Händer på våra scener

Datum & biljetter

13 jan lördag lör

ERIK BJÖRKSTEN

Den 13e januari kommer Göteborgsartisten Erik Björksten och spelar på källarscenen.
Med sig har han bandet ”Bästkusten” bestående av Stockholmsmusikerna Elin Tannerdal (bas), Johan Karlsson (gitarr) och Fredrik Edholm (trummor).

Erik har med sin trollbindande folkpop beskrivits som en blandning av Tomas Ledin och Bruno K Öijer. Och kanske är det sant, för musiken innehåller både djup och folklighet, brandtal till döden och kärleksförklaringar till livet.
Med rötter i folk och vistradition sätter dragspel och akustiska instrument ton som ofta förstärks med olika elektroniska och mer moderna element ur popmusiken i en vilja att förnya och bryta ny mark inom svensk visa / pop.

Stabil uppbackad av några av Stockholms finaste musiker på indiescenen kommer denna kväll bjuda på ett dynamiskt och intensivt set musik.

”En ny stjärna på den göteborgska folkvispopfusionhimlen att lägga på minnet.
Erik Björksten är en både skicklig låtsnickrare, duktig gitarrist, dragspelare, varierad sångare och textförfattare. Helt enkelt fullfjädrad folkvispopfusionartist som inte behöver ändra någonting”
LIRA Musikmagasin – 2023

”Tar till mig klatschiga och ömsinta popvisor på svenska med bärande refränger. Inleder otroligt taktilt och återvänder till samma stämning i sitt utdragna outro. Genomgående märks en lyriskt skör anstrykning. Finns en varsamhet och omsorg om detaljer som lockar lyssnaren. Man uppfattar Björksten som genuint ärlig och genommusikalisk.”
Kulturbloggen – 2023

Förköp via biletto eller swish på 85kr i dörren om plats finns kvar.

Dörrar: 20:00
På scen: 20:30

Närmast på Scala

LARS CHRISTMAS 30 ÅR – OCH LITE TILL

Ikväll 19:00
Läs mer

Ployart / Lannér / Løkken ft. William Nilsson

Ikväll 20:30
Läs mer

LOVE RÖNNLUND

Ikväll 20:30
Läs mer

NEVERGREENS

12 dec 20:30
Läs mer