Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

En föreställning om alla Sveriges kvinnliga monarker!

Drottningsylt

Gustav II Adolf sköt fram ett nytt utryck i ”Lützen-dimma”, Gustav Vasa stavade till sig ett helt idrottsevenemang och Rallykungen körde till en egen kurva. Vad Sveriges kungar hittat på i historien är väldokumenterat, tydligt och hålls fram i skolan och samhället. Varenda stad har en staty, ett porträtt eller torg efter våra svenska manliga regenter. Men vad höll då alla drottningar på med?

Det här är föreställningen där vi presenterar samtliga kvinnliga regenter i Sveriges historia. Från Sigrid Storråda på vikingatiden till Silvia idag. Däremellan träffar vi så väl Karin Månsdotter som Kristina och såklart de fyra Eleonorerna (Maria, Hedvig, Ulrika och Ulrika igen) – alla på en knapp timme!

Efter premiären i nov 2016 har Drottningsylt turnerat land och rike runt för utsålda hus. Nu gör vi en sista någonsin, passa på att se föreställningen du längtat efter – detta är absolut sista chansen!

Av och med:
Josefin Johansson – Årets kvinnliga komiker vid Standupgalan 2018. Har medverkat i produktioner som På Spåret, Så ska det låta, Allsång på Skansen och leder Smartare än en femteklassare på SVT.

Robert Noack – Skådespelare och sångare som bl.a spelat Karl-Oskar i Kristina från Duvemåla. Har även medverkat i uppsättningar på Kulturhuset Stadsteatern, Dramaten och Västmanlands teater.

Speltid: 1 timme, ingen paus

Närmast på Scala

THE WONDERFUL WORLD OF LOUIS ARMSTRONG

28 feb 19:30
Läs mer

Gud förbannat vilken jävla SHOW! Med Leif & Billy

29 feb 19:00
Läs mer

CABARET CLUB WITH JEAN BRIGITTE & THE VAUDEVILLES

29 feb 20:30
Läs mer

Elise & Tobi

29 feb 20:30
Läs mer