Händer på våra scener

Datum & biljetter

Evenemangets datum är passerat

CEREMONI + BIANCA

Ceremoni och Bianca intar scenen i Scalateaterns källare!
Dörrar öppnar 21.00 den 10 januari.

Inträde: 50 kr

Ceremoni:
”För den som sörjer Broder Daniel och Kent kanske bandet Ceremoni kan vara en tröst” beskrevs Ceremoni av musikbloggen HYMN som, liksom musikmagasinet GAFFA, snappat upp Ceremonis briljans för melankoliska musikaliska verk.

Ceremoni är ett indieband, ursprungligen från Lund, som har turnerat på klubbar och festivaler i Sverige och Danmark bland annat med Vasas Flora och Fauna på Palladium i Malmö, samt scener som Bar Brooklyn i Stockholm och Mejeriet i Lund. I våras kom det andra albumet ”Vi och inga andra”, som håller kajalpop-arvet intakt, med popdängor och gråtballader om vartannat. Nu väntar höst och vinter-spelningar som följer upp albumets tredje och sista singel, ”När hösten faller”.

Bianca:
Ångest, ångest, ångest, trummor och bas – Bianca är kollektiv sång, melodier och rytmer i konflikt med varandra. Med influenser från Radiohead och Kent till Wild Beasts och emo-genrens direkthet, söker sig Stockholms-kvintetten fram genom känslostormar. För Bianca är dynamik allt, framför allt live, där viskande intimitet blandas med blödig, vrålande intensitet. Texterna berör det abstrakta och ogreppbart tunga lika mycket som tonårsångestens nästan alltför löjliga ärlighet. Våren 2020 siktar dom på att släppa sin debut-EP som ska omfamna slagorden: ångest, ångest, ångest, trummor och bas.

Närmast på Scala

En vidrig kväll med herr Aurell

08 feb 20:00
Läs mer

TANGO Y JAZZ, SUDOR Y SANGRE

08 feb 21:00
Läs mer

DRAGON DOLLS

09 feb 20:00
Läs mer

Alice Westling

10 feb 20:00
Läs mer