Händer på våra scener

Datum & biljetter

21 nov
22 nov
23 nov
24 nov
03 dec
04 dec
06 dec
07 dec
11 dec
18 dec
19 dec
27 dec
29 dec
03 jan
04 jan
09 jan
10 jan
11 jan

Klotty, Kjell & Allram med vänner

Dockhumor på Scala

Flera platser finns kvar till december och januari!

 

Scandinavian Puppets, så kallar sig Petter Lennstrand (Allram Eest, Upp i det blå) och Björn Carlberg (Kjell, Operation Klotty). Tillsammans är de Sveriges mest erfarna dockspelare för tv.

Nu ställer de sig tillsammans på Scalateaterns scen för första gången och med sig har de ett gäng bestående av de mest populära karaktärerna från tv-serier som Kjell, Allram Eest och Operation Klotty. Vi kommer även att bjudas på nya ansikten som till exempel resejournalisten Hans Skägga och den arenafyllande ståuppkomikern från Kirgovsk Gergei Basso.

Genom sina produktioner har de bevisat att deras dockhumor inte bara är förunnat de allra minsta så när de nu intar Scalateatern så är det med en föreställning för den lite vuxnare publiken. Kort sagt – det kommer bli en galen och fullständigt underbar föreställning och dessutom en unik chans att se dessa kändisdockor live för första gången.

Björn Carlberg
Björn har länge varit verksam dockspelare och var bl.a. med i julkalendern “Allram s Höjdarpaket” där han spelade dockan Lipton. Han ligger även bakom kultserien “Kjell” som först hade premiär på ZTV men som sedan gjorde en andra säsong på SVT och en julkalender på TV4. Björns senaste projekt var den hyllade serien “Operation Klotty” som hade premiär på SVT 2019. Där skrev han manus samt spelade de flesta av karaktärerna tillsammans med Petter Lennstrand.

Petter Lennstrand
Petter har skapat och producerat många TV-program så som “Höjdarna”, “Janne och Mertzi”, “För alla åldrar” etc. Hans senaste egna projekt var långfilmen “Upp i det blå” som hade premiär 2016. Petters mest kända skapelse är troligen figuren Allram Eest som hade en egen talkshow på SVT som hette “Allra mest tecknat”. Senare dök han upp i flera andra sammanhang som Melodifestivalen, Julkalendern, Söndagsöppet med mera. Petter var även med som dockspelare i tv-serien “Operation Klotty” där han bl.a. spelade Klotty själv, Margareta Cooperschmidt samt gängledaren Risto.

Rekommenderas från 12 år.

Speltid: 2h inkl paus

Läs mer om föreställningen

Allram Eest

Sveriges kanske starkast lysande tv-stjärna. Har gjort allt från julkalender till Melodifestivalen. De senaste åren har han spenderat i Las…

Läs mer

Kjell

Har bott i Bagarmossen, drivit en mindre lyckad podcast, varit hemlös, varit med i en film, plockat skräp längs med…

Läs mer

Birgitta

Hästtokig storrökare från Rotebro och mamma till Kjell. Har en relation med en undercoveragent vid namn Peter. “it’s complicated” som…

Läs mer

Ulf

Född 1907. Styrelseproffs och företagsledare. Det Ulf inte vet om svenskt näringsliv har antagligen inte hänt.

Läs mer

Gergei Basso

Denne världsberömde ståuppkomiker från Kirgovsk framför för första gången ett axplock av sin bejublade föreställning utanför hemlandet.

Läs mer

Hans Skägga

Driver egna familjeresebloggen Rim&Resor, en blogg där resebilder kombineras med enkla rim för att ge ett ”mervärde

Läs mer

Paul

Paul är en luttrad hare som skrivit för ett flertal resemagasin. Just nu är han skribent på Lonely Planet och…

Läs mer

Renata

Ett riktigt powerhouse från Falsterbo som genom åren inte bara skaffat sig en unik insyn i hur det är att…

Läs mer

Klotty

Är det någon som har koll på hur man bedriver bilhandel de senaste 60 åren så är det Klotty. Det…

Läs mer

Närmast på Scala

Avgång 23.11

Ikväll 19:00
Läs mer

Scala Komedi

Ikväll 19:30
Läs mer

NovemberKlubbN!

19 nov 19:00
Läs mer

LAFAYETTE TRADING COMPANY RELEASEGIG

20 nov 20:00
Läs mer