Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Samizdat Live presenterar

The Liberators

The Liberators är en frispråkig scenföreställning av och med Aron Flam och Henrik Jönsson som framförs i sex svenska städer under senare delen av hösten 2021. I sitt första gemensamma scenframträdande diskuterar, dissekerar och debatterar Aron och Henrik det rådande politiska läget i Sverige, de utmaningar vårt samhälle står inför och vart vi med nuvarande politiska styrriktning är påväg.

Med frihet som centraltema berörs aktuella ämnen så som cancel-culture, censur och yttrandefrihet. Med utgångspunkt i sina respektive egna erfarenheter av frihetsinskränkning ger Henrik och Aron sin syn på var vi som samhälle befinner oss, vart vi är på väg och varför det är hög tid att stå upp för frihetliga värden. Underföreställning berättar Aron för första gången öppet om rättsprocessen kopplat till hans bok  ”Det här är en svensktiger” och varför en del av hans meningsmotståndare till varje pris vill förbjuda och smutskasta den. Henrik delger i sin tur händelseförloppet kring den riktade cyberattacken mot hans hemsida i samband med releasen av hans bok ”Frihetligt självförsvar”.

I The Liberators ställs Henrik Jönssons magnetiska berättarförmåga och pedagogiska patos mot Aron Flams knivskarpa logik och sällsynta fallenhet för att framkalla dålig stämning. Vid första anblick tillsynes varandras diametrala motsats – den ene en välartikulerad och rationell entreprenör och samhällsdebattör från Skåne, den andre en cynisk intellektuell komiker och författare från Stockholm. Lika främmande för varandras världar som de två privatspanarna Lord Brett Sinclar och Danny Wilde i 70-talsserien ”Snobbar som jobbar” – den ene en högdragen brittisk adelsman, den andre enamerikansk livsnjutare och kvinnotjusare. Men likt sina fiktiva föregångare Sinclair och Wilde, har Aron och Henrik valt att fokusera på det som binder dem samman snarare än skiljer dem åt och vill med föreställningen The Liberators slå ett gemensamt slag för den frihetliga värdegrund som förenar dem.

Åldersgräns 18 år

Speltid 110 min inkl paus

Biljetterna släpps fredagen 17 juli kl 12, då köplänken aktiveras

Närmast på Scala

MAURÍCIO MEIRELLES – WEBBULLYING WITH GENERATION Z

Ikväll 20:00
Läs mer

PetrINA

23 maj 19:30
Läs mer

Simon Kolmodin Trio feat Isac Schillberg

23 maj 21:00
Läs mer

LEE SAMA

23 maj 21:00
Läs mer