Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

”The Office US”-stjärna kommer till Stockholm:

Creed Bratton: An Evening of Music and Comedy

Mystisk, excentrisk, godhjärtad och begåvad är ord som har använts för att beskriva skådespelaren och musikern Creed Bratton genom åren. Den 20 september kommer han till Stockholm och Scalateatern för att bjuda oss på två saker han verkligen kan – skratt och musik.

Mest känd är nog Creed Bratton för nio säsonger av den kritikerrosade amerikanska versionen av TV-serien The Office där han spelar en fiktiv version av sig själv. Under de närmare åtta åren som serien sändes kom många att bli förtjusta i Creed Bratton som pappersföretaget Dunder Mifflins kvalitetssäkringschef: Chefen som aldrig kom ihåg namnen på sina kollegor och varken skämdes för det eller för sina många bisarra uttalanden. Med Creed i rutan var skratten säkrade.

Trots att Creed Bratton är mest känd som skådespelare är han också en etablerad musiker med en karriär som sträckt sig över snart fem decennier, och han har inga planer på att sluta. I april släpper han sitt sjunde album While the Young Punks Dance med tio nya låtar, producerad av Dave Way och Dillon O’Brian.

Med konsten i blodet

När Creed Bratton växte upp i Kalifornien var han omgiven av artisteri; hela hans familj var musiker. Creed började spela gitarr på en professionell nivå redan som tonåring samtidigt som han gick på college där han studerade teater. Efter utbildningen blev han gitarrist i den legendariska rockgruppen Grass Roots och spelade med dem på deras första fyra album – varav tre av dem sålde miljontals exemplar runt om i världen. Creed Bratton lämnade bandet under 70-talet men fortsatte som soloartist och har sedan dess släppt en handfull album somChasin the Ball, The 80’s, Coarsegold, Creed Bratton, Tell Me About It och Bounce Back.

På TV har vi kunnat se honom i bland annat Grace och Frankie, Comedy Bang! Bang!, Franklin & Bash ochAdventure Time with Finn & Jake. På vita duken är han aktuell i filmen The Sisters Brothers från 2018 där han spelar mot Jake Gyllenhaal och Joaquin Phoenix.

När Creed Bratton inte är upptagen med skådespeleriet och musiken spenderar han dagarna med att läsa, simma, utöva yoga och fiska. Som om han inte redan har fullt upp är Creed även engagerad i välgörenhet. Han är en aktiv medlem i FirstBook som har distribuerat över 170 miljoner böcker och läromedel till barn som lever under fattiga förhållanden i över 30 länder. Han stöder också organisationen Lidè som använder konst och litteratur för att ge tonårstjejer på Haiti bättre förutsättningar och är engagerad i The Alzheimer’s Association.

HÄR kan du se ”The Best of Creed – The Office US”

Creed Bratton: An Evening of Music and Comedy
Scala Teatern, Wallingatan 32, Stockholm
Fredag 20 september 2019, kl 19:00
Showen är ca 90 min lång min utan paus

Biljetter www.shownight.se
Biljetterna släpps måndag 13/5 kl 09:00
Biljettpris: 340 kr plus serviceavgift
Följ Shownight på Facebook

Närmast på Scala

MAURÍCIO MEIRELLES – WEBBULLYING WITH GENERATION Z

Ikväll 20:00
Läs mer

PetrINA

23 maj 19:30
Läs mer

Simon Kolmodin Trio feat Isac Schillberg

23 maj 21:00
Läs mer

LEE SAMA

23 maj 21:00
Läs mer