Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Cosmic Express Quintet

Med explosivitet intar Cosmic Express Quintet scenen i ett sökande syfte. Denna gång besöker de Stockholm Jazz Festival som en del av releaseturnén för deras efterlängtade debutalbum Våren är Vår. Bandledaren Ima Baeza Bilgins kompositioner är ett spännande utlopp av kompromisslös ärlighet och dramatik, med stort utrymme för varje enskild musikers egna uttryck. Impulsivt samspel möts upp med kraftfulla melodier, i ett utforskande efter våra innersta vrår, vare sig det är frustration, melankoli eller lycka.

Cosmic Express Quintet består av fem unga musiker med starka personligheter som bildades för fyra år sedan. De har spelat på jazzfestivaler i Umeå, Stockholm och Ystad, samt TUJA Jazzfestival i Estland. Våren 2019 vann bandet Svensk Jazzfinal för mindre jazzensembler samt SKAP:s jazzkompositionspris.

Alla medlemmar i bandet är flitigt aktiva i musikvärlden, både i Sverige och utomlands. Olle Lannér Risenfors och Johan Förnell syns ihärdigt i den svenska jazzscenen, medan Benjamin Löfgren är baserad i Göteborg och Isak Ingvarsson i Berlin, Sverige och Danmark. Utöver jazz verkar Ima Baeza Bilgin inom andra genrer som pop, hip-hop, klubb och folkmusik, och turnerar med artister som Sara Parkman, Moonica Mac, Stuzzi och Berrin Sahin. Denna konsert kommer att vara ett av få tillfällen detta år att höra bandet föras samman i ett färgstarkt musikaliskt utlopp.

Lineup:
Ima Baeza Bilgin – piano, kompositioner,
Benjamin Löfgren – trumpet,
Isak Ingvarsson – tenorsaxofon,
Olle Lannér Risenfors – kontrabas,
Johan Förnell – trummor

Dörrar 19:30
På scen 20:00

Entré 150/90:-

Närmast på Scala

EN RUNDA TILL

Ikväll 19:00
Läs mer

NABO

Ikväll 20:30
Läs mer

KAROLINA BRÄNNSTRÖM

Ikväll 20:30
Läs mer

EN RUNDA TILL

19 apr 19:00
Läs mer