Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

En sällsynt romantisk komedi

Heisenberg

Helena af Sandeberg och Peter Haber spelar under våren 2018 huvudrollerna i Simon Stephens romantiska komedi “Heisenberg”. Efter succéer på både Broadway och West End är det dags för föreställningen att sättas upp på Scalateatern i Stockholm i regi av Tereza Andersson, känd för bland annat prisbelönta “Änglar i Amerika” och “Motortown”. Biljetterna släpps den 27 oktober.

Den 26 januari 2018 är det Sverigepremiär för “Heisenberg” på Scalateatern i Stockholm, skriven av den välrenommerade dramatikern Simon Stephens. Vi möter Georgie (Helena af Sandeberg) som kysser den då vilt främmande Alex (Peter Haber) i nacken när han sitter och läser tidningen på en bänk utanför centralstationen. Det blir startskottet för en resa som utspelar sig under fem turbulenta veckor där de bådas världar ställs på ända.

Tereza Andersson beskriver “Heisenberg” som “en romantisk komedi där det enda säkra är det osäkra”: – Hon är en charmig lögnare som är ute efter pengar. Han har satt sitt liv på paus och glömt hur man trycker på play igen. När deras vägar korsas förändras allt och inget blir sig någonsin likt.

Pjäsen har sedan uppsättningen på Broadway rönt stora framgångar och fick nyligen ta plats i det anrika West End i London. Under våren 2018 är det dags för föreställningen att inta Scalateatern i Stockholm.

– Jag känner i dessa tider att jag längtar efter att gestalta historier med hopp i, när vår värld är så mörk. Heisenberg är en sån historia, det är en lite skev och inte alls rosenskimrande kärlekshistoria mellan 2 alldenes vanliga och ovanliga människor. Den berättar i det lilla om det stora tycker jag. Och att få spela den tillsammans med Peter känns som en sån ynnest, hälsar Helena af Sandeberg

Ensemblen och kreativt team består av både namnkunniga och prisbelönta personer:
Georgie Helena af Sandeberg
Alex Peter Haber

Översättning: Lucia Cajchanova
Regi: Tereza Andersson
Scenografi & ljus: Lars Östbergh
Kostym: Annsofie Nyberg
Musik & ljuddesign: Dan Andersson
Mask: Erika Nicklasson

”Heisenberg” hade premiär den 26 januari på Scalateatern i Stockholm.

Föreställningen är ca 1 timme och 40 minuter lång utan paus.

Närmast på Scala

ISAC ASPBERG

Ikväll 21:00
Läs mer

Small Town Orchestra & Orgelparty Pop edition

14 jun 20:00
Läs mer

SWING MAGNIFIQUE

15 jun 19:30
Läs mer

LA FIESTA CONTINUA

15 jun 21:00
Läs mer