Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Fartyg 6 releasekonsert

Ett groove som havererar, ett jazzigt solo som flyter ut i melodiska klanger, en pampig refräng exploderar ut i myllrande ljudmattor. “Allt Faller”. Plötslig tystnad, en oväntad glasklar melodi, ett nytt tempo infinner sig.“Allt faller. Allt faller på plats” – går texten.

ALLT FALLER är titeln på Fartyg 6 första fullängdsalbum som släpps på PACAYA records i slutet av april. Redan i debut-EP’n var det tydligt att gruppen har något alldeles unikt att bidra med på musikscenen och EP’n recenserades hos bl.a. Orkesterjournalen och SaltPeanuts, samt nominerades till Gyllene Skivan. Nu följs den av ett album med tio kompositioner med vågade utsvävningar, utmanande harmonier och innerliga texter.

FARTYG 6 startades 2014 då Matilda initierade bandet som projekt för att tonsätta hens dikter. Kompositionerna skrivs av Matilda Andersson och Daniel Gahrton och smälts ihop till levande musik av gruppen. Musiken är storslagen och lekfull men också eftertänksam. Popteman blandas med jazziga grooves, influenser från Frank Zappa, holländsk frijazz och Ligeti. Bandet har omtalats för sitt originella sound, sitt samspel och speciella sättning med dubbelt mörkt blås och föränderlig sångstil.

Matilda Andersson – s.
Daniel Gahrton – bar.sx.
Lisa Grotherus – bkl.
Milton Öhrström – p.
Boel Mogensen – b.
Julia Schabbauer – tr.

”Den här musiken tänjer på gränserna och vill inte gärna fastna i någon känd form och sången lägger, som sagt, mycket till, inte minst för den också används som ett improviserande instrument. Jag har många gånger just saknat sång i ovan beskrivna “gränslandsmusik”. Fartyg 6 lyckas förena sång med meningsfulla texter och en utmanande musik på ett konstfullt och övertygande sätt som man gärna vill höra mer av!”
Roger Bergner, Orkesterjournalen 2016

DATUM: 8/5 2018
INSLÄPP: 21.00
KONSERTSTART: 21.30
BILJETT: Valfritt belopp 50-150kr betalas på plats i Scalateaterns entré. Inget förköp.

Närmast på Scala

THE WONDERFUL WORLD OF LOUIS ARMSTRONG

28 feb 19:30
Läs mer

Gud förbannat vilken jävla SHOW! Med Leif & Billy

29 feb 19:00
Läs mer

CABARET CLUB WITH JEAN BRIGITTE & THE VAUDEVILLES

29 feb 20:30
Läs mer

Elise & Tobi

29 feb 20:30
Läs mer