Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Mor Dansar

Allan Edwall fyller 100 år och Mor Dansar släpper sin andra skiva ”Brist på Vett”. Detta ska vi såklart fira med buller och bång. Välkomna på releasekonsert och fest på Scalateatern!

Dörrar: kl 20:00
På scen: kl 20:30
Biljetter: 100 kr helpris, 80kr reducerat
Möss som människor,
VÄLKOMNA!

MOR DANSAR

Sofia Källman – Röst
Adam Grauman – Viola da gamba, kör
Boel Mogensen – Kontrabas, kör

Brist på Vett
Text och musik – Allan Edwall
Inspelat av Klara Goliger, Music a Matic Göteborg juni 2023
Mix Klara Goliger, Orca sounds
Master Gustav Davidsson, Studio Glasfågeln
Omslag av Evelina Mohei

I en unik sättning på viola da gamba, kontrabas och sång tar den uppmärksammade och rosade trion Mor Dansar avstamp ur jazz, barock och folklig musiktradition i sitt möte med Allan Edwalls musik och texter.

Lyssnaren omsluts av strängar och ord som berättar om livets stora och små funderingar. En hyllning till den tidlösa genialitet och komiska träffsäkerhet som finns i multikonstnären och kulturprofilen Allan Edwalls låtskatt.

Debutskivan Rent på Tok (Krumelur Records) kom ut 2021 och har blivit rosad av en anmärkningsvärd bred publik i alla åldrar. Den blev direkt utvald till Skivorna som gjorde Lira-året 2021 där den vann i kategorin Årets vistolkningar.

Om Rent på Tok:

”Hursomhelst har trion Mor Dansar här i all skenbar anspråkslöshet lyckats alldeles fantastiskt i att skala av och skala ned Allan Edwalls mustigt poetiska visor till något alldeles nytt och försynt skimrande.”
– Patrik Lindgren

”Faktum är att trion gör några av de vackraste Edwall- tolkningar jag har hört, och det gör dem riktigt lyssningsvärda.”
– Rasmus Klockljung

www.mordansar.com
@mordansar

Närmast på Scala

RECENSÖRERNA SKRATTAR ÅT DÖDEN

07 sep 19:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

15 sep 18:00
Läs mer

SVENSKA REVYN

18 sep 18:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

19 sep 18:30
Läs mer