Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Petter Lennstrand och Björn Carlberg med ny föreställning

Dockhumor 2

Björn Carlberg och Petter Lennstrand är Sveriges mest älskade och erfarna dockspelare. Våren 2022 åker de på Sverigeturné med sina legendariska dockor och den nya föreställningen ”Dockhumor 2”. Dockhumor 2 hade premiär den 13 januari 2022 på Scalateatern i Stockholm och åker därefter på turné till ytterligare 10 städer.  

Efter succén med ”Dockhumor på Scala” som hyllades av kritiker och gick för fulla hus är de äntligen tillbaka. DN utnämnde den till ”Bäst just nu” och konstaterade efter premiären att publiken tjöt ”som sockeröverdoserade sexåringar på kalas” åt de folkkära dockorna. I den nya föreställningen kommer publiken få träffa tv-favoriter som Allram Eest, Kjell, Birgitta, Klotty, Ulf och Margareta, men även nya talanger som countryartisten Clint Cliffs och världens känsligaste person. Dessutom bjuds det på ett stort dock-bröllop på scen som dockorna är inbjudna till, vare sig de vill det eller inte.

–  Dockorna är så glada över att få komma ut igen. Även om Margareta har suttit i lyxig all inclusive karantän i Liechtenstein så börjar även hon känna att det spritter i benen. Allram som bor i Las Vegas är också rastlös och vill ”hitta på något”. Kjell hälsar att – det ska bli skoj, säger Björn och Petter.

–  Ulf verkar dra i trådar på andra sidan Atlanten och lyckas han kommer vi att få hit den berömde countryartisten Clint Cliffs. Vi funderar också på att boka in Operadivan Gloria Janman så att publiken får chansen att gå hennes ”Masterclass” i opera. Vi kan också bekräfta att vi kommer att ha med världens känsligaste person. I dagsläget vet vi dock inte vad han heter, men vi vet att han är väldigt känslig och har tackat ja, avslöjar Björn och Petter.

”Dockhumor 2” är hjärtlig och underhållande dockteater för vuxna med både docklegendarer kända från tv, såsom Allram Eest, Birgitta från ”Kjell” och Renata och Margareta från ”Operation Klotty”, men även helt nya talanger. Allt framfört med en unik teknik av de mycket skickliga dockspelarna Petter Lennstrand och Björn Carlberg som tillsammans kallar sig Dockhumor.

PRESSRÖSTER OM ”DOCKHUMOR 2”
”enormt imponerande hur Lennstrand och Carlberg lyckas försvinna bakom sina dockor, hur såväl röster som minspel, hur nu detta är möjligt, tar över hela framträdandet.”
/Dagens Nyheter

“lättillgängligt och passar alla”
/Teater Stockholm

“Det här rekommenderas verkligen att ses”
/På Scen
“”Dockhumor 2” berör i de förfinade porträtten”
/Dagens Nyheter

Petter Lennstrand har skapat och producerat många tv-program som till exempel ”Höjdarna”, ”Janne och Mertzi” och ”För alla åldrar”. Hans senaste egna projekt var långfilmen ”Upp i det blå” som hade premiär 2016. Petters mest kända skapelse är troligen figuren Allram Eest som hade en egen talkshow på SVT som hette ”Allra mest tecknat”. Senare dök han upp i flera andra sammanhang som Melodifestivalen, julkalendern och på Grammisgalan. Petter var även med som dockspelare i den hyllade tv-serien ”Operation Klotty” som hade premiär på SVT 2019. I den spelade han bland annat Klotty själv, Margareta Cooperschmidt samt gängledaren Risto. Hösten 2019 tog för första gången Petter tillsammans med Björn Carlberg, flera av deras mest populära karaktärer upp på scen i showen ”Dockhumor på Scala”. Föreställningen gick för fulla hus och hyllades av kritiker där DN utnämnde den till ”Bäst just nu”.

Björn Carlberg har länge varit verksam dockspelare och var bland annat med i julkalendern ”Allram’s Höjdarpaket” där han spelade dockan Lipton. Han ligger även bakom kultserien ”Kjell” som först hade premiär på ZTV men som sedan gjorde en andra säsong på SVT och en julkalender på TV4. Björn har även arbetat med den hyllade tv-serien ”Operation Klotty” som hade premiär på SVT 2019. För den skrev han manus samt spelade de flesta av karaktärerna tillsammans med Petter Lennstrand. Hösten 2019 tog för första gången Björn tillsammans med Petter Lennstrand, flera av deras mest populära karaktärer upp på scen i showen ”Dockhumor på Scala”. Föreställningen gick för fulla hus och hyllades av kritiker där DN utnämnde den till ”Bäst just nu”. 2020 gjorde Björn humorserien ”Radio Jästringe” till P4 Sveriges Radio samt ljudböckerna ”Birgittas dagbok” och ”Somna med Birgitta” på Storytel.

Speltid 90 minuter (ingen paus)

”DOCKHUMOR 2” PRODUCERAS AV KAHLO. DOCKHUMOR 2 ÄR EN DOCKTEATER SOM RIKTAR SIG TILL VUXNA.

Närmast på Scala

OWE THÖRNQVIST 95 ÅR

Ikväll 18:30
Läs mer

BOMBO FICA

28 maj 19:00
Läs mer

MINUTES LTR RELEASE

29 maj 20:00
Läs mer

PetrINA

30 maj 17:30
Läs mer