Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Julius Dein

Julius Dein förtrollar Stockholm i vårPå bara två år har en 24-årig gatumagiker gått från Londons gator och uppträdanden på bröllop till att få 20 miljoner följare online att tro på magi. I maj 2019 har Stockholm chansen att inte tro sina ögon live när internetsensationen Julius Dein kommer till Scalateatern.

Det är lätt att fastna på Julius Deins YouTube-kanal men svårt att tro sina ögon när han kombinerar magi med humor och smälter kreditkort, trollar fram insekter ur tomma intet och sticker nålar genom tungan. Folk runt om i hela världen vänder sig om och springer ifrån honom när han drar av sig sina fingrar och mosar läskburkar med blicken. Han får rapparen Post Malone att skrika när han bränner in spader sju i sina fingrar med en tändare och 9 miljoner människor har sett londonbor krypa under honom när han sitter på en osynlig stol i det mest sedda klippet på YouTube-kanalen.

– Att få de utflippade skrikande reaktionerna. Jag älskar att tänja gränserna för vad som är möjligt, säger Julius Dein om vad som driver honom.

Den nu 24-åringe Julius Dein började sin karriär under gymnasiet där han uppträdde som illusionist på fester och i skolan, men det var inte förrän under utbytesåret på UCLA han började filma sina trick. 2016 la han upp sitt första klipp och sedan dess har han förbryllat över 20 miljoner följare samt medverkat i både radio och TV i Storbritannien och USA.

2017 blev han den förste engelsman att signeras av den amerikanska talangbyrån UTA som bland andra har Will Ferrell, Jim Carrey och Dave Chappelle som klienter. Julius Dein tror själv att det är den kombinerade passionen för sociala medier och magi som är nyckeln till hans framgång, och det är så han har möjligheten att charma så många som möjligt när han lyckas med det omöjliga – att göra magi sexigt.

Men tro för all del inte på allt du ser på film – kom och se honom med egna ögon den 15 maj 2019 på Scalateatern i Stockholm. 

Här kan du se klippet ”Invisible Chair” som har nästan 9 miljoner visningar på YouTube.

Speltid: 60min, ingen paus

Närmast på Scala

OWE THÖRNQVIST 95 ÅR

Ikväll 18:30
Läs mer

BOMBO FICA

28 maj 19:00
Läs mer

MINUTES LTR RELEASE

29 maj 20:00
Läs mer

PetrINA

30 maj 17:30
Läs mer