Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

Club Platypus & Loud Grrrl Sthlm presenterar

David Devant & his spirit wife + William

DAVID DEVANT & HIS SPIRIT WIFE, döpta efter en känd magiker som var något av en celebritet i viktorianska London, är ett art/pop/glam/indieband från södra England. Under den senare delen av 90-talet var de och nosade på framgången som somliga av kollegor bland britpopbanden nådde, men av olika anledningar, inte dem. Trots att de även var husband i Edgar Wrights första TV-serie, Asylum, där de medverkade i varje avsnitt tillsammans med (idag) storstjärnor som Simon Pegg och David Walliams. Kanske var de för ”quirky”? Kanske var det för mycket smink och glamrock för den Fred Perry-klädda publiken? De hade dock, och har fortfarande, en extremt lojal grupp of fans, Devantees, och fyller fortfarande de klubbar de spelar på i, främst, London.

Hur som helst, de måste ses och höras snarare än beskrivas i ord. Men om man nu ändå ska göra det så låter de som om man slängt in Roxy Music, Pulp, T.Rex, Sparks, Suede och Super Furry Animals i en mixer och sedan kryddat med massor av Bowie. Lägg till en teatralisk, music hall-doftande scenshow så har man fångat dem relativt väl.

Detta är DAVID DEVANT & HIS SPIRIT WIFEs första spelning i Sverige!

Support till DAVID DEVANT & HIS SPIRIT WIFE blir WILLIAM!

WILLIAM var ett svensk indiepop band från Göteborg som var aktiva under 1987 – 1994. De bestod av fyra tjejer och en kille, bl.a sångerskan Incka Ullén som senare gjorde solokarriär. De släppte två fullängdsalbum och var t.o.m nominerade till en Grammis, 1991, i kategorin Bästa Popgrupp. Bandet splittrades dock 1994 och deras sista spelning ägde rum i Stockholm samma år.

Nu är WILLIAM tillbaka med orginalmedlemmarna Incka Ullén, Linda Lindmark, Lotti Perned och Henrik Andersson. Dan Johansson har ersatt trummisen Erica Granström som avled 2008.

Detta blir Williams första spelning i Stockholm på 24 år!

Närmast på Scala

EN RUNDA TILL

Ikväll 19:00
Läs mer

NABO

Ikväll 20:30
Läs mer

KAROLINA BRÄNNSTRÖM

Ikväll 20:30
Läs mer

EN RUNDA TILL

19 apr 19:00
Läs mer