Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

TJ Miller

Komikern och skådespelaren T.J. Miller kommer tillbaka till Stockholm och Scalateatern.

Första gången komikern, skådespelaren, musikern och podcast-värden T.J. Miller besökte Sverige var sommaren för två år sedan när han uppträdde inför en entusiastisk publik på Scalateatern. Miller har kallats en ”improvisationsgud” som kan kasta sig mellan ämnen som vikten av mindfulness till existentialism och Nietzsches samlade verk. Nu kommer Miller tillbaka till Scalateatern med sin nya stand up-show på Sveriges nationaldag 6 juni.

Om T.J. Miller
T.J. Miller växte upp i Denver och började med amatörteater när han gick high school. Efter universitetsstudier i Washington, där han var medlem i skolans komikergrupp men också studerade Shakespeare en sommar i London, flyttade han 2003 till Chicago där han började med improvisationsteater och stand up och turnerade i ett par år med Chicagos kända improvisations­teater The Second City. Miller är nu bosatt i New York där han kämpar för att finna mening i en osäker värld.

2007 fick T.J. Miller en av huvudrollerna i den kortlivade TV-serien ”Carpoolers” och 2008 hamnade han på Varietys lista ”Top 10 Comics to Watch” och Entertainment Weeklys ”Next Big Things in Comedy”. Han gjorde också sin långfilmsdebut i kultfilmen ”Cloverfield” (där man inte ser så mycket av honom men hör honom desto mer eftersom han spelar kameramannen Hud som är filmens berättarröst). T.J. Miller har medverkat i över 25 långfilmer från så kallade ”major”-filmstudior, bland andra “Get Him to the Greek”, ”Transformers: Age of Extinction”, ”Deadpool”, ”Deadpool 2”, ”Office Christmas Party” och Stephen Spielbergs ”Ready Player One”. För den svenska publiken är han mest känd som Erlich Bachman i HBO-serien ”Silicon Valley”, en roll han spelade i fyra säsonger och för vilken han belönades med en Critic’s Choice Award för Bästa manliga biroll i en TV-serie. I de engelsktalande delarna av världen är han också känd som röstskådespelare i en mängd animerade filmer, bland andra Disneys ”Big Hero 6” och ”Emoji Movie”.

2017 släppte T.J. Miller sin stand up-special ”No Real Reason” på Comedy Central och pop-/hiphop-albumet ”The Extended Play EP”. Han har skrivit manus till och spelat huvudrollen i två kortfilmer för Sundance; ”Successful Alcoholics” (2010) och ”I’m Having A Difficult Time Killing My Parents” (2011). Han har sedan åtta år tillbaka podcasten ”Cashing in with T.J. Miller” tillsammans med sin gode vän Cash Levy som också är värd för podden. Cash kan inte få några andra gäster till podden fast han vill, så han tvingas intervjua T.J. om och om igen. Enligt T.J. Miller själv har de drygt dussinet lyssnare.

Speltid: 90 min, ingen paus

Biljetterna släpps 13 mars.

Närmast på Scala

MAURÍCIO MEIRELLES – WEBBULLYING WITH GENERATION Z

Ikväll 20:00
Läs mer

PetrINA

23 maj 19:30
Läs mer

Simon Kolmodin Trio feat Isac Schillberg

23 maj 21:00
Läs mer

LEE SAMA

23 maj 21:00
Läs mer