Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Två av Sveriges mest uppskattade poddare

Förfest med lillelördag

Alla gör det. Ibland flera gånger i veckan. Ja vi snackar så klart om förfesten. Festen som är före festen. Vad är a och o för en lyckad förfest? Vilka är förfestens fem faser? Vilka får komma på förfesten? Vad fyller man glasen med och när måste den sluta för att inte punktera festen. Kan vi rent av tolka förfestens ihållande status som trotsig markör tecken för en generation som inte vill växa upp.
Två av Sveriges mest uppskattade kvinnliga poddare Anitha Schulman& Ann Söderlund har lämnat kvinnogrisarna från höstens turné kvar i ladugården och dragit på sig korsetten för att ta sig an förfestens – och sin egen historia – en resa som kan sluta precis hursomhelst.

“Förfest med Ann & Anitha – the point of no return” spelas ute I landet under hela april 2018.

“Jag är så glad att vi fick ihop våra scheman så att vi kan festa vidare i vår. Temat kan ses som en metafor för oss som generation. Om vi ser förfesten som en metafor för livets ungdom och att efterfesten mest handlar om barn, karriär och 40-årskriser, så inser man ju att det hade varit roligare att stanna kvar och spela ölpong och svepa hotshots”, säger Anitha Schulman.

“Jag som är lite mer ”seriös” och älskar att rota i den kvinnliga historien tycker att det har varit underbart att få dyka ner i tjejernas partyhistoria och ställa mig frågan, “Hur förfestade vi i grottan liksom och var kaffet 1700-talets kokain?” Jisses! Redan på 1200-talet kan man läsa om “högtidsöl” vid midsommar. Och gemene hen verkar inte ha ändrat sig sen dess. Det viktigaste är fortfarande att festen inte får dö, menar Ann Söderlund.

Närmast på Scala

OWE THÖRNQVIST 95 ÅR

27 maj 18:30
Läs mer

BOMBO FICA

28 maj 19:00
Läs mer

MINUTES LTR RELEASE

29 maj 20:00
Läs mer

PetrINA

30 maj 17:30
Läs mer