Senaste nytt

Om skådespelaren Katrin Sundberg

Skådespelaren Katrin Sundberg är för många förknippad för rollen som Häxan Surtant på Barnkanalen som Kristallen-belönats för bästa barnprogram. Hon arbetar också som regissör, manusförfattare, har jobbat som koreograf och spelat i en mängd föreställningar, musikaler och filmer. Under 2021 spelade hon huvudrollen Ernestine i föreställning Tårtljus (Playhouse Theatre). Dessförinnan har hon spelat i pjäserna Kvinnor över 40 vad ska man med dem till? och Skvaller på Uppsala Stadsteater. Hon har även medverkat i musikalerna Bullets over Broadway på Göta Lejon och Flashdance, Dirty Dancing och Hairspray på Chinateatern i Stockholm.

 

2017 skrev hon manus till föreställningen Gråt som spelades på Södra Teatern och Kulturhuset Stadsteatern. Som regissör har Katrin Sundberg bland annat regisserat produktioner med Jerry Williams, Lill-Babs och Kalle Moraeus & Bengan Jansson. Hon har även gjort soloföreställning Jag gör vad fan jag vill som hon fortfarande turnérar med.

 

På radio har hon hörts som programledare för Karlavagnen i P4 och i sin egen podd Mina roliga kompisar. I film har hon bland annat spelat rollen som rektor i långfilmen i LasseMajas detektivbyrå – Det första mysteriet. På tv har hon skådespelet i serierna Syrror (C-more), Boy Machine (TV4), Kom och köp (SVT), Beck (C-more) och Solsidan (SVT).

Byline:
Foto: Robert Eldrim, Medljus

Närmast på Scala

RECENSÖRERNA SKRATTAR ÅT DÖDEN

07 sep 19:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

15 sep 18:00
Läs mer

SVENSKA REVYN

18 sep 18:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

19 sep 18:30
Läs mer