Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

The loved tour

Vir Das

Indiens störste ståuppkomiker kommer till Stockholm:

Vir Das – ”The Loved Tour”

Vir Das har gått från att vara Indiens störste ståuppkomiker och Bollywood-stjärna till att bli en global humorsensation. Han har bland annat gett ut ett musikalbum, medverkat i filmer och TV-serier och haft ett eget nyhetsprogram – det är inte mycket han inte har gjort. I november kommer han till Stockholm med nya världsturné ”The Loved Tour”.

Första gången Vir Das klev upp på stand up-scenen var på Knox College i Illinois där han studerade och uppträdde på Knox’s Harbach Theatre. Sedan dess har han varit med i flertalet Bollywood-filmer – som exempelvis ”Delhi Belly” och ”Go Goa Gone”, gjort specialer för Netflix och hamnat på Varietys lista ”10 Comics to Watch for 2017”.

– Jag är edgy, rå, offensiv, vulgär, oärlig, men intelligent. Mina skämt är realistiska. Jag gör inte narr av barn eller de som inte kan slå tillbaka. Det är min begränsning, säger Vir Das.

Förste indier att få en Netflix-special
Vir Das blev snabbt en efterfrågad skådespelare och det dröjde inte länge förrän han klättrade upp inom Bollywood-eliten för att bli landets motsvarighet till Ben Stiller eller Adam Sandler – en toppskådis med en orubblig känsla för humor. Vir Das har totalt gjort åtta specialer – ”Brown Men Can’t Hump”, ”Not For Members Only”, ”Bored of The Things!”, ”Who Let the Das Out?”, ”Son of a Switch!” och ”VIRagra”. 2017 blev han den förste från Indien att få en Netflix-special med kritikerrosade ”Abroad Understanding”, som 2018 följdes upp med ”Losing it”. Senast sågs han i ABC:s spionserie ”Whiskey Cavalier” där han spelar mot Scott Foley and Lauren Cohen.

Förutom amerikansk TV har han givetvis varit med i många indiska program, både som skådespelare och värd – bland annat i hans eget komiska nyhetsprogram ”News on the Loose”. 2012 släppte han sitt första musikalbum med sitt humor-rockband ”Alien Chutney” där han är sångare. Vir Das är minst sagt en mångsysslare.

– Jag har en regel – ’roligt är roligt!’ Jag skriver inte mina skämt för att göra människor upprörda. Jag kommer vara edgy och omogen, jag kommer att förolämpa, men jag kommer också att vara intelligent och relevant. På mina shower finns det inga heliga kor.

Erövrar världen
Under sina många turnéer, inklusive ”The History of Comedy” och ”Battle of the Sexes”, har Vir sålt över en halv miljon biljetter – under senaste turnén besökte han tjugo länder på sex kontinenter med utsålda shower ibland annat Australien och på Londons prestigefyllda Soho Theatre. 2019 gjorde han amerikansk TV-debut i serien ”Whiskey Cavalier” och han är en återkommande gäst hos Conan. Den 24 november har du chansen att se honom när ”The Loved Tour” kommer till Stockholm och Scalateatern.

Pressröster

“Vir Das’ comedy is intelligent as much as it is funny.”
– AXS.com

“The world laughs with Vir Das”– Indian Express Indulge

Här kan du se när Vir Das var gäst hos Conan i våras

Speltid: Showen är ca 90 minuter inkl paus

Biljetterna släpps fredag 30/8, kl 09:00

 

Närmast på Scala

OWE THÖRNQVIST 95 ÅR

27 maj 18:30
Läs mer

BOMBO FICA

28 maj 19:00
Läs mer

MINUTES LTR RELEASE

29 maj 20:00
Läs mer

PetrINA

30 maj 17:30
Läs mer