En tragikomisk föreställning med Nisse Hallberg

Tomten är ensam

Missa inte årets julshow på Scalateatern! I Tomten Är Ensam ser ni Nisse Hallberg i en roll som ni aldrig sett honom förut. Det blir mörk humor, livemusik med orkester, torr fruktkaka och mycket annat när Nisse Hallberg i år till slut gör upp med julen. Det är en uppslitande resa i två akter och ni är inbjudna. 

Ni sitter i soffan, barnen är  spända av förväntan och en stress börjar infinna sig. -Var fan är han? Gav jag rätt portkod? Kan han ha glömt? Hur kan han vara så här respektlös? Men så ljuder dörrklockan. Han har aldrig glömt, för han har inget annat att göra, det är därför du frågat precis honom. Tomten kommer alltid, trots att han egentligen vill vara någon helt annanstans.

Tomten Är Ensam är en tragikomisk förställning som tar oss igenom komikern Nisse Hallbergs senaste julafton, en afton som var fylld av sorg, ilska och uppvaknanden. För hur kunde det bli så här? Och hur kan han kanske ändra på allt? För det är dags för en ändring.  Den borde kommit för längesen, men herr Hallberg kan helt enkelt inte säga nej, till något. Därför är han den som står där utan familj och är alla vänners förstahandsval då det kommer till att dra på sig skägget och ta betalt i dillsnaps och italiensk torr fruktkaka. Varför får han inte fira jul som alla andra, varför är han ensam, varför är han tomte?
Svaret finns i uppväxten och dess jular. Det finns i familjens DNA och det är det locket vi måste lyfta på vare sig vi vill er inte. Det är en uppslitande resa i två akter och ni är inbjudna. God Jul.

”Ni har säkert sett Nisse i bl a SVT’s Släng Dig i Brunnen, Stand Up Sketch Show, Bäst i Test, Alla Mot Alla på Kanal 5, Manick på Tv6, som programledare för Comedy Central Stand Up – Utan Gränser eller läst nån av hans syrliga krönikor i Café samt från mycket annat. Men det är framförallt på stand up-scenen som Södermalmssonen Hallberg kommer till sin rätt. ”

Speltid: 2 timmar inkl. paus

Biljetterna släpps torsdag 3 juni!

Närmast på Scala

Scalarevyn

08 dec 18:30
Läs mer

Jörgen Carlsson, Nicci Notini Wallin & Andreas Rydman

08 dec 21:00
Läs mer

Scalarevyn

09 dec 18:30
Läs mer

Linus Hasselberg

09 dec 22:00
Läs mer