Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

FLEN

FLEN återvänder till Scala för att ännu en gång framföra en julkonsert i sann FLEN-anda. FLEN har sina alldeles egna versioner av era julfavoriter som framförs en förhoppningsvis snöig onsdag i december.
Ta med alla nära och kära och fira jul i FLEN!
—————————————————————
FLEN är en experimentell ackordsbefriad jazzgrupp som består av unga jazzmusiker med rötter i både Sverige och Danmark. De har tidigare släppt debut-EP:n ”No. 1”.
På sin första fullängdsskiva ”Välkommen till” rör sig FLEN djupare in på den ackordslösa jazzens många vägar. Skivan består av originalkompositioner av gruppens medlemmar, och gästas av den i Sverige legendariska saxofonisten Per ’Texas’ Johansson, som bidragit som både musiker och kompositör.

Skivans kompositioner kännetecknas av hur de – på olika sätt – utforskar styrkorna och möjligheterna med bandets sättning. Genomarbetad flerstämmighet i blåset skapar konsonans på Fem och Förgätmigej, och dissonans i ”Balladen om Flen”. På samma sätt skiftar kompet mellan explosivitet, som på In Walked Bill och återhållsamhet på Fem. Bandet räds inte heller att ge sig in i stökig frijazz, via språngbrädor som Praktikanten. På detta sätt kastar sig FLEN mellan olika uttryck och texturer inom ackordslöshetens ramar.

Andreas Lundblom – trumpet och flygelhorn
Marius Zeeberg – saxofoner
Olle Lannér Risenfors – kontrabas
Kristian Remnelius – trummor och bjällror

På scen i foajén strax efter kl 21:00

Närmast på Scala

Small Town Orchestra & Orgelparty Pop edition

Ikväll 20:00
Läs mer

SWING MAGNIFIQUE

15 jun 19:30
Läs mer

LA FIESTA CONTINUA

15 jun 21:00
Läs mer

RECENSÖRERNA SKRATTAR ÅT DÖDEN

07 sep 19:30
Läs mer