Senaste nytt

Om kompositören Carl Bagge

Carl Bagge är en jazzpianist, kompositör och arrangör utbildad på Musikhögskolan i Stockholm. Han har spelat med några av landets främsta artister inom olika stilar, såsom Robyn, Rigmor Gustafsson och Jonas Kullhammar för att nämna några. Han har även stor erfarenhet av arbete i studio som arrangör och musiker vid inspelningar av filmmusik och flertalet pop-produktioner.

 

2018 skrev Carl och Henrik Dorsin musiken till Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton för Scalateatern. Musiken blev även ett album som Carl producerade. Därefter har han hunnit medverka på Lars Skoglunds skiva Lalalars 3 samt Isabella Lundgrens två senaste skivor, grammisnominerade Out Of The Bell Jar med musik av Bob Dylan och Look For The Silver Lining med amerikanska evergreens.

 

Sedan 2014 driver han Ekdahl/Bagge Big Band tillsammans med trummisen och arrangören Per Ekdahl. Hösten 2021 släppte de skivan Georg Riedel meets Ekdahl/Bagge Big Band – Dance Music  tillsammans med Georg Riedel i och med en konsert på Berwaldhallen. Skivan utnämndes till årets bästa skiva i kategorin stora band.

 

Våren 2022 släpper Carl sin första soloskiva Visitor på Fasching.

Byline:
Foto: Robert Eldrim, Medljus

Närmast på Scala

EN RUNDA TILL

Ikväll 19:00
Läs mer

NABO

Ikväll 20:30
Läs mer

KAROLINA BRÄNNSTRÖM

Ikväll 20:30
Läs mer

EN RUNDA TILL

19 apr 19:00
Läs mer