Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Linnea Jonsson Group

Linnea Jonsson Group formar ett dynamiskt band med personliga röster från den nordiska jazzscenen. I maj 2022 släpptes det lovordade debutalbumet ”Fragments of Spring” på Prophone Records/Naxos. Det musikaliska landskapet är böljande och melodiskt med ett helt eget låtregister som andas skandinavisk jazz. Titelspåret på skivan speglar Linneas splittrade känslor för våren, både om glädjen över att naturen vaknar till liv igen, men också om att samtidigt inte alltid hänga med i det nya tempot som uppstår mellan vinterdvala och vår.

Gruppen, som startades på Kungl. Musikhögskolan, är väl ihoplödd i sound och attityd och har beskrivits som en av dagens mest intressanta unga jazzgrupper. Linnea är uppmärksammad för sitt varma och melodiska trumpetspel och tillsammans med bandmedlemmarna bildar de en spännande och samspelt helhet.

”Linnea Jonsson fångar både stämningar och känslor på ett briljant sätt, med stöd av en musikalisk kvintett, särskilt blir jag uppmärksam på en synnerligen skicklig pianist, Britta Virves. Musiken bildar en organisk helhet full av rörelser och med variation, ett gediget musikaliskt arbete. Linnea Jonsson lyser redan som en vacker blåstjärna, en blomma, som visar sig tidigt på våren!” – Bo Bjelvehammar, Magasin Opulens

”Charmas av ett ödmjukt förstlingsverk som söker sig fram, paradoxalt nog med självklar tyngd.” – Orkesterjournalen (JAZZ)

”Är svag för trumpetare som inte bara briljerar tekniskt, utan också tillför känslomässiga aspekter. Linnea Jonsson besitter denna åtråvärda förmåga. Tar till mig flödande melodier som ringlar och krumbuktar sig på ett sätt som fängslar. Lite ECM-vibbar.” – Mats Hallberg, Kulturbloggen

”En stark debut” – Märet Öman, P2 Jazzradion

Linnea Jonsson – trumpet
Britta Virves – piano
Bjarni Már Ingólfsson – gitarr
Johan Tengholm – kontrabas
Kristian Remnelius – trummor

Live i foajén 21.00

Glöm inte swishen!

Närmast på Scala

RECENSÖRERNA SKRATTAR ÅT DÖDEN

07 sep 19:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

15 sep 18:00
Läs mer

SVENSKA REVYN

18 sep 18:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

19 sep 18:30
Läs mer