Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Podcasten som gör historia roligt

”The Dollop” live

I den amerikanska podcasten ”The Dollop” lär komikerna Dave Anthony och Gareth Reynolds oss om de udda delarna av mänsklighetens historia som vi aldrig fick lära oss i skolan – som det första amerikanska spöket och radioaktiva pojkscouter. I november kommer de till Stockholm och Scalateatern. 

Allt började 2014 med att historienörden Dave Anthony bestämde sig för att göra en podcast av sin hobby – att han redan hade en strålande stand-up-karriär skadade inte. 2015 fick Dave bland annat fyra stjärnor av Herald Sun som benämnde hans show som ”hugely enjoyable”.

Tanken var från början att han skulle bjuda in olika gäster till varje avsnitt och prata om sitt favoritämne. Den första gästen han bjöd in var komikern Gareth Reynolds och det blev en sån succé att Gareth fick stanna som den enda permanenta gästen. I de 378 avsnitten de i skrivande stund hittills gjort berättar Dave om en mindre känd, ofta obskyr, historisk händelse eller person för Gareth och det är Gareths reaktioner som har gjort att deras podcast finns med på listan av de topp 20 mest nedladdade i USA, Kanada och Australien.

Ämnen som har avhandlats i podcasten inkluderar bland annat ”The Great Emu War” när militären skulle bekämpa upprörda fåglar, om när polisen i Philadelphia smorde in lyktstolpar i fett för att förhindra Super Bowl-supportrar att klättra upp i dem och om världens mest skräckinjagande nöjespark. Då och då byter komikerna roller och Gareth får chansen att lära Dave någonting, men oavsett så får vi med största sannolikhet veta någonting nytt på ett hysteriskt roligt sätt.

Innan Dave Anthony startade ”The Dollop” hade han podcasten ”Walking the Room” 2010-2014  tillsammans med komikern Greg Behrendt. Det var inte första gången de två samarbetade, redan 2001 hade de ett radioprogram tillsammans på Comedy World Radio och sen var Dave också med på ”The Greg Behrendt Show 2006-2007”.

Se The Dollops YouTube-kanal här.

Showen är ca 90 min lång min utan paus

 

Närmast på Scala

MYIE

Ikväll 20:00
Läs mer

MINUTES LTR RELEASE

Ikväll 20:00
Läs mer

PetrINA

30 maj 17:30
Läs mer

PetrINA

30 maj 20:00
Läs mer