Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

en föreställning om sveriges "värsta" seriemördare

Quick – en humorshow

Quick – En humorshow är en föreställning om Sveriges värsta rättsskandaler. Komikern Isak Jansson och komikertrubaduren Ola Aurell bearbetar och begrundar Quick-fallet från ett humoristiskt perspektiv. Hela historien berättas från scenen likt ett Veckans Brott live, men med mer rörelse och färre grymtningar.

Kort och gott hela Quickfallet i en och samma humorshow. Droger, mord, freudianska felsägningar, cirkelbevis, vallningar, dalmål, smaklösa fliströjor och tramsiga rim för hela slanten! Förbered dig på en rolig och insiktsfull föreställning om ett otäckt ämne som är lika aktuellt nu som då.

Alla skämt i föreställning är ett resultat av flera års terapi där bortträngda vitsar har återskapats.

Bakgrund
På 90-talet fanns det få saker som skrämde slag på svenska barn i samma utsträckning som Thomas Quick. Han var Sveriges värsta seriemördare. Från sitt rum på den slutna anstalten på Säters Mentalsjukhus berättade han ingående om hur hade farit över hela norden på en bestialisk mordturné sedan slutet på 70-talet. Han hade mördat barn, turister, prostituerade och folk som bara råkade befinna sig i vägen. Det rörde sig om så pass många och hemska dåd att han själv hade förträngt minnena av alltsammans. Åtta fällande domar följde.

Det fanns bara ett problem. Allt var påhittat.

Efter att journalisten Hannes Råstam började gräva i fallet upptäcktes flera brister i utredningen. Det saknades helt tekniska bevis. Det fanns inga vittnen till brotten. Thomas Quick – eller Sture Bergwall som han egentligen hette – var stundtals tungt neddrogad av psykofarmaka under förhör. Dessutom förekom en blind tro på bortträngda minnen hos dom som arbetade med fallet vilket underlättade dessa falska erkännandena.
2013 fick Sture Bergwall resning i samtliga fall och frikändes. Sveriges värsta seriemördare hade förvandlats till Sveriges värsta rättsskandal.

Böcker har skrivits, dokumentärer har sänts, pjäser har spelats och intervjuer har gjorts. Men hittills har ingen gett sig på att beskriva Quickfallet ur en humoristisk vinkel. 2018 tar Isak Jansson och Ola Aurell sig an uppgiften i föreställningen Quick – en humorshow.

Isak o Ola
Ola Aurell – med sina lika bisarra som underfundiga sånger har Ola Aurell gjort sig ett namn både som sjungande stå upp-komiker och som vildhjärna på den svenska visscenen. 2016 var han en av artisterna i Allsång på skansen, och våren 2017 tilldelades han Ulf Peder Olrog-stipendiet. I oktober 2017 släpptes hans fjärde album, Till bords med Herr Aurell, som även är en humoristisk kokbok

Olas hemsida: www.olaaurell.se

Isak Jansson är standupkomiker med rötter i Falun. I över tio år har han turnerat runt om i Sverige och utomlands. Han har släppt två soloshower på Spotify Allt är Floristernas Fel (2014) och Lösningar (2017) samt ett album på engelska Live in Iceland (2015). Hörs i Tankesmedjan i P3 och i sin egen podcast Rollspelsklubben. Har även synts och hörts i Comedy Confessions (Comedy Central), AMK Morgon och Dumma Idéer Podcast. Utöver standup så är han manusförfattare och arrangör till SM i Ordvitsar.

Isaks hemsida: www.isakjansson.com

180222_img_155116

Närmast på Scala

RECENSÖRERNA SKRATTAR ÅT DÖDEN

07 sep 19:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

15 sep 18:00
Läs mer

SVENSKA REVYN

18 sep 18:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

19 sep 18:30
Läs mer