Händer på våra scener

Datum & biljetter

02 okt
Läs mer Fri entré

Anders Lundin – Expedition Livet

Hur har det gått? Hur skall det gå? Och vart?
Expedition Livet tar avstamp i människans första steg på savannen och landar i en treårings nyliga avtryck i lekplatsgruset. På vägen passerar vi urskogar, oceaner, sommarstugor, Skansen, fel hotell i Ystad och landar till mot slutet i TV-soffan hemma. Vi slår följe med japanen som vandrar runt jorden, med folkvandrande hunner, emigrerande svenskar och med sjömansänkan som gick över Bottenvikens is. I föreställningen ingår även handgripliga tips om vilken digital apparat det är skönast att hämnas på när hemelektroniken har jävlats för mycket.
Tillsammans med kontrabasisten Jonas Olofsson låter Anders sina funderingar komma till uttryck i en brokig samling berättelser och visor om det äventyr det är att leva och vandra på vår planet.
Alltihop utspelar sig runt en lägereld på scenen eftersom lägerelden nog ändå är den plats som människor genom årtusenden tyckt bäst om att samlas kring för att lyssna till historier.
Anders Lundin berättelser skapar fantasifulla tankekulisser hos publiken där ingen lämnas oberörd. Det är allmänmänskligt, rörande och roligt.
Föreställningen väcker många frågor, svarar kanske på några men inspirerar nog mest till att själv fundera vidare över våra egna val och möjligheter.
På scen:
Anders Lundin och Jonas Olofsson

Närmast på Scala

Nippe Svensk – en helkväll på Scala

Ikväll 20:00
Läs mer

Creed Bratton: An Evening of Music and Comedy

20 sep 19:00
Läs mer

Lönnkrogen

20 sep 21:00
Läs mer

Lilla ARP – Erik ”Kapten” Dahlbäck med vänner

21 sep 20:00
Läs mer