Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Telos Vision + Holy Ship

Stockholm möter Göteborg! Multi-instrumentalistpsych möter multi-instrumentalistpsych! Se Telos Vision och Holy Ship på Scalateatern!

TELOS VISION
Telos Vision föddes augusti 2017 i det gula huset längst upp på Tättingegatan i Göteborg som kallas Welfare Sounds. Efter fyra singlar är Telos Vision nu aktuella med debutskivan A Glimpse Of Paradise som släpptes på just Welfare Sounds. Teodor Boogh som skriver musiken hyllar på skivan kärleken, meningslösheten, oändligheten och en rad andra allmänmänskliga tillstånd och känslor. Den senaste singeln Remedy spelades i P3 och plockades upp av DN Kultur som menade att den var ett av de bästa släppen från vecka 14.

Utanför Telos Vision har Teodor samarbetat med namn som Missios, Ian Person (The Soundtrack of Our Lives), Truls Mörck (Graveyard) och Victor Furbacken.

HOLY SHIP
Holy Ship är från början ett hemmabygge av låtar utan någon direkt tanke eller plan utformat av Jonatan Westh. Låtarna tog form efter en flytt från stan ut till förorten där jag det fanns mer utrymme att koppla upp prylar och väsnas på obekväma tider på dygnet. Det mesta av EP´n ”Event Horizon” är med andra ord inspelat nattetid.

Efter att ha vänt ut och in på sig själv i tidigare band behövdes en paus för att återfå gnistan och hitta tillbaka till kärnan av musikskapandet. Låtarna spelades därför in under enkla former i hemmastudion med endast David Götestam som utomstående musiker (trummor). Låtarna nådde Greg Vegas, som är en gammal arbetspartner, och han propsade på att släppa dem på sin egna label Declared Goods. Internationella sajter som KEXP, INDIE SHUFFLE och WHITE LIGHT/WHITE HEAT hyllade unisont EP´n och den utsågs till månadens släpp på Stockholms Studentradio bland annat. Soundet kan beskrivas som en mix av Amon Duul 2, Giorgio Moroder och My Bloody Valentine.

För närvarande pågår inspelningar för att följa ”Event Horizon”.
Live består Holy Ship av: Jonatan Westh: sång/gitarr, Henrik Sunbring: Synth/keys, David Götestam: Trummor/Percussion, Simon Ekstrand: Bas

2020-01-11
Scalateatern i Stockholm
Entré: 100 kr

Välkomna!

Närmast på Scala

RECENSÖRERNA SKRATTAR ÅT DÖDEN

07 sep 19:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

15 sep 18:00
Läs mer

SVENSKA REVYN

18 sep 18:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

19 sep 18:30
Läs mer