Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Rama Lama på Scala: Wildhart, Julia Rakel

Rama Lama på Scala…

LIVE:
Wildhart
Julia Rakel

Scalateatern i Stockholms källare 27/3 20-00 18+
100 kr // Förköp: https://billetto.se/e/rama-lama-pa-scala-wildhart-julia-rakel-biljetter-337161/
DJs: Rama Lama med vänner

Den 27 mars bjuder Rama Lama Records in till Scala för en kväll fylld av bra musik. På scen hittar vi: Göteborgsbaserade Wildhart som 2016 släppte ett av de senaste årens bästa svenska album i form av debutalbumet ’Shine’. Ifjol återvände man som duo med starka EP:n ’Caught In a Fisheye’ och på Scalateatern gör man ett sällsynt framträdande i huvudstaden. Malmös Julia Rakel, som med singlarna PDFILWM och People fått såväl P3:s som internationella bloggars ögon på sig, den 15 mars släpps debut-EP:n indie fEElz och vad passar då bättre än att tolv dagar senare fira detta.

Wildhart

”Göteborgsbaserade Wildhart, numera en duo, bestående av Christian Berg & Ylva Holmdahl gör elektronisk pop som dansar på förtrollande beats och vibrerande vemod. Dom har sedan 2015 fått stjärnor att tändas på indiehimlen med Stuck In A Second som debutsingel. 2016 släpptes debutalbumet Shine där UK press liknat soundet med andra skandinaviska akter som Little Dragon & Fever Ray.

Under våren 2018 arbetade duon med nytt material som blev EP:n ”Caught In a Fisheye”. Inspelningsprocessen var annorlunda från tidigare pågrund ett avhopp i bandet. Dom tvingades jobba på nya sätt vilket kändes läskigt & bubblande på samma gång. Vägen mellan idé och färdigt material blev kortare än tidigare. De mjuka och bedövande synthmattorna samt den drömska atmosfären finns kvar men trummorna har bytts ut mot mer samplebaserade beats vilket ger sången mer utrymme och plats.

När Wildhart spelar live förvandlas duon till en trio och ett audiovisuellt performance tillsammans med konstnären Linnea jardermark. Linneas abstrakta bildvärld uppstår i symbios med musiken. Med speglar, ljus, färg och vatten skapar hon precist och varsamt en rörelse som både förför och förstärker. Genom kameran och projektorn förställs små, enkla och taktila material till en storleksdimension som förvandlar dem till ett eget universum.”

Julia Rakel

Umeåbördiga Julia Rakel är en Malmöbaserad musiker och producent som i januari debuterade som artist med ’PDFILWM’, av HYMN kallad en ”lo-fi pärla”. I februari släpptes andra singeln People, en cynisk låt om ytliga bekantskaper. Tillsammans ger singlarna en inblicken i hennes säregna sovrumspop som avtäcks i sin helhet den 15 mars med den sex spår långa debut-EP:n indie fEElz via Rama Lama Records (Melby, Kluster, Chez Ali mfl.)

Den 15 mars väntar debut-EP:n indie fEELz, en sex spår lång skapelse som Julia själv beskriver som ett släpp där hon med ”ironi, trummaskiner och allt för många körstämmor” försökt beskriva olika former av relationer vi människor har till varandra och oss själva. Låtarna behandlar universella ämnen som den forcerade bekantskapen, kärleken, ångesten i att inte bli förstådd, förhållandet till sitt eget ego och vänskapen.

Arrangeras i samarbete med Sensus.

Närmast på Scala

EN RUNDA TILL

Ikväll 19:00
Läs mer

NABO

Ikväll 20:30
Läs mer

KAROLINA BRÄNNSTRÖM

Ikväll 20:30
Läs mer

EN RUNDA TILL

19 apr 19:00
Läs mer