på Sunwing på Mallorca och Wallmans i Stockholm 2012-2016.
Hon har även medverkat i ett gäng musikaler runt om i landet som HAIR på Göteborgsoperan 2016, On the Town på Kulturhuset Spira 2018, Häxorna i Eastwick på Cirkus 2019, Big Fish på Uppsala stadsteater 2019 och Bodyguard 2022 på Chinateatern i Stockholm, med mera. Senast såg man henne spela Becky i musikalen Waitress på Östgötateatern. Sofia är även en utav sångerskorna i soulbandet Sister Soul som har varit verksamma sedan 2017.

EMMALISA HALLANDER – VOKALIST
Emmalisa Hallander har etablerat sig som en självklarhet i svenskt musikliv, både som vokalist på jazzscenen, och som andra halvan i popduon Sand & Hallander. Musikmagasinet Lira benämnde Hallander ”årets genombrott 2023”, och flera har liknat henne vid storheter som Alice Babs och Anita O’day. Trots sin unga ålder har hon hunnit sälja ut Fasching i eget namn, turnerat med Peter Asplund, sjungit som solist med Stockholm Jazz Orchestra, mottagit ett flertal stipendier och inte minst producerat och släppt sin debutskiva, ’Have a Look Inside’. Skivan har fått strålande recensioner där Hallander hyllats för sina kompositioner, texter och sånginsatser. Artist- och låtskrivarduon Sand & Hallander släppte även sin första skiva ’Älskar, älskar inte’ hösten 2023, som fick topprecensioner av bl.a Jan Gradvall.

NIKLAS GABRIELSSON LIND – VOKALIST
Niklas Gabrielsson Lind är Sveriges hemligaste kändis. Han har setts och hörts sjunga och spela sina egna låtar i TV-succén ”Vår tid är nu”.
I ”På spåret” sjöng han med Bo Kaspers Orkester, Darin och Albin Lee Meldau,
På ”tolvslaget på Skansen” i SVT sågs och hördes han sjunga duett med Isabella Lundgren.
Våren 2023 spelade han med ett av sina många projekt ”KlubbN” i Melodifestivalens mellanakt i Göteborg.
På Grammisgalan sjöng han sin låt ”Singel” tillsammans med Seinabo Sey.
Radiosymfonikerna, Göteborgs Symfoniker, Kungliga Filharmonikerna, Bohuslän Big Band, Göteborg Wind Orchestra och Ekdahl Bagge Big Band. Han har sjungit med dem alla.
Han har över 20 miljoner visningar på youtube med jazzprojektet Platina Jazz.
I höst kommer du se honom i Henrik Dorsins ”Svenska Revyn” på Scalateatern i Stockholm.

ULRIC JOHANSSON – BAS
Ulric Johansson har jobbat som musiker sedan 90-talet. Han har turnérat med bland annat Meja, Rikard Wolff, Helen Sjöholm och Robert Broberg och har varit en del av orkestern i uppsättningar av en rad olika musikaler på t ex Kulturhuset Stadsteatern, Oscarsteatern och Cirkus. Ulric medverkade även som musiker i “Grotesco – ennäradödenrevy” och i Henrik Dorsins föreställning ”Näktergalen från Holavedsvägen”. Under de senaste åren har Ulric spelat i Magnus Ugglas show ”Varning på stan nu mår kung i baren illa igen”. Ulric ingår även sedan tid tillbaka i Björn Skifs band.

PER ”TEXAS” JOHANSSON – TRÄBLÅS
Musikern Per ”Texas” Johansson är en av de mest tongivande blåsarna i samtida svensk jazz. Under 90-talet gav han ut fem uppmärksammade skivor. ”Alla mina kompisar” från 1998 belönades med såväl en Grammis som Orkesterjournalens Gyllene Skivan och Sveriges Radios Jazzkatten. Sedan följde en 15 år lång paus från den egna musiken. Han återvände 2015 med skivan “De långa rulltrapporna i Flemingsberg” som bland annat utnämndes till årets bästa jazzinspelning av Orkesterjournalen. 2019 kom uppföljaren “Stråk på himlen och stora hus” som även den Grammisnominerades. 2023 släppte han två nya kritikerrosade album ”Den sämsta lösningen av alla” och ”Orkester Omnitonal”. Texas har har på Scalateatern tidigare medverkat i Karl Bertil Jonssons Jul och Scala Revyn.

LISA BODELIUS – BLECKBLÅS
Lisa Bodelius är uppväxt i (kulturskolan i) Motala och jazzutbildad vid Musikhögskolan i Stockholm. Hon syns frekvent på landets jazzscener med bland annat storband som Bohuslän Big Band, Elaria Orchestra och nyligen återuppståndna Radiojazzgruppen. Lisa har även belönats med Alice Babs Jazzstipendium och Monica Zetterlund-stipendiet för sin ”förbluffande mångsidighet och leklystna oförställda musik”.
Hon syns då och då i husbandet på Allsång på Skansen och har turnerat med artister som Eric Gadd, Owe Thörnqvist och Jill Johnson. Med bandet Fröken Elvis firar hon tio år av turnerande land och rike runt och tre inspelade album. Vi har senast kunnat se Lisa bakom trombonen och kontrabasen i Tolvskillingsoperan på Dramaten. Lisa gillar att ha många strängar på sin lyra och är även utbildad trädgårdsmästare.

VLADAN WIRANT – PIANO
Vladan Wirant är en frilansande pianist och dragspelare. Han har spelat in två jazzskivor med Bo Sundström och är pianist i en rad sammanhang – i Beeters, i ett New Orleans rhythm ’n’ blues-band, på ”Lönnkrogen” som är en gammaldags jazzklubb som huserar i Scalateaterns källare och i Frank Sinatra-trion Frankie drummer. Vladan arbetar även som pianolärare.

JOSEFIN RUNSTEEN – FIOL
Josefin Runsteen är violinist, trumslagare, producent och kompositör och verkar sömlöst mellan olika genrer. Hon har turnérat med några av de främsta popakterna i Skandinavien, såsom Ane Brun, Håkan Hellström, Rebecka Törnqvist och Jens Lekman och med internationella akter såsom Damien Rice, Feist och Frank Ocean. Inom jazzen spelar hon regelbundet med bl a Fire! Orchestra och Trondheim Jazz Orchestra. 2017 var hon soloviolinist med Kungliga Filharmonikerna på Polarprisets ceremoni, 2019 belönades hon med Sveriges Radios Pris Jazzkatten. Förutom Svenska Revyn är hon just nu aktuell med turné med popstjärnan Adrianne Lenker samt släpp av egen musik.

Närmast på Scala

FÖRFESTEN

Ikväll 19:00
Läs mer

ELLA ELVIDA

Ikväll 21:00
Läs mer

STOCKHOLM INTERNATIONAL TAP DANCE FESTIVAL

31 mar 20:00
Läs mer

ERIC BIBB – ALBUMRELEASE

03 apr 19:00
Läs mer