Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Första gången i Europa:

Ed Gamble – INSTÄLLD/CANCELLED

Ed Gamble kommer till Stockholm

“He is on irresistible form” – The Telegraph

Ed Gambles förra show ”Blizzard” var så populär att turnén fick förlängas två gånger när han uppträdde på slutsålda arenor i Storbritannien. Nu står han redo inför sin första europaturné och förväntningarna är höga. I mars kommer han till Stockholm och Scalateatern.

Det är inte bara UK-turnén som har gått bra för Ed Gamble den senaste tiden. I år släpper han sin första stand up-special på Amazon Prime Video och i november 2019 vann han den senaste säsongen av brittiska ”Taskmaster”. Han är stjärnan i “Mock the Week” på BBC Two och har succépodden ”Off Menu” tillsammans med James Acaster. De startade podden 2018 och redan året efter blev den nominerad i kategorin ”Best Entertainment” vid British Podcast Awards.

Syns i TV, hörs i radio
Ed Gamble hörs inte bara i den egna podcasten. Han är också en av programledarna i Radio X:s ”Sunday morning show” när han inte kör stand up i shower som “Live at the Apollo”, “The Royal Variety Performance”, “The Russell Howard Hour”, “Live at the Comedy Store” och “Conan”. Han är en regelbunden gäst i flertalet TV-program som ”Hypothetical”, ”The Apprentice: You’re Fired” och ”Roast Battle UK”. Gamble kan även ses som skådespelare (vilket var hans barndomsdröm) i rollen som Georgie Carlton i två säsonger av ”Almost Royal” på BBC America och Netflix. Han har varit med och skrivit Greg Davies sitcom ”Man Down” och skådespelat i två av avsnitten.

33-åriga Ed Gamble har satsat helhjärtat på humor och stand up sedan 2007. Då jobbade han tillsammans med Ray Peacock och tillsammans gjorde de två podcastserier med totalt 100 avsnitt. Tre år efter debuten tog han plats på ”Edinburgh Festival Fringe” och sedan dess har han bara missat festivalen en gång.

Ed Gamble har blivit känd för sin observationshumor – ofta riktad mot Ed Gamble själv. Hans show ”Blizzard” handlade till stor del om hans egen diabetes, och även om det kanske inte låter som ett speciellt lättsamt ämne gjorde han det uppenbarligen roligt nog att sälja slut arenor i hela Storbritannien och få lägga till extra datum i två omgångar. Nu ska han ut på sin första europaturné – den 7:e mars 2020 kommer han till Stockholm och Scalateatern.

Speltid: 60-70 minuter, ingen paus.

Pressröster:
“An ability to open his mouth and spontaneously say something hysterically funny”– The Guardian

“If he keeps up this momentum, he´ll be playing arenas in a few years” – British Comedy Guide

“A seriously strong show… Gamble is a powerful, compelling orator” – Chortle

“A fully-rounded stand-up fiesta” – The List

“Superb stand-up” – Time Out

Närmast på Scala

RECENSÖRERNA SKRATTAR ÅT DÖDEN

07 sep 19:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

15 sep 18:00
Läs mer

SVENSKA REVYN

18 sep 18:30
Läs mer

SVENSKA REVYN

19 sep 18:30
Läs mer