Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

MATTIS MED LIVEBAND OCH VÄNNER

“I april stod vi i källaren på Scalateatern. Jag lovade alla i publiken att jag skulle boka stora scenen nästa gång och här är vi. Det här är utan tvekan den största och mest ambitiösa spelningen jag gjort som artist och ovanpå det är det även turnéavslut för Längst kusten turné. Jag lovar att ge er varenda cell i min kropp, hela bandet är med, ny musik och merch samt att en massa vänner gör mig sällskap på scenen.”

Om Mattis
2020 släppte Mattis sitt debutalbum och den 24 mars 2023 kom äntligen uppföljaren. På albumet hörs förutom Mattis själv röster som Alexander Juneblad, Norea Sandberg och Grammis-belönade Jaqe.

Mycket har hunnit hända sen den kritikerrosade debuten “Ett tag till”. Under de tre åren har Mattis har stått på Dramatens stora scen, turnerat Sverige runt och, under det egna bolaget, startat MVH Live. Ett konsertkoncept med fokus på text där Mattis bjuder in några av Sveriges just nu mest intressanta röster.

På albumet Numer får vi följa en livfull berättelse som alternerar mellan frihet, flykt och framtid. Hur navigerar man när kompassnålen förlorat sitt norrläge?

”Numer” har tagit tre år att färdigställa och är, som titeln lyder, just en berättelse om livet numer. Både skivan och Mattis liveshower har hyllats av såväl lyssnare som kritiker och bl.a uppmärksammats av den internationella plattformen Blogotheque. Skrivet om albumet:

”Mattis” förblir en av svensk musiks bästa textförfattare, och på Numer ger han sig på något banbrytande. Han skiter i trenderna och ger sig på relativt okänd mark: intersektionen mellan jazz och hiphop” – Kult

“Medryckande och utsökt finsmakarrap, de poetiska formuleringarna och ordlekarna borrar sig in under huden” – GP

“Mattis, ett av hiphopens framtidsnamn” – Barometern

mvhmattis.se

Närmast på Scala

ISAC ASPBERG

Ikväll 21:00
Läs mer

Small Town Orchestra & Orgelparty Pop edition

14 jun 20:00
Läs mer

SWING MAGNIFIQUE

15 jun 19:30
Läs mer

LA FIESTA CONTINUA

15 jun 21:00
Läs mer