Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

STOCKHOLM JAZZ FESTIVAL

Lisen Rylander Löve

Göteborgsbaserade Lisen Rylander Löve är internationellt verksam inom jazz, elektronika och ljudkonst. Hon är aktuell med sitt första soloalbum OCEANS som blivit hyllat av både publik och press. Det har beskrivits som en kompromisslös och mångfacetterad debut med en fusion av elektronika, improvisation, jazz och experimentell pop. Det söndriga möter det vackra, akustiskt möter elektroniskt i oceanens vågor av ljud. Musiken har en ständigt mörk underton där harmoni möter disharmoni. Genom att mixa akustiska instrument som saxofon och röst med live-elektronik skapar Lisen sina egna unika ljudvärldar. Hon gör modig musik med nerv, inte alldeles tillgänglig, men välkomnande, demokratisk och belönande.

Som saxofonist prisades Lisen Rylander Löve 2008 med Monica Zetterlunds stipendium och 2009 med Jazzkatten som årets nykomling. Under tolv år utgjorde hon ena halvan av elektronikaduon Midaircondo. Idag är Lisen Rylander Löve ett välkänt namn inom svensk jazz och experimentell musik, inte minst genom sitt kreativa arbete med kvartetterna The Splendor och Here’s To Us som hon släppt ett flertal hyllade skivor med. På OCEANS ger hon lika mycket utrymme till mörka beats och samplingar som till slagverk, röst och tenorsax. Med sig på scenen har hon Martin Öhman (Klabbes Bank m fl) och Donovan von Martens (Hannah Tolf band m. fl.) som båda färgar musiken med sina starkt personliga musikaliska uttryck.
On stage 21.30

Lisen Rylander Löve – Tenorsax, röst, live-elektronik
Donovan von Martens – Bas, live-elektronik
Martin Öhman – Trummor, live-elektronik

Stockholm Jazz Festival 11-20 oktober 2019
Stockholm Jazz Festival är årets största jazzhändelse och en av Sveriges äldsta festivaler. Förra året slog Stockholm Jazz Festival rekord då 63 scener arrangerade över 200 konserter och besöktes av 29221 personer under sina tio dagar. Stockholm Jazz Festival drivs av Jazzklubb Fasching.

Närmast på Scala

A TRUE ROCKN ROLL CHRISTMAS MED THE BOPPERS OCH…

Ikväll 19:00
Läs mer

LILL-ELVIS

Ikväll 21:00
Läs mer

A TRUE ROCKN ROLL CHRISTMAS MED THE BOPPERS OCH…

09 dec 19:00
Läs mer

LA FIESTA CONTINÚA

09 dec 21:00
Läs mer