Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

VEMS LIV KAN DU RÄDDA?

Vems liv kan du rädda?

En stor del av jordens befolkning lever fortfarande under fattigdomsgränsen. Men tack vare våra tekniska framsteg vet vi idag nästan exakt vilka som är i behov av hjälp och vart vi ska rikta vårt bistånd. Vi kan inte längre blunda för andras lidande.

Filosofen Peter Singer har med boken Det liv du kan rädda utökat gränserna för vårt etiska ansvar. Med förnuft och medmänsklighet utmanar han vårt sätt att tänka kring ekonomisk ojämlikhet och vår möjlighet att minska lidandet för både människor och djur.

Fri Tanke presenterar stolt en nyöversatt jubileumsutgåva av Singers moderna klassiker. Vi uppmärksammar boken med ett samtal om att sträcka ut en hjälpande hand; vem bör göra det och varför? Hur ska vi nå FN:s mål att utplåna all fattigdom till år 2030? Krävs mer radikala åtgärder för att stoppa fattigdomen och minska klyftorna? Är effektiv altruism vägen framåt?

Artisten José González har skrivit ett förord till den svenska utgåvan. Han tonsätter kvällen och samtalar om Det liv du kan rädda med filosofen Erik Angner och Ge Effektivts verksamhetschef Sofie Sjöstrand. Peter Singer håller ett kortare videoinspelat anförande.

Eventet är arrangerat tillsammans med Ge Effektivt i samarbete med Tech Mate AB.

Medverkande:
Erik Angner, professor i praktisk filosofi vid Stockholms universitet och författare till boken En bättre värld är möjlig
José González, artist
Sofie Sjöstrand, verksamhetschef på Ge Effektivt
Peter Singer, professor i filosofi och författare till Det liv du kan rädda (medverkar i en inspelad video)

Moderator: Christer Sturmark, VD och bokförläggare Fri Tanke

Längd: ca 120 min (ej paus)

Närmast på Scala

RECENSÖRERNA SKRATTAR ÅT DÖDEN

07 sep 19:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

15 sep 18:00
Läs mer

SVENSKA REVYN

18 sep 18:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

19 sep 18:30
Läs mer