Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Klotty, Kjell & Allram med vänner

Dockhumor på Scala

Ville du söka efter Dockhumor 2 som spelas på Scala våren 2022? Klicka här så kommer du rätt.

 

 

Scandinavian Puppets, så kallar sig Petter Lennstrand (Allram Eest, Upp i det blå) och Björn Carlberg (Kjell, Operation Klotty). Tillsammans är de Sveriges mest erfarna dockspelare för tv.

Med sig till Scalateatern har de nu med sig ett gäng bestående av de mest populära karaktärerna från tv-serier som Kjell, Allram Eest och Operation Klotty. Publiken bjuds även på ett gäng nya ansikten som till exempel resejournalisten Hans Skägga och den arenafyllande ståuppkomikern från Kirgovsk Gergei Basso.

Föreställningen har redan sålt över 10 000 biljetter och DN utnämnde den till “Bäst just nu” och konstaterade efter premiären att publiken tjöt “som sockeröverdoserade sexåringar på kalas” åt de folkkära dockorna. Det här är en galet rolig och underbar föreställning och en unik chans att se kändisdockorna live för första gången.

Genom sina produktioner har Björn och Petter bevisat att dockhumor fungerar för alla åldrar och är inte förunnat bara de allra minsta. Dockhumor på Scala vänder sig främst till vuxna, men har man lite större barn som vill gå så är de givetvis också varmt välkomna.

Björn Carlberg
Björn har länge varit verksam dockspelare och var bl.a. med i julkalendern “Allram s Höjdarpaket” där han spelade dockan Lipton. Han ligger även bakom kultserien “Kjell” som först hade premiär på ZTV men som sedan gjorde en andra säsong på SVT och en julkalender på TV4. Björns senaste projekt var den hyllade serien “Operation Klotty” som hade premiär på SVT 2019. Där skrev han manus samt spelade de flesta av karaktärerna tillsammans med Petter Lennstrand.

Petter Lennstrand
Petter har skapat och producerat många TV-program så som “Höjdarna”, “Janne och Mertzi”, “För alla åldrar” etc. Hans senaste egna projekt var långfilmen “Upp i det blå” som hade premiär 2016. Petters mest kända skapelse är troligen figuren Allram Eest som hade en egen talkshow på SVT som hette “Allra mest tecknat”. Senare dök han upp i flera andra sammanhang som Melodifestivalen, Julkalendern, Söndagsöppet med mera. Petter var även med som dockspelare i tv-serien “Operation Klotty” där han bl.a. spelade Klotty själv, Margareta Cooperschmidt samt gängledaren Risto.

Speltid: 2,5h inkl paus

Läs mer om föreställningen

Allram Eest

Sveriges kanske starkast lysande tv-stjärna. Har gjort allt från julkalender till Melodifestivalen. De senaste åren har han spenderat i Las…

Läs mer

Kjell

Har bott i Bagarmossen, drivit en mindre lyckad podcast, varit hemlös, varit med i en film, plockat skräp längs med…

Läs mer

Birgitta

Hästtokig storrökare från Rotebro och mamma till Kjell. Har en relation med en undercoveragent vid namn Peter. “it’s complicated” som…

Läs mer

Ulf

Född 1907. Styrelseproffs och företagsledare. Det Ulf inte vet om svenskt näringsliv har antagligen inte hänt.

Läs mer

Gergei Basso

Denne världsberömde ståuppkomiker från Kirgovsk framför för första gången ett axplock av sin bejublade föreställning utanför hemlandet.

Läs mer

Hans Skägga

Driver egna familjeresebloggen Rim&Resor, en blogg där resebilder kombineras med enkla rim för att ge ett ”mervärde

Läs mer

Paul

Paul är en luttrad hare som skrivit för ett flertal resemagasin. Just nu är han skribent på Lonely Planet och…

Läs mer

Renata

Ett riktigt powerhouse från Falsterbo som genom åren inte bara skaffat sig en unik insyn i hur det är att…

Läs mer

Klotty

Är det någon som har koll på hur man bedriver bilhandel de senaste 60 åren så är det Klotty. Det…

Läs mer

Närmast på Scala

OWE THÖRNQVIST 95 ÅR

Ikväll 18:30
Läs mer

BOMBO FICA

28 maj 19:00
Läs mer

MINUTES LTR RELEASE

29 maj 20:00
Läs mer

PetrINA

30 maj 17:30
Läs mer