Senaste nytt

Om skådespelaren Anton Lundqvist

Anton Lundqvist har arbetat som skådespelare sedan barnsben och debuterade som 14-åring med huvudrollen i långfilmen Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö. Sedan dess har han medverkat i en rad teater-, film- och tv-produktioner såsom The Book of Mormonpå Chinateatern, Svarte orm på Intiman, Sweeney Todd, Blodsbröder och Peter Pan på Stockholms Stadsteater samt i Romeo & Juliaoch Grease på Göta Lejon. Han har även spelat i långfilmerna En underbar jävla jul och I nöd eller lust samt SVT:s Bron och TV4:s Syrror.

 

2017 belönades Anton Lundqvist med ett av Sveriges främsta scenkonst-priser, Såstaholms Pris till Höstsols minne. Juryn ansåg att han ”med lätthet och elegans, perfekt prickar in slapstickkomik med största allvar, och på högsta nivå”. Hyllningarna från kritikerna fortsatte också efter hans insats som Karl-Bertil Jonsson i Scalarevyns uppsättning av Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton 2018 då till exempel Aftonbladet att “Anton Lundqvist är perfekt i spetsen för en stark ensemble”.

 

Sen senaste vändan av Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton har Anton medverkat  i tv-serierna Morden på Sandhamn ochSommaren 85. Dessutom har han hunnit släppa sin tredje barnbok Sjön som saknade botten och samtidigt som han spelar Karl-Bertil Jonsson i höst kan publiken se honom i SVT:s julkalender.

Byline:
Foto: Robert Eldrim, Medljus

Närmast på Scala

RECENSÖRERNA SKRATTAR ÅT DÖDEN

07 sep 19:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

15 sep 18:00
Läs mer

SVENSKA REVYN

18 sep 18:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

19 sep 18:30
Läs mer