Herr Talman

Se Herr Talman på SVT Play

Veckoaktuell docksatir för en vuxen publik

Herr Talman tar ett vördnadslöst humorgrepp om politiken med satiriska dock-versioner av våra partiledare. I sketcher och sånger driver programmet med den politiska teatern, partiledarnas tillkortakommanden och aktuella snackisar.

– Vi är glada att erbjuda vår publik ett gestaltande satirprogram som Herr Talman, som skojar och driver med inrikespolitiken under detta valår, säger SVT:s projektledare Mats Grimberg.

Bakom programidén står Michael Lindgren (Grotesco, Premiärdatum Oklart, Svenska Nyheter) som genom dockor vill skoja med det politiska klimatet under valåret.

– Vi tittar in på politiken och dess kändisar men tar oss stora friheter med verkligheten och skojar högt och lågt.  Det är jättespännande att jobba med dockor, det låter oss ta ut svängarna ordentligt och gå långt, säger Michael Lindgren.

Dockmakaren Jenny Bjärkstedt har byggt karikatyrerna av Sveriges partiledare. Hon har utbildat imitatörerna Louise Nordahl och Christian Åkesson som tillsammans med de erfarna improvisatörerna My Gudmundsdotter och Erik Broström spelar dockorna i Herr Talman.

– Det ska bli så roligt och spännande att ta mig an utmaningen att köra både dockspel och imitation ihop. Det känns som att det kan bli hur skruvat och knasigt som helst! Jag tror att Herr Talman blir någonting helt nytt i svensk TV, någonting man inte sett förut men förhoppningsvis kommer tycka är väldigt kul, säger Louise Nordahl.

Herr Talman produceras av Scala Produktion för SVT, totalt 16 episoder under 2022.

Närmast på Scala

RECENSÖRERNA SKRATTAR ÅT DÖDEN

07 sep 19:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

15 sep 18:00
Läs mer

SVENSKA REVYN

18 sep 18:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

19 sep 18:30
Läs mer