Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

BOOGIEMAN 89:E RONDEN

Owe Thörnqvist

”Unik publikkontakt” (SvD)

”Jösses vilken showman” (AB)

”En av våra största entertainers någonsin” (BAR)

”Snillrik”, ”Tidlös”, ”Outslitlig”, ”Fullblodsproffs”….

”Han fick hela huset att gunga.” (NSD)

Nu är Sveriges förste och främste rockpionjär och ordkonstnär, estradör och publikdomptör OWE THÖRNQVIST tillbaka på Scalas klassiska scen med två exklusiva konserter som utgör det definitiva avslutet på succéshowen ”Mr Boogieman”. 89 år evigt ung är Owe åter ute på äventyr med glimt i ögat och bett i munspel. Klassiker som Varmkorv boogie, Dagny och Svartbäckens ros varvas med nya hits som Boogieman blues och en del helt nytt material som här framförs för första (och kanske sista?) gången. Bilder och filmklipp lägger grunden till Mr Boogieman Thörnqvists berättande som kilar från gamla uppsalahistorier till burleska fräckheter, från improviserade ordvitsar till bitska kommentarer om vår samtid.

Owe kompas av The Mad Men Band som, förstärkt med tre blåsmusiker, med tveklös stämsång, skarpa svidar, stampande klackar och kompromisslöst sväng sätter sound, stil och attityd som gör Owe original rättvisa. Bandet gjorde en bejublad 60-talsjulshow på Scala 2017, har kompat storheter som Svenne och Lotta, Lill-Babs, Claes-Göran Hederström och Svante Thuresson och är aktuella med youtubeserien ”The Sixties”.

…radioskvalare och melodifestivalare, rotmosrockare och Ingemar Johansson-smockare, spansk pirat och stand-up-prat, gynnare och gymmare…

Speltid drygt 2 timmar inkl.paus

Närmast på Scala

LARS CHRISTMAS 30 ÅR – OCH LITE TILL

11 dec 19:00
Läs mer

Ployart / Lannér / Løkken ft. William Nilsson

11 dec 20:30
Läs mer

LOVE RÖNNLUND

11 dec 20:30
Läs mer

NEVERGREENS

12 dec 20:30
Läs mer