Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

En Svensk Tiger | Broder Henrik Rapp Band

Scalateaterns källare presenterar stolt: En Svensk Tiger & Broder Henrik Rapp!

Förköp: 150kr till Swish 0730734141 (Swish-meddelande: En Svensk Tiger). Finns biljetter att köpa i dörren i mån av plats.

Insläpp 20.30
Live fr 21.00

**

EN SVENSK TIGER

Det har gått 8 år sedan En Svensk Tiger senast stod på scen i Stockholm. Nu är de tillbaka med nytt album och turné och i samband med det är det dags att återerövra huvudstaden.

Utnämnda till ett av Sveriges bästa rockband. Över 1,5 miljon lyssningar på Spotify. Långt över 100 energiska livespelningar på festivaler och klubbar över hela landet.

Trots några år av arbete i det tysta har tiden gått och En Svensk Tiger har skaffat sig en hängiven fanskara som ständigt växer. 2009 kom det hyllade och Manifestnominerade debutalbumet Versace Style där låtarna ”Sandra Måste Dö” och ”Leningrad Skyline” blev inskrivna i den svenska punkrockhistorien och skivan anses som ett av 2000-talets viktigaste svenska punkrockalbum.

Nu är En Svensk Tiger tillbaka med två singelsläpp under vintern och tidiga våren 2019, följt av albumet Gbg Noir med release i maj.

Efter att ha skapat ett av de mest kritikerrosade svenska punkrockalbumen hittills på 2000-talet väcktes en förundran hos bandet där det konstaterades att svensk punk är den minst nyskapande genren i landet och att samtliga nya svenska punkband bedöms utefter hur mycket de låter som Ebba Grön. Eller som bandet själva beskriver det i den nya låten ”De 2,8 Procenten”:

”Vi är medelklasspunkarna som tröttnat på vår genre. Den som en gång var progressiv men nu lever på inbördes komplimanger.”

En Svensk Tigers första addering till sin välstreamade katalog på 7 år kom 25 januari med singeln ”Skuggor I Blåljus”. På en vecka konstaterades 10 000 streams på Spotify och efter ytterligare en vecka nådde låten rotation på både P3 och P4. Att bandet sedan släppet fått mängder av mejl och kommenterar som uppskattar låten och genrebytet säger en hel del om den trogna publik som bandet har.

**

BRODER HENRIK RAPP

Är vi underhållna nu? är titeln på debutalbumet Broder Henrik Rapp släppte september 2018. Skivan har sedan dess hyllats för sina träffsäkra beskrivningar av ett samhälle i en ung mans ögon och anses som en av 2018 års bästa skiva på svenska. Broder Henrik Rapp är nominerad i hela tre kategorier (årets artist, årets album och årets låt) på den prestigefyllda galan Dalecarlia Musik Awards som avgörs den 13 April!

Singeln Svarta hem slog sig direkt in på de stora Spotifylistorna och har spelats mycket på radio. Även låtarna – Gräsänklingsgrav, Säg mig vad du ser och Flaskpost har spelats flitigt på radio under hösten.

Efter succédebuten tog Broder Henrik Rapp ett jättekliv under våren 2019. Kände gitarristen och producenten Ola Gustafsson (Per Gessle, Lars Winnerbäck, Ulf Lundell m.fl) producerar nästa skiva som spelades in i Durango Studios i Februari med Andreas Dahlbäck som tekniker. Den 24/5 släpps första singeln av den nya skivan och den kommer premiärspelas på scalateatern.

Broder Henrik Rapp Band består av:
Broder Henrik Rapp – Sång, gitarr
Per Westling – Gitarr
Niklas Rapp – Piano, Gitarr, Körsång
Hanna Ek – Körsång, Perkussion
Magnus Karlsson – Trummor
Linus Carlsson – Bas

Närmast på Scala

SM I ORDVITSAR

Ikväll 19:00
Läs mer

REGNBÅGSGALAN

15 apr 19:00
Läs mer

EMIL JENSEN – SÅNGER OCH SNACK

16 apr 19:00
Läs mer

EN RUNDA TILL

17 apr 19:00
Läs mer