Snedtänkt med Kalle Lind & Co

”Snedtänkt med Kalle Lind & Co” – en föreställning som handlar om det som inga andra föreställningar handlar om!

 

”Snedtänkt med Kalle Lind & Co” på Scalateatern i Stockholm. En föreställning som handlar om det som inga andra föreställningar handlar om med programledaren Kalle Lind, en pianist och gäster som delar Kalles fascination för udda detaljer, subkulturella fenomen, nöjeshistoriska kuriositeter, excentriska personer med mera. Tillsammans associerar Kalle och sina gäster sig hit och dit i det svenska nittonhundratalets underhållning.

”Idén är att ta med sig det bästa från podden, förfina och extrapolera och sen addera det finaste som finns – en levande publik!” säger Kalle Lind. ”Det kommer att bli spontana tillställningar där ingen föreställning är den andra lik. Det enda jag vet med säkerhet är att mina gäster allt som oftast kommer att vara väl pålästa om sina respektive ämnen och spruta exempel, namn, sångsnuttar och anekdoter.”

”Jag hoppas att alla kommer att ha en skön känsla i kroppen när föreställningen är över. Så mycket knasigheter folk har hittat på! Så mycket jag inte visste eller har glömt! Så värdefullt det är att minnas gamla underhållare! Så glad jag känner mig! Ikväll ska jag minsann bjuda någon på ett glas cointreau!”

Biljettförsäljningen startar onsdagen den 14 december kl 10.00 på Allthingslive.se samt Scalateatern.se. ”Snedtänkt med Kalle Lind & Co”, produceras av All Things Live och PMJ Artistgruppen.

Podden ”Snedtänkt med Kalle Lind” hade premiär i Sveriges Radio 2014, och går sedan flera år tillbaka också i FM-bandet. Till dags dato har 365 avsnitt producerats. I podden gör Kalle Lind ett genuint försök att presentera bortglömda och förbisedda fenomen för en stor publik, pedagogiskt, entusiastiskt och med många illustrerande exempel. Lyssnarna består lika mycket av de något äldre, som minns personerna som avhandlas, och de något yngre, som tilltalas av dess öppna nördighet och frossande i trivia.

Kalle Lind berättar: ”Podden har ett antal gäster som dyker upp med oregelbunden regelbundenhet och har inofficiell status som en sorts maskotar: serietecknaren David Nessle, estradören Mattias Enn, komikern Ina Lundström, diversepysslaren Fredrik af Trampe, ’På spåret’-domaren Fredrik Lindström m fl. Någon eller några av dessa lär även dyka upp i föreställningen, tillsammans med andra pratsamma figurer. Och så kommer gästlistorna att kompletteras med folkkära och välkända personligheter och ibland även gäster med viss sensations- och/eller spektakelfaktor.”

Kalle Lind kallar sig diversearbetare i kulturbranschen. Han är På spåret-finalist, Sommarpratare och samlare av udda fakta om udda företeelser och udda människor. Kalle gör radiohumor (t ex. i ”Fredag i P4/P1” med Susanna Dzamic), driver poddarna ”Snedtänkt”, ”Della Morta” (med Fredrik af Trampe) och ”A du!” (med Jeanette ”Vante” Rosengren), skriver i t ex Sydsvenskan, Expressen och Ica-kuriren och har givit ut runt tjugo böcker, senast ”Karl Gerhard: estradör och provokatör”, ”HasseåTage: humorparet som roade och retade Sverige” och ”Hasse Alfredson: en sån där farbror som ritar och berättar”.

Närmast på Scala

KLUBB UTLOPP

05 okt 19:00
Läs mer

EN KVÄLL I SVEN-BERTILS ANDA

05 okt 19:00
Läs mer

MIR/BRODIN

05 okt 21:00
Läs mer

Gud förbannat vilken jävla SHOW! Med Leif & Billy

06 okt 19:00
Läs mer