Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

KLUBB 10TAL – Romankväll med musik och bar

Den 3e december klockan 19.30 bjuder vi in till Klubb 10TAL för en kväll med prosaläsning, musik, möten och bar. Beate Grimsrud, Sara Villius och Nina Wähä, tre av årets mest intressanta romanförfattare, läser ur sina aktuella böcker, »Jag föreslår att vi vaknar«, »Madonna« och »Testamente«. Författaren Tone Schunnesson, som debuterade med »Tripprapporter« 2016, läser också under kvällen. Multikonstnären Charles Ludvig framför musik från sitt kommande album »I’m back«. Nina Wähä, som vid sidan av författandet är sångerska i indiepopbandet »Lacrosse«, kommer också att sjunga.

I alla relationer finns olika roller, och med dem kommer förväntningar. I sina böcker utforskar Wähä och Villius dessa existentiella krav och olika förhållningssätt till dem. Vad får man känna och tänka i relation till sin familj? Går det att vara både mamma och kropp? Är det okej att inte finnas där för sina syskon? Och vad händer med relationer och förväntningar när man plötsligt får ett sjukdomsbesked? Beate Grimsrud skriver om hur allting vänds upp och ner när huvudpersonen drabbas av cancer. Tone Schunnessons romanjag går upp i relationen till sig själv och andra via sina minnen: minnen av älskare, familjen – hon tar droger och lever sig tillbaka. Även Charles Ludvig berör det existentiella i sin musik, i relation till bipolaritet. Går det att försvinna från sociala sammanhang en period och sedan komma tillbaka?

I Scalateaterns mysiga källarbar samlas vi för att ta del av prosa och musik som i och med sina komplexa personporträtt och intressanta frågeställningar blir något att begrunda och ha med sig att fundera på långt efteråt.

Välkomna till Klubb 10TAL!

Närmast på Scala

MYIE

Ikväll 20:00
Läs mer

MINUTES LTR RELEASE

Ikväll 20:00
Läs mer

PetrINA

30 maj 17:30
Läs mer

PetrINA

30 maj 20:00
Läs mer