Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Linus Johansson Trio + Ingo – Releasefest // Dubbelkonsert

Linus Johansson Trio

Stockholmsbaserade trion med kompositören och gitarristen Linus Johansson i spetsen släpper sin första EP. Linus Johansson (g), Jonas Grumstedt (b) och Simon Andersson (tr) har spelat tillsammans i flera sammanhang tidigare men det här är första gången som just den här konstellationen står på scen.
Mycket inspiration är hämtad från Wayne Shorter och 60-talets friare förhållning till komposition medan Jim Hall och Ed Bickert’s lågmälda uttryck har stort inflytande på gitarrspelet och gruppens sound.
Linus post-bop-influerade harmonier är enkla och lättillgängliga samtidigt som de utmanar och i trions intima inramning får de melankoliska, stundom nyckfulla melodierna första rummet. Resultatet blir ett finstämt och flödande uttryck i ett lyhört samspel.

Ingo

Ingrid Malmén driver denna grupp och skriver låtarna, som har beskrivits som storslagen och melodiös jazz med angelägna, svenska texter som uttrycker mycket. Musiken för tankarna till band som Klabbes Bank, Paavo och EST. Gruppen består av Ingrid Malmén (vokal), Tobias Johansson (piano), Ingrid Schyborger (kontrabas), Magnus Jonasson (trummor), Jonathan Stribrny (trumpet) och Hampus Adami (trombon). Ingrids sång och personliga texter om kärlek, ångest och medmänsklighet vävs samman med blåssektionen i välskrivna arrangemang som förstärker uttrycket. Rytmsektionens driv och lekfullhet backar upp och tillsammans bildar de en lyhörd och samspelt grupp. Låtarna ramas in av Ingrids energi och scennärvaro som kräver lyssnarens uppmärksamhet från första ton.

Ingo har de senaste åren setts på flera stora scener i Sverige och i Köpenhamn, bl.a. Fasching, Glenn Miller Café och Stockholm Jazz Festival samt spelats på Jazzradion i P2. Den 25e februari 2018 släpptes debutskivan Efterskalv (Armadillo Recordings).

Närmast på Scala

MAURÍCIO MEIRELLES – WEBBULLYING WITH GENERATION Z

Ikväll 20:00
Läs mer

PetrINA

23 maj 19:30
Läs mer

Simon Kolmodin Trio feat Isac Schillberg

23 maj 21:00
Läs mer

LEE SAMA

23 maj 21:00
Läs mer