Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Ergin Özdemir

Mångfald och möjligheter

Han kallar sig kärleksemigrant. Ergin kom till Sverige tack vare kärleken på niotalet. Ständigt har folk i hans omgivning försökt att sätta honom i fack och begränsa hans möjligheter, något han aldrig tillåtit. Invandrare, utvandrare eller bara vandrare, men vad spelar det för roll egentligen?

Nyutexaminerad oljeingenjör men hamnade oplanerat i turism branschen. Trots en hård start i Sverige fann han vägar in i det svenska samhället. Idag har Ergin levt längre i Sverige än i sitt hemland Turkiet. Efter drygt 10 år som delägare på e IT konsult- företag, arbetat bl a som chef på Telia och utbildad på handelshögskolan i Stockholm driver han idag Inclusion Academy för att på heltid kunna arbeta med det han brinner mest för; mångfald som resurs och olikhet som ett egenvärde.

Hans övertygelse är att människor ska få chanser och när de får det tar de tillvara på dem.

Ergin har skapat förutsäningar för flera jobb till unga och nyanlända. Skapat samarbets- projekt med företag och är en sann entreprenör. Han är också instiftare av priset Årets Mångfaldsbragd som ska uppmärksamma en individ som gör en modig insats för olikheter i det dolda.

Med engagemang och envishet har han funnit sin väg och brinner för mångfald och möjligheter. Integration är egentligen enkelt! Det börjar hos varje enskild individ och handlar bara om att vara modig och att våga lyssna för a förstå – inte för att nödvändigtvis ha ett svar. DU kan påverka mer än du tror.

” -Jag skapar inte jobben. jag öppnar bara en massa dörrar” / Ergin

Ergin föreläser om mångfald men det handlar lika mycket om att se möjligheter & ha drivkrafter. När vi är mer öppna för möjligheter skapas lusten att hjälpas åt och det tjänar vi alla på. Helt klart höstens ögonöppnare!

Scalateatern 4/10 mellan kl 13-16 i Stockholm. Läs mer på www.seminariegruppen.se

Närmast på Scala

OWE THÖRNQVIST 95 ÅR

27 maj 18:30
Läs mer

BOMBO FICA

28 maj 19:00
Läs mer

MINUTES LTR RELEASE

29 maj 20:00
Läs mer

PetrINA

30 maj 17:30
Läs mer